Najlepszy zespół rockowy...
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Najlepszy zespół rockowy...
Tematu nie powinno byc, to oczywiste ze Ołowiany Sterowiec!!
Ty to wiesz ja to wiem......................Deep pisze:Tematu nie powinno byc, to oczywiste ze Ołowiany Sterowiec!!
- Journeyman666
- -#Clairvoyant

hmmm......
Queen
Queen
w tej ankiecie to jedynie dziwi mnie ze Pink Floyd jest niżej od Led Zeppelin
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

Led Zeppelin się wcześniej rozpadło, oto dlaczego.
chcieli sie rozpaśc ,zrobili to i dlatego nie zniszczyli swojej legendy, nie jestem jakimś fanem Led Zeppelin ale dla mnie są o wiele większym i ważniejszym zespołem od Pink FloydJMM pisze:Led Zeppelin się wcześniej rozpadło, oto dlaczego.
w zeppelinach jest coś niezwykłego. taki podświadomy szacunek do nich miałem od zawsze, nawet jak nie znalem nicz oprócz sairway. nawet gdy mi nie wchodzili. nie wiem, jakoś czułem że "muszę" ich kiedyś pokochać, zrozumieć ten fenomen
no i stało się oczywiście
to jest chyba najdziwniejsza z moich wszystkich fascynacji muzycznych bo nie opiera się tylko na samej muzyce, tylko na czymś jeszcze, czymś czego nie potrafię opisać. i nie muszę dodawać że bardzo cieszy mnie wynik ankiety 
Zgadzam się, nie jestem wprawdzie ich fanem ,ale faktycznie coś jest w tej muzyce, takie utwory jak Dazed and Confused czy Kashmir naprawde mają w sobie magię,albo np.nastrój płyty III nagranej w walijskiej wiosce, to zresztą moja ulubiona płyta, słyszałem że na ich koncertach panowała ekstaza, może nawet większa niż na Beatlesach, wytworzyli wokół siebie legende i bardzo dobrze ,że wiedzieli kiedy skończyć, przecież mogli zarobić miliony jeszcze, za to należy sie szacunek.Matek pisze:w zeppelinach jest coś niezwykłego.
Dla mnie Van Halen.
Dla rozwoju muzyki gitarowej i ogólnie gitarowego brzmienia to napewno jeden z najważniejszych zespołów.Hallowed pisze:Dla mnie Van Halen.
Mądrze prawisz. Właśnie dlatego zagłosowałem na Eddiego.Nomad pisze:Dla rozwoju muzyki gitarowej i ogólnie gitarowego brzmienia to napewno jeden z najważniejszych zespołów.Hallowed pisze:Dla mnie Van Halen.
z Nirvaną się zgodze , ale Van Halen to jeden z najprawdziwszych hard rockowych zespołów , kiedyś wręcz uwielbiałem... i tu nie masz racjicellman pisze:dość dziwne zespoły w tej ankiecie Nirvana i Van Helen?
KISS!!!!!
no a z wymienionych tylko Zeppelin'i
no a z wymienionych tylko Zeppelin'i
Zdecydowanie! Rozwiales wszelkie watpliwosciNomad pisze:chcieli sie rozpaśc ,zrobili to i dlatego nie zniszczyli swojej legendy, nie jestem jakimś fanem Led Zeppelin ale dla mnie są o wiele większym i ważniejszym zespołem od Pink Floyd
Z wyżej wymienionych - Queen. Genialny wokal Freddiego i dużo genialnych utworków. Bohemian Rhapsody, We Will Rock You, Underpressure, Innuendo itd. Długo można wymieniać.
Na muzyce Queen sie wychowalem, owszem sa wielcy, ale pozniejsza ich tworczosc mam na mysli utwory typu np A KIND OF MAGIC czy LOVE KILLS Freddiego nie maja nic wspolnego z rockiem, zdecydowanie Led Zeppelin jest poza zasiegiemZygmunt pisze:Z wyżej wymienionych - Queen. Genialny wokal Freddiego i dużo genialnych utworków. Bohemian Rhapsody, We Will Rock You, Underpressure, Innuendo itd. Długo można wymieniać.
- Elevatorman
- -#Clansman

ja tak mam że nie dokonca lubie ich muzyke ale w pewnym sensie ją uwielbiamMatek pisze:nawet gdy mi nie wchodzili. nie wiem, jakoś czułem że "muszę" ich kiedyś pokochać, zrozumieć ten fenomen
tylko Pink Floyd 
The World's My Oyster Soup Kitchen Floor Wax Museum