SPOILER: Relacja - Iron Maiden w Sztokholmie 17 i 18.11.2006
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: SPOILER: Relacja - Iron Maiden w Sztokholmie 17 i 18.11.2006
Na dime są dwie wersje , jedna ze spikerem ,na drugiej wersji spikera wyciszono .
Właśnie słucham tego koncertu. I muszę powiedzieć, że zespół jest naprawdę w świetnej formie. Jestem w szoku. Ale nie zgadzam się z opinią jakoby Bruce był w szczytowej formie. Jest w średniej, ale na tym koncercie wypada lepiej niż na AMOLAD.
Dlatego pewnie jak wyjdzie koncertówka to bedę jej częściej słuchał niż AMOLAD'aherki pisze:Jest w średniej, ale na tym koncercie wypada lepiej niż na AMOLAD.
Wobec tego pozostaje nam czekać an album live. Być może AMOLAD live będzie lepszy od studyjnego hehe :rocx
nie być moze ;] on będzieZygmunt pisze:Być może AMOLAD live będzie lepszy od studyjnego hehe
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Jeśli w ogóle Live Album będzie. Z tego co się orientuję, nie nagrali nic w całości. Choć słyszałem, że na VH1 UK był koncert z ostatniej trasy, ale nie wiem czy to prawda.
slyszalem o 3 utworach jedynie.Łuki pisze:Jeśli w ogóle Live Album będzie. Z tego co się orientuję, nie nagrali nic w całości. Choć słyszałem, że na VH1 UK był koncert z ostatniej trasy, ale nie wiem czy to prawda.
Mysle ze pomysla o tym po festiwalowej trasie ewentualnie. Bardzo, bardzo chce sztokholm
Przecież nie muszą wydawać video (chociaż powinni
). Sam dźwięk nagrywają chyba na każdym koncercie z tego, co pamiętam. 
Masz racje, Harris lubi miec nagrany kazdy wystep. Mysle ze bedzie kolejna zlepka z paru koncertow (video)
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Nie. Za to na kanale 4 pod koniec marca zostanie wyemitowany występ Iron Maiden w słynnym studio na Abbey Road. Zespół wykonał tam Hallowed Be Thy Name i... Brighter Than A Thousand Suns.Łuki pisze:Jeśli w ogóle Live Album będzie. Z tego co się orientuję, nie nagrali nic w całości. Choć słyszałem, że na VH1 UK był koncert z ostatniej trasy, ale nie wiem czy to prawda.
Więcej info na: http://www.livefromabbeyroad.com/
a mógłbym wiedzieć z jakiej okazji się tam oni znaleźliWICKER MAN pisze:Nie. Za to na kanale 4 pod koniec marca zostanie wyemitowany występ Iron Maiden w słynnym studio na Abbey Road. Zespół wykonał tam Hallowed Be Thy Name i... Brighter Than A Thousand Suns.Łuki pisze:Jeśli w ogóle Live Album będzie. Z tego co się orientuję, nie nagrali nic w całości. Choć słyszałem, że na VH1 UK był koncert z ostatniej trasy, ale nie wiem czy to prawda.:rocx Całość była nagrywana 2 dni po występie w Dortmundzie.
Więcej info na: http://www.livefromabbeyroad.com/
hmm no jesli na razie nie zanosi sie na profesjonalny album live to bedzie trzeba to wypalic na płytki
koncert lepszy niz ostatnia koncertowka, prawie tak dobry jak na RiR tylko Bruce byl tam w lepszej formie no i kawałki lepsze, ale i tak super sie slycha, nowe kawałki duzo lepiej niz na plycie, a stare klasyki juz tradycyjnie na najwyzszym poziomie 
ta sobie teraz slucham boota ze Sztokholmu z trasy Give Me Ed, Bruce był wtedy w fenomenalnej formie czego nie mozna powiedziec o tej trasie ;/
Właśnie sobie słucham konceru ze Sztokholmu. Kawałki z AMOLAD brzmią doskonale. Wszystkie instrumenty słychać doskonale na moich głośniczkach od kompa. Myślę, że właśnie ten koncert powinni wydać na DVD. Jeśli sami nie mają materiału, to mogliby wykupić od szweckiej telewizji, która mam nadzieję filmowała ten koncert.
hehe ciekawe czemu najlepsze booty sa wlasnie ze Szwecji 
teraz koncze sluchac tego koncertu, wczesniej leciał w rownie swietnej jakosci koncert z trasy Give me Ed, a zaraz poleci materiał z Ullevi...
teraz koncze sluchac tego koncertu, wczesniej leciał w rownie swietnej jakosci koncert z trasy Give me Ed, a zaraz poleci materiał z Ullevi...
Bo tam publiczność chyba najlepiej reaguje i się bawi.
Raczej chodzi o jakość dźwięku niż o reakcję publiki.
To jest wogóle skandal żeby z całej trasy był tylko jeden zapis z soundboardu.
ej noSatch pisze:To jest wogóle skandal żeby z całej trasy był tylko jeden zapis z soundboardu.
Co takiego ? Wyraziłem swoje zdanie. przecież nie winię za to Maiden bo to nie od nich zależy.