Bo Fear w ogóle jest najlepszy!!! W sensie okładki oczywiścieThorwald pisze:IMO Fear lepszy
Okładka nowego albumu.
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Re: Okładka nowego albumu.
Pałerslejw lepszy.
-
Filik10
- -#Clairvoyant

Number wymiata ludziska, a Fear to dla mnie badziew (oczywiście chodzi o okładki, choć w sumie nie tylko
)
ja podam swoje typy jeśli chodzi o okładki :
1. Killers
2. A Matter Of Life And Death
3. Brave New World
4. Iron Maiden
5. Number Of The Beast
6. Powerslave
7. Somewhere In Time
8. Fear Of The Dark
9. 7th Son Of A 7th Son
10. X Factor
11. No Prayer For Dying
12. Dance Of Death
13. Piece Of Mind
14. Virtual XI
1. Killers
2. A Matter Of Life And Death
3. Brave New World
4. Iron Maiden
5. Number Of The Beast
6. Powerslave
7. Somewhere In Time
8. Fear Of The Dark
9. 7th Son Of A 7th Son
10. X Factor
11. No Prayer For Dying
12. Dance Of Death
13. Piece Of Mind
14. Virtual XI
dance of death to jedna z największych bek w muzyce w ogóle. okładka
-
Stormshield
- -#Moonchild

Okładka nawet fajna, na pewno bije DOD na łeb, ale do innych jeszcze jej brakuje.
Wiesz, jak dla mnie to okładkę DoD bije nawet okładka The Angel And The Gambler. O okładce DoD nie ma co mówić, bo jest to naprawdę gniot
Co prawda to prawdaAbstract pisze:O okładce DoD nie ma co mówić, bo jest to naprawdę gniot
Wiesz co, z drugiej strony to nawet ciężko to porównywać. Obie okładki pochodzą z innych "epok okładkowych" Maiden. Ta z FOTD to jeszcze ten etap kiedy okładki były takie komiksowe i bardzo kolorowe. Natomiast AMOLAD to już z tego okresu gdzie okładki są mnie kolorowe, a kolory bardziej naturalne, a mniej komiksowe
co jak co, płyta słaba ale okładka dobra.
okładka jest całkiem niezła, w porównaniu z DOD i VXI istny majstersztyk
Ale jak dla mnie w porównianiu z do okładek z Killersa i FOTD jest sporo słabsza.
Ale jak dla mnie w porównianiu z do okładek z Killersa i FOTD jest sporo słabsza.
gdyby tak zostawili pierwotna wersje to bymsle ze byloby ok. Te dziwne postacie psuja ogolne wrazenia.Abstract pisze:Wiesz, jak dla mnie to okładkę DoD bije nawet okładka The Angel And The Gambler. O okładce DoD nie ma co mówić, bo jest to naprawdę gniot
Tak, napewno. Sam Eddie bez tych postaci byłby dużo lepszy. Kiedyś miałem nawet z tym tapetę
A wogóle te postacie mają coś symboliwoać, czy jak? 
Ja osobiście wole tą z większą ilością detali niż z samym Eddie'm. Tak symbolizują. Śmierć przecież sama nigdy nie tańczy.Abstract pisze:Tak, napewno. Sam Eddie bez tych postaci byłby dużo lepszy. Kiedyś miałem nawet z tym tapetęA wogóle te postacie mają coś symboliwoać, czy jak?
-
Stormshield
- -#Moonchild

Chyba przespałeś lekcje o Danse Macabre na polskim. Zazwyczaj osoby biorące udział w tańcu śmierci to przekrój klas społecznych. Chodzi o to, że każdego czeka śmierć kimkolwiek by nie był za życia.Abstract pisze:A wogóle te postacie mają coś symboliwoać, czy jak?
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Postacie na DOD mogłyby może i być, ale wykonane inaczej. Komputerowe pokraki kompetnie do tego niepasują. Tak niestety obok, moim zdaniem świetnego wcielenie Ediego mamy jedną wielką kupę. Sam Edek byłby moim zdaniem super.
-
Stormshield
- -#Moonchild

Fakt, postacie wyszły koszmarnie, ale gdyby został sam Edek to byłoby tak... pusto. Po prostu okładka mogłaby być inaczej wykonana.
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Edka by dali odrobinę większego i po problemie.
Pomysl z postaciami dobry bo cos symbolizuja, ale wykonanie to jak rendering na zaliczenie pracy z podstaw informatyki 
Chciałem tylko powiedzieć, że okładka FotD to arcydzieło i jedna z... hmm... 20 najlepszych okładek płyt hard rock'owych na świecie 
I takie to 'coś' z czołgiem to sie przy niej chowa
I takie to 'coś' z czołgiem to sie przy niej chowa