A Matter of Life And Death - oceny, wrażenia, recenzje!
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: A Matter of Life And Death - oceny, wrażenia, recenzje!
ok, to jest dosyć jasne, ale w jaki sposób mozna rozróżniać podejście do słuchanej muzyki od fana i entuzjasty. bo raczej na nie nie wpływa szukanie wywiadów i newsów w necie
hehe szukanie tych wywiadow itp laczy sie z tym ze chcesz dowiedziec sie wiecej o zespole ktory wywarl na Tobie tak duze wrazenie. Nie chodzi o ten net tylko raczej podejscie danej osoby i zaangazowanie w funkcjonowanie i kariere bandu. [nie bede juz wyjasnial roznicy miedzy funkcjonowaniem a kariera
]
no ja to doskonale rozumiem, hehe. jednak na odbiór muzyki chyba to nie wpływa, czy interesuje mnie kariera i nowinki, czy nie. wiadomo
racja ale to dziala w druga strone.miki pisze:jednak na odbiór muzyki chyba to nie wpływa, czy interesuje mnie kariera i nowinki
Niemniej jednak mysle ze nieco uargumentowalem swoj poglad odnosnie fanow i entuzjastow
EOT
uargumentować to tak, ale związku z czymkolwiek ta argumentacja nie miała. no nieważne już, już już.
Moja recenzja ---> KLIK!
www.MetalSide.pl
Piszesz, że wszystko co na tej płycie jest znamy już z innych płyt Maiden. Gówno prawda. Nie podchodzę do zespołu bezkrytycznie i widzę, że utworów takich jak Lord Of Light i The Legacy nie było. W wielu innych są także nowe patenty.
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
kocham słuchać tej płyty wieczorem/nocą , w dzień to tak nie za bardzo...
Ja ją też kocham słuchać w nocy, zwłaszcza jak mam problemy z usypianiem
Lepiej działa niż młotek w łeb 
-
TheXFactor
dla mnie genialna płyta, moge słuchac na okragło i chce wiecej i wiecej, najlepiej słuchac wieczorem lub noca, ta płyta tworzy niesamowity klimat, oby wiecej takich płyt powstawało
To raczej minusChudy pisze:Ja ją też kocham słuchać w nocy, zwłaszcza jak mam problemy z usypianiem Lepiej działa niż młotek w łeb
Po 5 miesiącach od premiery, wysłuchaniu albumu naprawdę wiele razy, wysłuchaniu go na żywo mogę bez żadnych wątpliwości stwierdzić, że ten album jest dziełem wybitnym w moim odczuciu. Czy najlepszy to nie wiem, ale na pewno bardzo dobry.
Tak samo stwierdzam, już "na chłodno". Zresztą słucham go od premiery bardzo często, porównywałem jeszcze do paru innych i nadal uważam go za (swojego) zdecydowanego faworyta.
Madril - gratulacje 666 posta ;]
Madril - gratulacje 666 posta ;]
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Zgadzam się z przedmówcami. Mnie też płyta się bardzo podoba i uważam ją za jedną z lepszych w dysografii Maiden. Słabszy jak dla mnie jest tylko Pielgrzym i Out Of The Shadow. Reszta świetna, bądz bardzo dobra.
Jak dla mnie album jest świetny - mogę się nawet pokusić o stwierdzenie, że jeden z najlepszych. Mała zmiana stylu gry wyszła na dobre.
Wszyscy mówili, że po pewnym czasie zmieni się ocena płyty od tej na początku. Za pierwszym razem była to dziwna płyta. Za piątym już bardzo dobra. Teraz po kilku miesiącach od premiery...nie słucham jej za często. Jaki wniosek
Kiepawa płyta. Wydałem 100zł na kiepawą płytę.
mam ten sam problemvyrus pisze:Wydałem 100zł na kiepawą płytę
Prócz naprawdę niewielkich mankamentów album jest na 5 :rocx

Zgadzam się w 100%. Melodyjne i przyjemne utworki ale brakuje im "tego czegoś". Reszta kompozycji jednak nadrabia i moim zdaniem dzięki temu AMOLAD jest z pewnością w trójce najlepszych albumów w dyskografii Iron MaidenŁuki pisze:Słabszy jak dla mnie jest tylko Pielgrzym i Out Of The Shadow
Bluźniszvyrus pisze:Wydałem 100zł na kiepawą płytę
Nie. Mówię prawdę. W moim przekonaniu płyta jest kiepawa. Tym bardziej żałuję, że wydałem na nią 100zł. Niby wszystko gra. Jak słucham to są nowe próby. Jak puszczę sobie gp to wszystko to wygląda nie najgorzej ale poprostu po płytę nie sięgam od dłuższego czasu czyli najlepsza nie jest. Chociaz dużo jest płyt świetncyh po które także nie sięgam - nie ma czasu na wszystko - to tutaj czuję, że to nie jest to. Jak się komuś podoba jArO to niech słucha nie mówię że nie