Wprawdzie trasa już trwa, a w Polsce pozsotały 2 koncerty ale za to jeden w stolicy16.12 - Nitra-Stara Pekaren (SLK)-g.19.30
17.12 - Budapeszt - A38 Hajó (H) -g.20.00,bilety
z Rusty Gold
18.12 - Kamienna Góra - Centrum Kultury-g.19.00
29.12 - Warszawa - "Progresja" - 18.00 bilety 10zł przedsprzedaz 15zł w dniu koncertu
16-29.12.2006 - Quidam
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
16-29.12.2006 - Quidam
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

Re: 16-29.12.2006 - Quidam
Obecny Quidam nie jest w stanie mnie zachęcić do wydania nawet dwudziestu złotych. Mieli supportowac Fisha w Bydgoszczy, ale nie wyszło, i mieliśmy jeszcze mniuej ciekawą formacje- After...
Dlatego bilety są po 10. A biorąc po uwagę, że klub mam blisko to idę (o ile będę wtedy w Warszawie).JMM pisze:Obecny Quidam nie jest w stanie mnie zachęcić do wydania nawet dwudziestu złotych
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

Posłuchasz sobie "Sanktuarium" live...
Ja jutro będę w Kamiennej Górze na koncercie. Nawet nie wiem ile wstęp ale prawdobodobnie 5 zł. Ale ja za darmo wchodzę 
Hammers jak było?
Ja mam już bilet do Warszawy :]
Ja mam już bilet do Warszawy :]
Nie znam za dobrze twórczości Quidam
Ale koncercik był GIT :rocx
W Kamiennej wyglądało to tak, były ułożone krzesła i każdy sobie siedział. 3 utwory pzred końcem wokalista poprosił ludzi by wstali i podeszli pod scene. Większość tak zrobiła. Utwory mi się podobały i zapożyczają trochę z innych zespołów. W jednej piosence dało się słyszeć Jest Taki Samotny Dom Budki Suflera, w innej początek Hush Purpli odśpiewany z publicznością. Na bis zagrali Wish You Were Here. Koncert trwał około 90 min. Ale warto było. Myślę, że nie pożałujesz. :beer
W Kamiennej wyglądało to tak, były ułożone krzesła i każdy sobie siedział. 3 utwory pzred końcem wokalista poprosił ludzi by wstali i podeszli pod scene. Większość tak zrobiła. Utwory mi się podobały i zapożyczają trochę z innych zespołów. W jednej piosence dało się słyszeć Jest Taki Samotny Dom Budki Suflera, w innej początek Hush Purpli odśpiewany z publicznością. Na bis zagrali Wish You Were Here. Koncert trwał około 90 min. Ale warto było. Myślę, że nie pożałujesz. :beer
Dobra ja wkrótce wybijam na koncert, coś przed trzeba wypić. Mam nadzieję, że będzie warty tych 10 złotych 
No cóż, na pewno nie żałuję. Szkoda tylko że ze starego materiału zagrali tylko Sanktuarium, a to i tak na wymuszone bisy. Większość materiału stanowiły utwory z Surrevival i musze przyznać, że na żywo wypadają o niebo lepiej. Dopiero też na koncercie doceniłem ich wokalistę - ma świetną skalę głosu i możliwości. Grali ok. 90 minut - były 2 covery, z czego jednego nie kojarzę, a drugi to oczywiście WYWH. Sanktuarium również zagrali w jakiejś dziwnej aranżacji i ze zmienionym tekstem - wydawało mi się, że wokalista śpiewa coś w stylu "To jest jej sanktuarium" zamiast "To moje sanktuarium". Na pewno na jakość koncertu miała wpływ frekwencja - ludzi było ok. 40, a wklubie takim jak Progresja który może pomieścić ok. 900 wyglądało to wręcz żałośnie. Dobra już nie chce mi się rozpisywać więcej, bo kaca mam, ale ogólnie koncert mi się podobał, ale bez rewelacji. Za tydzień również progresywnie w Progresji - Caamora i Indukti 
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

Co do Quidam... Czy oni myślą, że jak będa mieli nowego wokaliste, i zrobią sobie taką okładke:

To nagrają coś na miare "Season's End"... No bardzo mi przykro.

To nagrają coś na miare "Season's End"... No bardzo mi przykro.
Byłem dziś w Łodzi na koncercie Amarok i Quidam. Świetna impreza.
Amarok gra po swojemu, bardzo oryginalny jak na start nurt muzyczny.
A Quidam grał głównie materiał z 2007 r. - We Are Alone Together, który jeszcze nie istniał, gdy dyskusja się tu zawiesiła
Amarok gra po swojemu, bardzo oryginalny jak na start nurt muzyczny.
A Quidam grał głównie materiał z 2007 r. - We Are Alone Together, który jeszcze nie istniał, gdy dyskusja się tu zawiesiła
Koncertowy rok 2026: Polish Metal Alliance, Turbo, Wishbone Ash, Małgorzata Ostrowska, Galahad/ Millenium, Turbo, Old Breakout, Smith/ Kotzen, Schenker, DiMeola, Helicon, Another Pink Floyd, Turbo, K. Cugowski, Clapton ...