czyli jak ta mi nie podejdzie to nie mam co sie dalej brac tak ? okM@ti pisze:Ale ta płyta IMO jest najbardziej przystępna z całej ich dyskografii.
Cradle Of Filth
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Cradle Of Filth
już nie mam tu najwięcej postów

Najlepiej przesłuchaj wszystko i będziesz wiedział. 
przeslucham..... i sie nie uprzedzam.....ale nie obiecuje se wiele 

-
Dani Filth
- -#Long distance runner

''Thornography'' to naprawdę dobra rzecz! Riffy do ''Tonight In Flames'', czy ''I am a Thorn'' to perełki
Więc bierz się Szajba do roboty. Jak już skończysz z Cierniografią to weź się za ''Midian''! No i oczywiście za ''Damnation And A Day'' (album wszechczasów!) :beer
A szkoda. Jeśli chcecie usłyszeć prawdziwe piszczenie/skrzeczenie to posłuchajcie sobie ''Dusk And Her Embrace'', albo nawet wszystkie płyty, poza ''Nymphetamine'' i ''Thornography''.
Oficjalnie ''Kołyska zła''
Dani już nie piszczy tak często jak wcześniej
A szkoda. Jeśli chcecie usłyszeć prawdziwe piszczenie/skrzeczenie to posłuchajcie sobie ''Dusk And Her Embrace'', albo nawet wszystkie płyty, poza ''Nymphetamine'' i ''Thornography''.
"kołyska plugastwa" czy jak to sie tam na polski tlumaczy
Oficjalnie ''Kołyska zła''
Nemesis...as one we stand!!
- Recit The Thornographer
- -#Assassin

What?!Oficjalnie ''Kołyska zła''"kołyska plugastwa" czy jak to sie tam na polski tlumaczy
Twoim zdaniem najlepszy album COF? Ja jednak obstaję przy Dusk, Cruelty i Midian''Damnation And A Day'' (album wszechczasów!)
Jest przystępna, pewnie. Znam ludzi, którym Nymphe i Thorno podobają się o wiele bardziej, niż starsze, kultowe, dzieła. Często są to fani thrasu, dla których muzyka COF wreszcie a) dostała przysłowiowych jaj b) riffów nie 'przysłaniają' pasaże klawiszy c) Dani nie 'piszczy', czy też nie jest taki gejowaty (jak czasem ludzie mówiąSzajba pisze:czyli jak ta mi nie podejdzie to nie mam co sie dalej brac tak ? okM@ti pisze:Ale ta płyta IMO jest najbardziej przystępna z całej ich dyskografii.
Ale są i wady. Konstrukcja utworów jest duuużo prostsza. Często zwrotka - refren - zwrotka. Riffy są fajne ale...kurcze, jak niedawno ktoś napisał na forum COF: kiedyś w jednym utworze było tyle fajnych riffow, że starczyłoby ich na kilka nowych piosenek. Jeśli nie jesteś zwolennikiem przebojowości to taki "Tonight in Flames" może się Tobie wydać po prostu banalny.
Ale szczerze Ci powiem, że ta płyta to nawet niezły reprezentant COF. Napisz co o niej sądzisz, bo np. jeśli spodoba Ci się utwór "Under Huntress Moon" to z przyjemnością polecam Ci starsze dokonania
Pozdrowienia, miłego słuchania
Ostatnio zmieniony pn gru 18, 2006 10:32 pm przez Recit The Thornographer, łącznie zmieniany 1 raz.
We embrace like two lovers at death. A monument to the trapping of breath
-
Stormshield
- -#Moonchild

Recit The Thornographer pisze:Napisz co o niej sądzisz
Szajba pisze:ziewwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww............ ale szajs....
bardzo trafne cytowanieStormshield pisze:Recit The Thornographer napisał:
Napisz co o niej sądzisz
Szajba napisał:
ziewwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww............ ale szajs....
przesluchalem to raz na kompie raz na discmenie i naprawde sory winetu ale.... slabe toto jak moje wlosy na nogach....

- -#Assassin

Są różne gustaStormshield pisze:Recit The Thornographer pisze:Napisz co o niej sądziszSzajba pisze:ziewwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww............ ale szajs....
EDIT: Szajba, co jest takiego słabego w utworze "Under Hountress Moon"?
znaczy od biedy da sie tego posluchac, slyszalem duzo gorsze albumy i zespoly, ale mnie taki pseudo black nigdy nie bral wydaje mi sie smieszny a i musa nie najwyzszych lotow...od tak 2-3 przesluchania i na półke

-
Stormshield
- -#Moonchild

Mnie już nic do kredek nie przekona. Wolę flamastry.
There's nothing that a hundred men or more could ever do
I bless the rains down in Africa
Gonna take some time to do the things we never had
It's gonna take a lot to drag me away from youSzajba pisze:toto
There's nothing that a hundred men or more could ever do
I bless the rains down in Africa
Gonna take some time to do the things we never had
mnie tez nie, mowie tylko ze znam gorsze zespolyStormshield pisze:Mnie już nic do kredek nie przekona. Wolę flamastry.

czemu Ty na to mówisz pseudo black?Szajba pisze:ale mnie taki pseudo black
-
Stormshield
- -#Moonchild

Dla mnie to nawet pseudo nie jest 
no bo to w ogóle nie jest black
- -#Assassin

Ja nawet nie wiem dlaczego blackmiki pisze:czemu Ty na to mówisz pseudo black?Szajba pisze:ale mnie taki pseudo black
Szajba -> a "Under Hountress Moon"? Są na Thorno utwory banalne. Takiemu "Tonight..." daleko do jakiegokolwiek z Cruelty, ale akurat UHM jest chyba ok... ja dalej polecam płytkę "Midian" i/lub "Cruelty and The Beast". Thorno to zupełnie inna muzyczna bajka.
hm... bo to jest zalekkie jak na black metal poprostu. moze sie podobac, nie mowie nie, ale nazwac to blackiem to dla mnie przesada...miki pisze:czemu Ty na to mówisz pseudo black?
EDIT:
Recit to zapoznaj ta plyte z servisem rapidshare to ocenie

ale na tej zasadzie ja moge jechać po iron maiden i też mowić, ze to pseudo black. cradle of filth nie ma z blackiem nic wspólnego, więc nie wiem w ogóle czemu się to jakkolwiek do blacku porównuje.
no bo to nie jest black, moje okreslenie "pseudo black" jst kierowane do tych co uwazają CoF za Black. czaisz ? :>

- -#Assassin

Ja tego nawet nie mam na mypytrzy;/Szajba pisze: EDIT:
Recit to zapoznaj ta plyte z servisem rapidshare to ocenie
http://www.myspace.com/cradleoffilth z "Midian" niestety tu nic nie ma, ale "Cruelty Brought Thee Orchids" jest z Cruelty właśnie. Polecam też kawałek obok - "Dusk and her Embrace". Te dwa kawałki są dobrymi reprezentantami starych dokonań COF
EDIT- sorry, teledysk, "Her Ghost In The Fog" pochodzi właśnie z "Midian". Nie zauważyłem go.
Ostatnio zmieniony pn gru 18, 2006 10:58 pm przez Recit The Thornographer, łącznie zmieniany 1 raz.
czaje, tylko nie wiem, kto tak uważa. cięzka sprawa