Ulubiony cytat

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

freeforce
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Re: Ulubiony cytat

Post autor: freeforce »

Szczur22 pisze:Całe Legacy i BTATS ma spoko tekst
zgodzę sie z tym :D Ale jeszcz nigłupi text ma Different world ;]
Awatar użytkownika
Szczur22
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Szczur22 »

Different World jest nieco banalne w sferze tekstowej :D
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Abstract »

... bo jest openerem :) i najktószym utworem na płycie. Taki krótki, łatwy i przyjemny utworek na rozpoczęcie koncertu :)
Awatar użytkownika
Szajba
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Szajba »

He gave his life for us
He fell upon the cross
To die for all of those
who never mourn his loss
It wasn’t meant for us
to feel the pain again
Tell me why, tell me why
jestem osobą niewierzącą, jednak te słowa są tak mocne... wbija mi sie ten cyctat coraz głębiej !
już nie mam tu najwięcej postów :roll: :evil:
iEvE
Administratorka
Administratorka

Post autor: iEvE »

no właśnie moim zdaniem są smutnie prawdziwe i fajne [o ile można to tak nazwać]. Nigdy w taki sposób nie pomyślalam o śmierci Jezusa.
Żabka
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Żabka »

EvE pisze:Nigdy w taki sposób nie pomyślalam o śmierci Jezusa.
a w jaki inny sposób moze pomyśleć osoba wierząca (lub nawet nie wierząca, bo to przecież "oficjalna wersja") jak w taki, że Jezus umarł za nas na krzyżu? pytam bo nie bardzo rozumiem ;) Jak dla mnie to ten tekst jest oczywiście piękny, ale nie odkrywczy.

Swoją drogą jak przeczytałam ten tekst to stwierdziłam, że Harris chyba jest bardzo wierzący, zresztą wniosek taki mi się nasuwał od dawna, bo on często pisze o Bogu. Po czym przeczytałam w gazecie, że nie jest ani pro ani anty religiny...czyli taki jakby obojętny :o
Ostatnio zmieniony pn lis 13, 2006 7:15 pm przez Żabka, łącznie zmieniany 1 raz.
adam IM
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: adam IM »

Iron maidenka pisze:
EvE pisze:Nigdy w taki sposób nie pomyślalam o śmierci Jezusa.
a w jaki inny sposób moze pomyśleć osoba wierząca (lub nawet nie wierząca, bo to przecież "oficjalna wersja") jak w taki, że Jezus umarł za nas na krzyżu? pytam bo nie bardzo rozumiem ;)
no co do tych nie wierzacych to raczej się może nie wypowiadaj że za nas. ja mu nie kazałem ani go o to nie prosiłem. sam się pchał :P
Żabka
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

adam IM pisze:no co do tych nie wierzacych to raczej się może nie wypowiadaj że za nas. ja mu nie kazałem ani go o to nie prosiłem. sam się pchał
nie nie o to mi chodzi, że za Was umarł tylko, że Wy znacie taką "wersję" ;) A czy w nią wierzycie to inna sprawa. Ja zresztą też nie jestem jej do końca pewna.
Yaaqb
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Yaaqb »

Szajba pisze:
He gave his life for us
He fell upon the cross
To die for all of those
who never mourn his loss
It wasn’t meant for us
to feel the pain again
Tell me why, tell me why
jestem osobą niewierzącą, jednak te słowa są tak mocne... wbija mi sie ten cyctat coraz głębiej !
Mi też bardzo często chodzi po głowie, mimo że również jestem niewierzący, ale sądze, że to dlatego, że ma po prostu świetną melodykę.
iEvE
Administratorka
Administratorka

Iron maidenka pisze:że Wy znacie taką "wersję" Wink
Ty chyba nie do końca mnie zrozumiałaś. Ja znam wersje jak najbardziej poprawną, ale nigdy nie pomyślałam o tym w taki sposób, że umarł za ludzi, którzy i tak tego nigdy nie opłakują [opłaczą ?]. Że nawet za nich, zawsze myślalam, że umrał ogólnie za ludzi, nigdy nie podzieliłam ich [w tym kontekscie rzecz jasna] na ludzi, którzy będę go opłakiwać i na tych, którzy nie.
Iron maidenka pisze:Ja zresztą też nie jestem jej do końca pewna.
jak jesteś wierzącą osoba w sensie katolikiem to chyba masz zachwianą wiarę :P. Ale nie moja sprawa w sumie, ja tam jestem zadowolonym deistą i w istnienie i życie Jezusa jak najbardziej wierzę.
Awatar użytkownika
Szajba
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Szajba »

Yaaqb pisze:ale sądze, że to dlatego, że ma po prostu świetną melodykę.
cos w tym jest
już nie mam tu najwięcej postów :roll: :evil:
Żabka
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

EvE pisze:ale nigdy nie pomyślałam o tym w taki sposób, że umarł za ludzi, którzy i tak tego nigdy nie opłakują [opłaczą ?]. Że nawet za nich, zawsze myślalam, że umrał ogólnie za ludzi, nigdy nie podzieliłam ich [w tym kontekscie rzecz jasna] na ludzi, którzy będę go opłakiwać i na tych, którzy nie
ja wiele razy słyszałam, że umarł też za tych którzy w Niego nie wierzą
EvE pisze:chyba masz zachwianą wiarę
owszem mam zachwianą. Nie wiem czy wierzę, czy to wszystko co jest napisane w Bibli to prawda, czy może ludzie po prostu muszą mieć kogoś takiego w kogo mogą wierzyć i do kogo mogą się modlić.
EvE pisze:i w istnienie i życie Jezusa jak najbardziej wierzę
po części ja też ale pozostaje pytanie czy faktycznie jest on Synem Bożym i Zbawicielem czy tylko zwykłym cieślą...
Elevatorman pisze:ja obecnie nie wierze ale może się to zmienić ... nbo mocno sie nad tym zastanawiam i nie moge odnaleźć ostatecznej odpowiedzi .. ale jestem blizej ateizmu jednak nei wierzę raczej ... chociaz czasami mam wątpliwości no ale "tylko głupcy nie mają wątpliwośći"
dokładnie to samo czuję. Może kiedyś się upewnię w swojej wierze

ale to nie miejsce na tą rozmowę, eot ;)
Ostatnio zmieniony pn lis 13, 2006 10:47 pm przez Żabka, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Elevatorman
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Elevatorman »

EvE pisze:ja tam jestem zadowolonym deistą i w istnienie i życie Jezusa jak najbardziej wierzę.
ja obecnie nie wierze ale może się to zmienić ... nbo mocno sie nad tym zastanawiam i nie moge odnaleźć ostatecznej odpowiedzi .. ale jestem blizej ateizmu jednak nei wierzę raczej ... chociaz czasami mam wątpliwości no ale "tylko głupcy nie mają wątpliwośći"
iEvE
Administratorka
Administratorka

Iron maidenka pisze:ja wiele razy słyszałam, że umarł też za tych którzy w Niego nie wierzą
nie napisałam "za ludzi którzy w Niego nie wierza" tylko "nie oplakują". Różnica.
Iron maidenka pisze:czy może ludzie po prostu muszą mieć kogoś takiego w kogo mogą wierzyć i do kogo mogą się modlić.
oczywiście, że muszą. Niektórzy wierzą w pieniądze inni w kaloryfer itd. Mim zdaniem dlatego, że zwyczajnie boją się tego co jest po śmierci.
po części ja też ale pozostaje pytanie czy faktycznie jest on Synem Bożym i Zbawicielem czy tylko zwykłym cieślą...
kwestia wiary, tak? no.
Freeze
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Freeze »

inni w kaloryfer itd.
Biegnie biegnie renifer....

A ten cytat jest dobrym uzupełnieniem całości utworu, jednak trudno powiedzieć co najbardziej wpływa na jego urok, bo prócz tego, że ciekawy, jest też nastrojowo zaśpiewany (niemalże zanucony).
Siwy
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Siwy »

EvE pisze:Ty chyba nie do końca mnie zrozumiałaś. Ja znam wersje jak najbardziej poprawną, ale nigdy nie pomyślałam o tym w taki sposób, że umarł za ludzi, którzy i tak tego nigdy nie opłakują [opłaczą ?]. Że nawet za nich, zawsze myślalam, że umrał ogólnie za ludzi, nigdy nie podzieliłam ich [w tym kontekscie rzecz jasna] na ludzi, którzy będę go opłakiwać i na tych, którzy nie.
za Zydow przeciez tez umarl, a oni Go nie oplakiwali. tak samo za ludzi innej wiary i o to chyba chodzi w tym tekscie. zreszta w sumie byloby dziwne, jakby ludzie z jakiegos afrykanskiego plemienia baobao oplakiwali Jezusa, o ktorego istnieniu nigdy nie slyszeli. a On za nich przeciez tez oddal swoje zycie
Szczurza Pomoc
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Szczurza Pomoc »

A apostołowie to kim niby byli? Przecież nie katolikami. Nie opłakiwał go ogół Żydów, zwłaszcza ci co im się bardziej podobał morderca, gwałciciel i świnia Barabasz. Ale u licha miał swoich zwolenników i to niemało.

"I've lived in filth I've lived in sin
And I still smell cleaner than the shit you're in"

I w ogóle "Holy Smoke" ma jeden z lepszych tekstów.
I've lived in filth I've lived in sin And I still smell cleaner than the shit you're in
iEvE
Administratorka
Administratorka

Siwy pisze:za Zydow przeciez tez umarl, a oni Go nie oplakiwali. tak samo za ludzi innej wiary i o to chyba chodzi w tym tekscie. zreszta w sumie byloby dziwne, jakby ludzie z jakiegos afrykanskiego plemienia baobao oplakiwali Jezusa, o ktorego istnieniu nigdy nie slyszeli. a On za nich przeciez tez oddal swoje zycie
nie no przecież miałam na myśli ludzi którzy mają o tym jakieś pojęcia i słyszeli o jego istenieniu ;).
Ale eot juz
miki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: miki »

Szajba pisze:
He gave his life for us
He fell upon the cross
To die for all of those
who never mourn his loss
It wasn’t meant for us
to feel the pain again
Tell me why, tell me why
małą on chyba ma wartośc poetycką. nie mówią, ze nie może się podobać, bo wszystko może, jednak jakoś on tak nie za ciekawie podany.
Awatar użytkownika
wojteq
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wojteq »

Szajba pisze:
He gave his life for us
He fell upon the cross
To die for all of those
who never mourn his loss
It wasn’t meant for us
to feel the pain again
Tell me why, tell me why
Mnie również! cytat po prostu masakruje, chyba najlepszy z AMOLADa :D
ODPOWIEDZ