Syd Barrett
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
The Burczax
- -#Moonchild

Re: Syd Barrett
To jak będziesz miał czas to wrzuć :beer
Jakoś bez Syda PF radził sobie lepiej...
A Dudziarz u Bram Świtu (
) jest zajebistym albumem- może i trudnym w odbiorze, ale jakoś sobie poradziłem ;](ale na pewno i tak jest lżejsze od The Wall ; )
A Dudziarz u Bram Świtu (
I am the Lizard King
I can do anything ....
-
The Burczax
- -#Moonchild

Co?????????????????????
Dla mnie The Wall nie było trudne w odbiorze.
Dla mnie tez nie ;]Ale ja jestem wyjadacz takiej muzyki
Chodzi mi o zdania innych osób (np. mojego ojca ;] )
Chodzi mi o zdania innych osób (np. mojego ojca ;] )
I am the Lizard King
I can do anything ....
-
The Burczax
- -#Moonchild

Twój ojciec łatwiej przyswoił Dudziarza od Ściany??
No waśnie ;] dziwne co nie ;]
Ja ostatnio wsłuchuje się tylko w PULSE.
A The Wall to legenda, jak dla mnie najlepsza rockowa płytka w historii
Ja ostatnio wsłuchuje się tylko w PULSE.
A The Wall to legenda, jak dla mnie najlepsza rockowa płytka w historii
I am the Lizard King
I can do anything ....
-
The Burczax
- -#Moonchild

Moją ulubioną płytą Floydów jest Dark Side. A propos Pulse jest genialnym koncertem :rocx .
Dokładnie. Dark Side też wgniata( Money rządzi :rocx )
I am the Lizard King
I can do anything ....
-
The Burczax
- -#Moonchild

A co na Ciemnej Stronie Księżyca nie rządzi
??
Eeeee Speak To Me

A tak btw: jest może jakiś watek o Floydach
bo tutaj sie robi niezły offtop ;]
A tak btw: jest może jakiś watek o Floydach
I am the Lizard King
I can do anything ....
-
The Burczax
- -#Moonchild

Gdzieś jest. "Szukajcie, a znajdziecie".
Jakoś bez Syda PF nie potrafiło wyjść z podziemnych klubów.Szafa pisze:Jakoś bez Syda PF radził sobie lepiej...
A Dudziarz u Bram Świtu () jest zajebistym albumem- może i trudnym w odbiorze, ale jakoś sobie poradziłem ;](ale na pewno i tak jest lżejsze od The Wall ; )
Poczytaj historię i zobacz jak Syd nakierował zespół. Gdyby nie Syd dzisiaj Rog możliwe,że sprzedawałby w hipermarkecie. Poczytaj, potem się wymądrzaj.
Gdyby babcia miała wąsyBeBe pisze:Gdyby nie Syd dzisiaj Rog możliwe,że sprzedawałby w hipermarkecie.
Mu chodziło o muzykę jaką nagrawali potem bez Syda a nie o historie zespołu. (mnie to gówno obchodzi ich historia i że dziadek namówił wnuka żeby założył kapele, mnie obcodzi co oni grają)
Niechaj więc i tak będzie. Syd pozostawił ogromne piętno na muzyce późniejszej PF. Fakt, że w okolicach The Wall się to zamazało, ale spójrz na pierwsze trzy, cztery płyty. Jeżeli dobrze słuchasz muzyki, bez problemu znajdziesz tam Syda.Mu chodziło o muzykę jaką nagrawali potem bez Syda a nie o historie zespołu. (mnie to gówno obchodzi ich historia i że dziadek namówił wnuka żeby założył kapele, mnie obcodzi co oni grają)
No na pewno Syd nakierował PF i to on wyznaczył kierunek w który dalej bez niego brneli. On był duszą tego zespołu, ale zespół bez niego też radził sobie bardzo dobrze.
Później, po tym jak Syd ich nakierował, owszem.ale zespół bez niego też radził sobie bardzo dobrze.
Ale wcześniej, nie było wcale tak różowo (;)).
Tym bardziej,że w ciągu pół roku zmienili 5 razy nazwę, a tą właściwą wybrał wiadomo kto.
Musze sobie poczytać historie zespołuBeBe pisze:Ale wcześniej, nie było wcale tak różowo (Wink).
Najlepsza wiadomo, napisana przez Masona.Phantom22 pisze:Musze sobie poczytać historie zespołuBeBe pisze:Ale wcześniej, nie było wcale tak różowo (Wink).
Ale myślę,że w necie też jakieś ciekawe znajdziesz. Na Wikipedii jest bardzo dobra i obszerna historia PF jako artykuł na medal. Wystarczy,że wpiszesz Pink Floyd i tam w historii będzie odnośnik do osobnego artykułu.
Edycia:
Aż pozwolę sobie zacytować ten artykuł:
Grupa zapewne podzieliłaby los setek innych powstających w tym czasie w całej Anglii, gdyby nie dołączył do niej początkujący malarz, gitarzysta i wizjoner Syd Barrett.
trogo :/BeBe pisze:Najlepsza wiadomo, napisana przez Masona.
to coś dla mnieBeBe pisze:Na Wikipedii jest bardzo dobra i obszerna historia PF jako artykuł na medal
Drogo, drogo, ale płacisz za naprawdę kawał świetnej roboty. Nie dość,że format jest ogromny, druczek mały, stron masa do tego wiele niepublikowanych zdjęć (Syd w swych sławetnych kaloszach, płaszczu i torbie z cukierkami kiedy pojawił się na nagraniu WYWH też jest). Więc, jak dla mnie, naprawdę warto się wykosztować.trogo :/