Kto piękneij gra: D.Murray[IM] czy S.Morse [ Deep Purple]?
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Kto piękneij gra: D.Murray[IM] czy S.Morse [ Deep Purple]?
I wtedy się obudziłeś ;]
ale czy my mowimy o technice czy duszy w muzyce ? bo technicznie to moze..ale "duszy" Garego nic nie przebije :rocx
już nie mam tu najwięcej postów

Nie no, nic konkretnego. A tak poza tym Gary a Skolnick to inna bajka trochę, inne granie więc tylko technicznie możnaby ich porównywać, a na tym to ja się nie znam. Inne emocje w thrashu inne w takim moore'owym hard rocku.
Niemniej jednak Skolnicka mam za najlepszego gitarzystę w thrashu, a na pewno jest moim ulubionym.
Niemniej jednak Skolnicka mam za najlepszego gitarzystę w thrashu, a na pewno jest moim ulubionym.
no i git :beer 5
chodz wiesz ze ja wole CLassic Hard rock od Thrashu (ktorytez lubie:P )
już nie mam tu najwięcej postów

-
Deleted User 357
Najpiękniej gra Wesoły Romek
i pan kracy tez ma fajne wiosło
Jazz is not dead, it just smells funny.
Do mnie Deep Purple po odejsciu Ritchiego w ogole nie trafia. Gitarka tego pana mnie rozwala nawet jesli sa lepsi technicznie od niego.
Dla mnie ukochani gitarzysci to przede wszystkim Dave, z wielu powodow zawsze na pierwszym miejscu, a potem bez szczegolnej kolejnosci Jeff Waters (Annihilator), Darrel Lance Abbot,Ritchie Blackmore Zakk Wylde i Michael Schenker.
Dla mnie ukochani gitarzysci to przede wszystkim Dave, z wielu powodow zawsze na pierwszym miejscu, a potem bez szczegolnej kolejnosci Jeff Waters (Annihilator), Darrel Lance Abbot,Ritchie Blackmore Zakk Wylde i Michael Schenker.
Nie czekajcie na mnie!
O tam rozmowa o Skolnicku była - dobry jest koleś.
Co Ty powieszherki pisze:O tam rozmowa o Skolnicku była - dobry jest koleś.
Podejrzewam, że jak usłyszę jego sola na Metalmanii to szczęki nie będę mógł podnieśc przez dłuuuuuugi czas
- OldSmuggler
- -#Charlotte

Stary mnie "zaraził" Deep Purple, a jak pierwszy raz usłyszałem "Smoke on the Water" to od razu się zakochałem w tym zespole
Jeśli chodzi o technikę to moim zdaniem lepszy jest Murray, ale gra Morse'a ma to coś, czego nie ma gra większości gitarzystów metalowych...
znasz sie na grze na gitarze jak ja na obsludze reaktorow atomowych...OldSmuggler pisze:Stary mnie "zaraził" Deep Purple, a jak pierwszy raz usłyszałem "Smoke on the Water" to od razu się zakochałem w tym zespoleJeśli chodzi o technikę to moim zdaniem lepszy jest Murray, ale gra Morse'a ma to coś, czego nie ma gra większości gitarzystów metalowych...
Morse technicznie stoi na poziomie nieosiagalnym dla gitarzystow maiden, metallicy (tzn. hammeta, bo hetfield nie stoi na zadnym poziomie) i wielu innych, jest to jeden z najbardziej wszechstronnych gitarzystow, wystarczy posluchac dixie dregs, jego solowych dokonan i tego co robi w Purple. Z pewnoscia Blackmore mial wiecej charyzmy ale morse jest najlepszym gitarzysta jaki kiedykolwiek gral w Deep Purple
-
TheXFactor
Ja uwaząm ze Dave, ale przez miłosc do Iron Maiden jestem nieobiektywny :rocx 
Masz rację, po twarzy Steve'a Morse'a grającego "When a Blind Man Cries" widać, że przeklina to co robi, nienawidzi swojej roboty.Cygan pisze:Oby dwóch panów szanuje lubię, ale jak dla mnie w tym pojedynku wygrywa Dave - poprostu widać że gra sprawia mu przyjemość
:beerKorzeń pisze:Masz rację, po twarzy Steve'a Morse'a grającego "When a Blind Man Cries" widać, że przeklina to co robi, nienawidzi swojej roboty.Cygan pisze:Oby dwóch panów szanuje lubię, ale jak dla mnie w tym pojedynku wygrywa Dave - poprostu widać że gra sprawia mu przyjemość
Najlepiej to gram ja na grzebienu a oni mi buty moga czyścić.
A tak w ogóle to moim ulubionym gitarzystą jest Dave i w ogóle och i ach więc on lepszy
A tak w ogóle to moim ulubionym gitarzystą jest Dave i w ogóle och i ach więc on lepszy
Podzielam zdanie w 100% Morse jest poza zasiegiem, a to ze ktos lubi Iron Maiden i slepo wybiera Dave'a tylko dlatego ze gra w tym zespole to dla mnie parodia. Widzialem Morsa 3 razy na zywo, stojac 3m przed nim, podczas koncertu wogole nie patrzylem na Iana, Rogera ani tez Paica, tylko na Steva, nie da sie opisac jego gry! Technicznie jest niesamowity, potrafi zagrac wszystko, cala gra Purpli opiera sie od pewnego czasu na nim, w dodatku jego ciagly usmiech podczas gry naprawde zniewala. Posluchajcie sobie "Well Dressed Guitar"! Oczywiscie pelen szacunek dla D. Murraya zachowuje bo jest gitarzysta swietnym, ale technicznie w porownaniu ze S. Morsem wypada blado. Morse byl bodajze dwukrotnie wybierany gitarzysta roku w USA.Tipton pisze: Morse technicznie stoi na poziomie nieosiagalnym dla gitarzystow maiden, metallicy (tzn. hammeta, bo hetfield nie stoi na zadnym poziomie) i wielu innych, jest to jeden z najbardziej wszechstronnych gitarzystow, wystarczy posluchac dixie dregs, jego solowych dokonan i tego co robi w Purple. Z pewnoscia Blackmore mial wiecej charyzmy ale morse jest najlepszym gitarzysta jaki kiedykolwiek gral w Deep Purple
Morse już niestety emerytura, więc siłą rzeczy Murray
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller