Czytałem w necie, że zajeli z tym utworem 2 miejsce ogólnie, bo jury sięmało podobało . I wydaje mi sie nawet, że to widziałem, w tamtych czasach lubiłem nawet takie imprezy pooglądać
jesper pisze:... w oczekiwaniu na nowe wieści z obozu NIGHTWISH polecam płytę :
BROTHER FIRETRIBE : False Metal
TRACKLIST:
Brother Firetribe - False Metal CD Cover Image
01. Break Out
02. Valerie
03. I'm on Fire
04. Love Goes Down
05. Devil's Daughter
06. Midnite Queen
07. One Single Breath
08. Lover Tonite
09. Spanish Eyes
10. Kill City Kid
... cytuję sam siebie ale w końcu przesłuchałem ten album i bardzo mi sie pdoba - jeżeli ktoś lubi dokonania Boba Catley'a i granie w klimacie heavy/rockowym w średnim tempie szczerze polecam :rocx
Świąteczny album byłej wokalistki Nightwish, zatytułowany "Henkäys Ikuisuudesta" (Podmuch z nieba) został sprzedany w ponad 15000 egzemplarzach. Uzyskał tym samym tytuł złotej płyty. Tarja Skomentowała to wydarzenie słowami: "Wiadomość o złotej płycie jest naprawdę wspaniała! Dziękuję wszystkim fanom za wsparcie! Myślę, że zapowiadają się nam złote święta Bożego Narodzenia"
Raczej w to wątpie, bo tamten klimat to była robota muzyków NW, sama Tarja miała w to niewielki wkład, i raczej spodziewałbym się czegoś zupełnie innego, co raczej mnie nie zainteresuje.
Nightwish bez Tarji to już nie będzie ten sam Nightwish ale zgodziłbym się jakby śpiewał basista tak jak to było w kawałku Wish I Had An Angel odjechany hit :solo
... ja już mam ten album i jeżeli ktoś liczy na muzykę w stylu NIGHTWISH to zawiedzie się sromotnie - tutaj nie ma ani sekundy metalu „Henkäys Ikuisuudesta” to jest tzw. płyta świąteczna i i wystarczy zwrócić uwagę choćby na tytuły utworów aby wszystko było jasne . Tarja nagrywając ten album położyła w największym stopniu nacisk na klasyczne brzmienie swojego głosu [no może trochę przesadzam].
1. Kuin Henkäys Ikuisuutta
2. You Would Have Loved This
3. Happy New Year
4. En Etsi Valtaa, Loistoa
5. Happy Christmas (War Is Over) Artist: John Lennon
6. Varpunen Jouluaamuna
7. Ave Maria - jak bedziecie kiedys brali ślub to możecie wynając Tarję aby zaspiewała ten utwór w kościele.
8. The Eyes Of A Child
9. Mökit Nukkuu Lumiset
10. Jo Joutuu Ilta
11. Marian Poika
12. Magnificat: Quia Respexit
13. Walking In The Air
14. Jouluyö, Juhlayö - to poprostu "Cicha Noc" zaśpiewana po fińsku
... polecam zapoznać się z tym albumem choćby z czystej ciekawości.
...ale też nie przesadzajmy z jego możliwościami, bo z tego co słyszałem (a ostatnio przesłuchałem kilka nagrań koncertowych) to zdarza mu się poprstu nie wyrobić
Abstract pisze:polecam szczególnie z nim na wokalu Planet Hell z płyty Once
albo High Hopes w jego wykonaniu
koleś ma głos, fakt.
"High Hopes" to imho profanacja w jego wykonaniu Dziwna reguła jest taka, że im wokalu kolesia na płytach Nightwish mniej, tym album lepszy Np. "Angels Fall First" i "Oceanborn" są świetne, podczas gdy "Once" to taki trochę shit
We embrace like two lovers at death. A monument to the trapping of breath