Pytania dotyczące bootlegów
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Pytania dotyczące bootlegów
Hehehehe już nie raz się na takim czymś przejechałem, podróbek jest pełno po siec
No fakt. Przyznaję - nie pomyślałem. Czyli idąc za tropem ktoś przerobił mp3 z rock'a' 05 na flac i udostępnił jako lossless. Nie rozumiem tylko w jakim celu, skoro i tak udostępnia to za free:/Joker pisze:A co powiesz jeśli DVD zostało zrobione z divix i komuś to nie za bardzo wyszło? To bardzo prawdopodobne.
A co jeśli ktoś nagrywał ten koncert z TV na komputer i zapisywał go w formacie divix i właśnie ten format jest macierzysty?
Joker, uznanie za logikę i zapewne lata doświadczenia przy bootleg'ach. Aż mi się głupio zrobiło, że sam nie mogłem dojść do takich wniosków...
moza w jakis sposob sprawdzic czy boot ktory jest nagrany na audio byl nagrywany z mp3 czy z flac?
Tak. Służy do tego program Hub Audio Tools.
a wiadomo w końcu coś o bootlegach ze Szwecji? nigdzie znaleźć nie można ;/
Jest dużo
. Ale tylko wyłącznie wymiana.
no jest ktoś kto by się wymienił?Mirdaroh pisze:Jest dużo. Ale tylko wyłącznie wymiana.
a w zamian masz wełniane majty ?Vol 7 pisze:no jest ktoś kto by się wymienił?
kupilem na allegro koncercik ironow ze stanow z najnowszej plyty ,nagrywany kamerka ale dzwiek i obraz super!!!!!
To mogłeś mieć za darmo. Dałeś zarobić złodziejowi. 
Wystarczyło poczytać temat o boot'ach z nowej trasy i z pewnością znalazłbyś informacje, gdzie można owy koncert zassać;) Ale cóż.. za błędy trzeba płacić, a jak przypuszczam zapłaciłeś dość słono...zorro pisze:kupilem na allegro koncercik ironow ze stanow z najnowszej plyty ,nagrywany kamerka ale dzwiek i obraz super!!!!!
no troche dalem, fuck!!!!!!!! :guns
Chciałbym się dowiedzieć kilku rzeczy o programie EAC. Mam nadzieje, że ktoś mi pomoże 
1. Największą tajemnicą tego programu jest dla mnie wypalanie w trybie DAO czyli bez przerw między utworami. Mógłby mi ktoś w ludzki sposób wytłumaczyć jak to się robi? Chciałem sam spróbować się pobawić ale doszedłem do wniosku, że musiał bym poświęcić na moje eksperymenty kilka czystych płyt a troszkę mi szkoda Smile
2. Zauważyłem, że ten program nie czyta wszystkich bezstratnych formatów. Istnieją jakieś wtyczki pozwalające wypalić np. pliki w formacie .shn?
1. Największą tajemnicą tego programu jest dla mnie wypalanie w trybie DAO czyli bez przerw między utworami. Mógłby mi ktoś w ludzki sposób wytłumaczyć jak to się robi? Chciałem sam spróbować się pobawić ale doszedłem do wniosku, że musiał bym poświęcić na moje eksperymenty kilka czystych płyt a troszkę mi szkoda Smile
2. Zauważyłem, że ten program nie czyta wszystkich bezstratnych formatów. Istnieją jakieś wtyczki pozwalające wypalić np. pliki w formacie .shn?
To zależy co rozumiesz pod pojeciem bez przerw
Nawet nero ma taką funkcje, tylko że po takim nagraniu przy przechodzeniu przez kolejne utwory słychać takie milisekundowe "cykniecia".
Nie wiem jak jest w tym programie o który pytasz, ale jeżeli nie ma w nim możliwości podglądu czasowego przebiegu i ewentualnej zmiany charakterystyki to raczej też taki cykniecia będą.
Niektórym to nie przeszkadza, ale ja lubie jak są płynne przejścia bez pierdów
Miałem taki program kiedyś, w którym łaczyło sie ścieżki i była możliwość rozciągnięcia tego połączenia i nastepnie powycinanie i dopasowanie tego połączenia. Nie pamietam już nazwy i na dodatek to była wersja demo na miesiąc, bo żadnego darmowego programu, który by takie rzeczy robił nie znalazłem
A ja mam pytanie, czy ktoś zna jakieś strony jak dime, z których mozna bootlegi sazysać ?
Nawet nero ma taką funkcje, tylko że po takim nagraniu przy przechodzeniu przez kolejne utwory słychać takie milisekundowe "cykniecia".
Nie wiem jak jest w tym programie o który pytasz, ale jeżeli nie ma w nim możliwości podglądu czasowego przebiegu i ewentualnej zmiany charakterystyki to raczej też taki cykniecia będą.
Niektórym to nie przeszkadza, ale ja lubie jak są płynne przejścia bez pierdów
Miałem taki program kiedyś, w którym łaczyło sie ścieżki i była możliwość rozciągnięcia tego połączenia i nastepnie powycinanie i dopasowanie tego połączenia. Nie pamietam już nazwy i na dodatek to była wersja demo na miesiąc, bo żadnego darmowego programu, który by takie rzeczy robił nie znalazłem
A ja mam pytanie, czy ktoś zna jakieś strony jak dime, z których mozna bootlegi sazysać ?
Te cyknięcia są tylko przy nagrywaniu bootlegów w mp3. Żeby je usunąć trzeba bawić się jakimiś programami do obróbki dźwięku. A format bezstratny ma już "samo w sobie", że przy nagrywaniu nie słuchać żadnych przejść. Tylko chodzi mi o to, żeby się pobawić w EAC bo ponoć to najlepszy program do nagrywania płytNawet nero ma taką funkcje, tylko że po takim nagraniu przy przechodzeniu przez kolejne utwory słychać takie milisekundowe "cykniecia".
Ciężko. Ja sam znam tylko Dimeadozen. Może na niektórych wyszukiwarkach torrentowych są jakieś pojedyncze ale ja się nie spotkałem. Już lepiej z DC++ zasysać.A ja mam pytanie, czy ktoś zna jakieś strony jak dime, z których mozna bootlegi sazysać ?
Czy istnieje bootleg wideo z trasy z 86 roku nagrany profesjonalnie jak tak to jaki?
W pelni profesjonalny raczej nie. Ale masz taki bootleg gdzie kreca profesjonalnymi kamerami pochodzi z 87 (a nie z 86) z philadelphii.
Miejsce i data:
Spectrum, Philadelphia, Pennsylvania - USA 13/01/1987
Miejsce i data:
Spectrum, Philadelphia, Pennsylvania - USA 13/01/1987
Dzięki za odpowiedź, chodziło mi oczywiście o całą trasę Somewhere in Tour.
Mam tylko nadzieję że warte będzie zasysania.
Mam tylko nadzieję że warte będzie zasysania.