Lao Che - Powstanie Warszawskie
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Lao Che - Powstanie Warszawskie
Ale mi właśnie o to chodzi. Nie chcę kolejnego PW, ale też nie widzę jak zaczynają śpiewac o kokosach na wyspach pacyfiku. Chciałbym kolejnej płyty odwołującej się do historii, niekoniecznie polskiej. Przecież Gusla też miała swój klimat, a jednak czerpała nieco i z mitów i legend, i z średniowiecza ogółem. Osobiście satysfakcjonowała by mnie opowieść o rewolucji francuskiej + okres Napoleoński.
KMFDM
- Elevatorman
- -#Clansman

MISTRZOSTWO SWIATA najlepsza płyta roku 2005!!! lepsza nawet od bunt i miłość włochatego
To Ci porownanieElevatorman pisze:lepsza nawet od bunt i miłość włochatego
Jazz is not dead, it just smells funny.
- Elevatorman
- -#Clansman

wg. mnie bardzo dobre Bunt i Miłość włochatego to świetna płyta ...:/
slayer pisze:Elevatorman napisał:
lepsza nawet od bunt i miłość włochatego
To Ci porownanie
ale raczej malo maja wspolnych elementow :>
e tam, w ogole sie nie znacie.
plyta jest swietna ot i az tyle
plyta jest swietna ot i az tyle
Kocham Cię Kociaczku :*:* Slayer forever :*:*:*:* <3
aaaaaaaaaaa
wlasnie dorwalem w koncu ta cala plyte ... wynik - z dala ode mnie

To może jakiś kolejny polski akcent np. bitwa pod Grunwaldem. To by była płytka.Greddo pisze:Osobiście satysfakcjonowała by mnie opowieść o rewolucji francuskiej + okres Napoleoński.
bylem ostatnio na koncercie, fajnie bylo, zagrali prawie wszystko z pw, ale bez rewelki
Dla mnie płyta roku. Czegoś tak dobrego się nie spodziewałem. Własne spojrzenie na muzykę, wplecienie różnych jej elementów jest wielką zaletą PW i Lao Che ogólnie. Nie sposób mi nie napisać o tekstach, które nie dość, że są przemyślane i można rzec mądre to jeszcze nie tworzą tak charakterystycznej dla Polaków i przedstawianej przez nas własnej historii uwielbienia dla beznadziejności sytuacji. O Powstaniu Warszawskim (wydarzeniu) wiele jest różnych opinii. Te teksty ani z nimi nie polemizują ani nie budują nowej teorii. Słychac w nich przeżycia, refleksje nie historyków lecz młodych ludzi którzy postawili się w roli powstańców. Płycie zgrabnie udało się ominąć zagrażający z racji tematu efekt patriotycznego nadmuchania i dołożenia kamyczka do i tak już obfitej w polskiej sztuce i literaturze motywu Chwalebnej Polski Umęczonej. Ze swojej strony szczerze polecam.
Na koncercie nie byłem, liczę że będę, a o przyszłości grupy powiem tak. Dobrze, że się nie powielają. Tak jak po Gusłach minęło trochę czasu nim dostaliśmy PW w innych klimatach, tak powinno być i teraz. Lao Che pewnie wyjdzie do nas z czymś o co nawet ich nie podejrzewamy. Tego też chciałbym. A może nie będzie to płyta historyczna a na przykład futurystyczna ??
Na koncercie nie byłem, liczę że będę, a o przyszłości grupy powiem tak. Dobrze, że się nie powielają. Tak jak po Gusłach minęło trochę czasu nim dostaliśmy PW w innych klimatach, tak powinno być i teraz. Lao Che pewnie wyjdzie do nas z czymś o co nawet ich nie podejrzewamy. Tego też chciałbym. A może nie będzie to płyta historyczna a na przykład futurystyczna ??
- Elevatorman
- -#Clansman

jeżyk: NIC DODAĆ NIC UJAĆ ...:]
zobacze ich an juvenaliach ... no może się przekonam w końcu
no ale cieszę sie że akurat ich dali.
rewelacyjna rzecz,teksty ,tematyka,melodie,żywiołowość muzyków -jedna z najlepszych polskich płyt .Trzeba posłuchać
bruce,sapek,burton-trzej królowie
Mam pytanie czy to dvd i wystep, ktory jest na tym wydawnictwie to ten sam co kiedys lecial w tv?
w ogole, jak ktos widzial proszony jest o relacje
w ogole, jak ktos widzial proszony jest o relacje
- Elevatorman
- -#Clansman

chyba nie bo wydaje mi sie że w Tv leciało to z muzeum PW i tam grali tylko przed burzą stare miasto godzine w kanały i koniec czerniaków i przebicie .... a na dvd są chyba wszystkie kawałki z PW + jakies kawałki z guseł wiedźma napewno i cos tam jeszcze ... chociaż w tym wydawnictwem są chyba 2 cd ... zaraz sprawdze jeszcze
EDIT
kurcze musze se sprawić to DVD
EDIT
i ten pierwszy to jest to co pokazują w tv ....Muzeum Powstania Warszawskiego, 19 czerwca 2005
01. Godzina W
02. Stare Miasto
03. Przebicie do Śródmieścia
04. Czerniaków
05. Kanały
06. Koniec
Proxima, 19 marca 2006
01. Komtur
02. Przed Burzą
03. Godzina W
04. Barykada
05. Astrolog
06. Zrzuty
07. Stare Miasto
08. Przebicie do Śródemiścia
09. Czerniaków
10. Groźba
11. Kanały
12. Ludzie Wschodu
13. Koniec
14. Hitlerowcy
15. Wiedźma
dodatki:
01. Czerniaków - teledysk
02. Koniec - teledysk
03. Film o Muzeum P.W.
kurcze musze se sprawić to DVD
No i ja, bo cenowo jest w sam raz 
To z muzeum leciało w TV. Był to cały godzinny zapis ale ten drugi koncert nie. Fakt 40zł za DVD naprawdę jest zachęcające.
- Elevatorman
- -#Clansman

no było było ale bardziej mnie 2 cd ciekawi ... mój ukochany Astrolog ... koncertowo wypada nieziemsko ... np u hołdysa ... widział ktos??