Młodzi i zdolni
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Młodzi i zdolni
Vlad, w Offtopowni rzucali linkami z jego wyczynamiJoker pisze:http://muzyka.onet.pl/0,1447712,newsy.html
A róbta co chceta. Ja do offtopowni nie zaglądam, bo tam zasadniczo są gówna a nie dyskusje. A jak rzucicie coś ciekawego to od święta. 
-
The Burczax
- -#Moonchild

Ja to wrzuciłem do offtopowni 
SUPER!Angus pisze:Ja to wrzuciłem do offtopowni
Będzie miał spieprzone życie
To zależy jak pokierują nim rodzice. Równie dobrze może mieć świetlaną przyszłość.
Pocieszną mordkę ma ten Igor. Już widziałem wcześniej parę jego filmików.
Jeśli oni chcą go wysłać do Nowego Jorku, żeby tam się nim ktoś zajmował i w jego wieku jeżdzić w trasy koncertowe i dawać koncerty to na pewno będzie miał fajne dzieciństwo z dala od rówieśnikówJoker pisze:To zależy jak pokierują nim rodzice.
teraz jest troche szumu, ale to szybko minie. Najprawdopodobniej wszyscy o nim szybko zapomną...
Podobnie jak Mozart. Już od małego był cyrkową małpką, jeździł na koncerty itd.Joker pisze:To zależy jak pokierują nim rodzice. Równie dobrze może mieć świetlaną przyszłość.
Tak naprawdę teraz nie będzie miał on dzieciństwa, tylko od małego będzie "wielką gwiazdą". Dzieciństwo jest od zabawy, a nie pocieszania widowni
:beer oto mi właśnie chodziBeBe pisze:Tak naprawdę teraz nie będzie miał on dzieciństwa, tylko od małego będzie "wielką gwiazdą". Dzieciństwo jest od zabawy, a nie pocieszania widowni Wink
A jeśli to jest właśnie jego zabawa i sprawia mu to autentyczną radość? Jak byłeś mały nigdy nie było chwili kiedy chciałeś robić to co rodzice?BeBe pisze:Podobnie jak Mozart. Już od małego był cyrkową małpką, jeździł na koncerty itd.
Tak naprawdę teraz nie będzie miał on dzieciństwa, tylko od małego będzie "wielką gwiazdą". Dzieciństwo jest od zabawy, a nie pocieszania widowni
Wszystko zależy od tego czy rodzice będą chcieli z niego zrobić małpę do pokazywania czy podejdą do tematu rozsądnie i nie spieprzą mu życia.
Mój tata robił przy maszynach a matka jest nauczycielkąJoker pisze:A jeśli to jest właśnie jego zabawa i sprawia mu to autentyczną radość? Jak byłeś mały nigdy nie było chwili kiedy chciałeś robić to co rodzice?BeBe pisze:Podobnie jak Mozart. Już od małego był cyrkową małpką, jeździł na koncerty itd.
Wszystko zależy od tego czy rodzice będą chcieli z niego zrobić małpę do pokazywania czy podejdą do tematu rozsądnie i nie spieprzą mu życia.
A co do życia Igora: Jeżeli rodzic podejdzie do tego tak,że będzie widział tylko kolejne źródło zysku, to po dzieciaku. Jeżeli natomiast dzieciak zostanie dobrze wychowany w duchu,że może zrobić ze swym talentem co chce-to myślę,że wtedy naprawdę się rozwinie.
-
The Burczax
- -#Moonchild

Albo będzie miał szczęśliwe dzieciństwo, albo będzie szlifował swój talent. Niestety chyba ciężko te obie sprawy pogodzić.
Do momentu kiedy sprawia mu to radość nie widzę problemu.
Ale później, zauważ, może zamienić się w przymus albo obowiązek (dajmy na to, jak rodzice oleją szkołę i będzie mógł się utrzymywać tylko z grania. Bo i takie przypadki się zdarzały).Joker pisze:Do momentu kiedy sprawia mu to radość nie widzę problemu.
Fajnie gra mały. O ile mnie pamięć nie myli Virgil Donati zaczynał w wieku czterech lat. Jeśli Igorowi to się podoba i lubi to, kto wie może będziemy mieć drugiego Donatiego.
To nie demokracja, ale własność prywatna, produkcja i dobrowolna wymiana są źródłem dobrobytu.