Jakoś mi to nie przeszkadza. A tak w ogóle, to co z tego?Qba666 pisze:Ale co do tego ze Judasie graja ciezej i mocniej niz IM chyba nikt nie ma watpliwosci.
Judas Priest
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Stormshield
- -#Moonchild

Re: Judas Priest
Kiedy będzie ten nowy album?
O ile tylko nie spadną poniżej poziomu AoR to będzie dobrze. AoR słucham z przyjemnością nawet, czego nie moge powiedzieć o Stainned Class o Sad Wings nie wspominając. Dla mnie Priest jest słuchalne od British Steel w górę, z wyjątkiem Turbo a płyt z ripperem nie znam. Ale i tak na JP muszę mieć nastrój, z wyjątkiem DOTF i paina- tych dwóch słucha mi zawsze świetnie. 
Mówią, że w 2007. Czyli pewnie w 2008.Kiedy będzie ten nowy album?
Dla mnie osoboscie to jest wazne poniewaz lubie soczyste mocne brzmienia. No ale kazdy lubi co innego :beer
Ale i tak czy JP to takie soczyste, mocne brzmienie ??
Bez przesady... zapodaj se jaki thrash, tam masz soczyste mocne brzmienia...
A tak w ogóle to ciężej =/= lepiej..
Bez przesady... zapodaj se jaki thrash, tam masz soczyste mocne brzmienia...
A tak w ogóle to ciężej =/= lepiej..
a tak w ogóle, to nie jestem pewnien, czy JP gra tak dużo ciężej od IM... mają w swoim dorobku taki wałek jak Fallen Angel, Pashendale czy Montsegur? 
Też prawda...
Judasi nie grają ciężej, ale za to mają głośniejsze gitary
no bo w Judas Priest najważniejsze są gitary:P
Rising In The East pod wzgledem brzmienia i energi dla mnie osobiscie jest świetne. Na tym koncercie graja tak jak lubie. :beer
podwójna stopa jest i to już miażdży Maiden pod tym względem. a poza tym to ja ich wogóle nie słucham.
kompozycje mają świetne, mocarrne, ale jak oni to wykonują to jakby psy sikały na łąke.
kompozycje mają świetne, mocarrne, ale jak oni to wykonują to jakby psy sikały na łąke.
Imo Sad Wings to ich najlepszy album obok Painkillera i DOTF.syzygy pisze: o Sad Wings nie wspominając.
Ale Painkillera spieprzyli jak tylko się da.Qba666 pisze:Rising In The East pod wzgledem brzmienia i energi dla mnie osobiscie jest świetne. Na tym koncercie graja tak jak lubie.
Racja, To dodaje ciężkości i mocy tym kawałkom. Taki Painkiller czy choćby AoR są świetne pod względem partii perki.miki pisze:podwójna stopa jest i to już miażdży Maiden pod tym względem.
No tak do konca sie z tym nie zgodze. To juz nie te lata. Moje oczekiwania spelnil. Za to i tak wszystkie bledy pomylki naprawia HELLRIDER! :beerM@ti pisze:Ale Painkillera spieprzyli jak tylko się da
Ale dało się to zagrać lepiej.Qba666 pisze:No tak do konca sie z tym nie zgodze. To juz nie te lata.
Fakt, zmiażdżył ten kawałek.Qba666 pisze:Za to i tak wszystkie bledy pomylki naprawia HELLRIDER!
-
Stormshield
- -#Moonchild

W sumie tylko Halford słabo wychodzi na żywo w Painkillerze, reszcie nie mogę nic zarzucić. Ale jakby na to nie patrzeć to wokal w tym kawałku odgrywa kluczową rolę, więc ogólnie utwór wypada słabo.M@ti pisze:Ale dało się to zagrać lepiej.Qba666 pisze:No tak do konca sie z tym nie zgodze. To juz nie te lata.
Zgadzam się, album jest rewelacyjny.herki pisze:Imo Sad Wings to ich najlepszy album obok Painkillera i DOTF.syzygy pisze: o Sad Wings nie wspominając.
W solówkach gitary jakby też się "gubiły". Jedynie Travis dobrze wypadł (jak zwykle).Stormshield pisze:W sumie tylko Halford słabo wychodzi na żywo w Painkillerze, reszcie nie mogę nic zarzucić.
Otóż toStormshield pisze:Ale jakby na to nie patrzeć to wokal w tym kawałku odgrywa kluczową rolę
-
Stormshield
- -#Moonchild

Hmm... nie dosłyszałem tego. Będę musiał przesłuchać jeszcze raz.M@ti pisze:W solówkach gitary jakby też się "gubiły".
Bo to bardzo dobry perkusista.M@ti pisze:Jedynie Travis dobrze wypadł (jak zwykle).![]()
Cały czas mowa o Rising in the east oczywiście.Stormshield pisze:Hmm... nie dosłyszałem tego. Będę musiał przesłuchać jeszcze raz.
Nie inaczej.Stormshield pisze:Bo to bardzo dobry perkusista.
Tylko, że czasem przedobrzają i jak zaczną utwór na podwójnej stopie to ciągną to do końca, zero jakiś urozmaiceń. Taki Judas is Rising to najlepszy przykład. Nudzi mnie to po prostu.M@ti pisze:Racja, To dodaje ciężkości i mocy tym kawałkom. Taki Painkiller czy choćby AoR są świetne pod względem partii perki.miki pisze:podwójna stopa jest i to już miażdży Maiden pod tym względem.