Nowy album LIVE na 2007/2008
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Nowy album LIVE na 2007/2008
A to o taki klops chodzi ;]
No to nie jest dobra informacjaWICKER MAN pisze:W tej chwili mają w planach DVD z trasy Early Days (raczej Ullevi) i myślę, że tylko na tym się skoncentrują, żeby produkt był w 100% sprawny. A ewentualne DVD z trasy AMOLAD wydadzą co najwyżej na emeryturze...
Hmmm......dobrą wiadomością w tym wypadku jest to że im do tej emerytury już bliżej jak dalej
Też uważam, że wielką szkodą jest nie wydawanie DVD z tej trasy. Myślę nawet, że ujęcia zespołu zmieniałyby się trochę wolniej niż na RIR czy DOTR, ponieważ charakter utworów z AMOLAD niezbyt często pozwala na szybkie zmiany ujęć. Wyobraźcie sobie Benka live, w którym klatki zmieniałyby się co sekundę. Wyglądałoby to komicznie hehe. 
Na RiR nie jest jeszcze tak najgorzej z ujęciami, ale na DOTR to już tracę ochotę na oglądanie.. 
eee tam, mi sie to podoba, mozna poczuc lepiej atmosfere koncertu.
Poza tym jeszcze 60 postow i bede mial upragnione 666 :rocx
Poza tym jeszcze 60 postow i bede mial upragnione 666 :rocx
Przez migawki? Bleee...
Prawdę mówiąc wolałem RiR z tv niż oficjalne ;P Tam stosując dobre, niezbyt szybko zmieniające się ujęcia pokazano całość mistrzowsko (obrót kamery od sceny przez publikę na openerze - miodzio!)
Prawdę mówiąc wolałem RiR z tv niż oficjalne ;P Tam stosując dobre, niezbyt szybko zmieniające się ujęcia pokazano całość mistrzowsko (obrót kamery od sceny przez publikę na openerze - miodzio!)
Ale po co wydawać live ?
A na wikipedii można znaleśc takie zdanie
"....A successful North American and European tour followed, during which they played the album in its entirety, a first for the band. The band have announced that a live album recorded from this tour will be released..."
Tzn . co ?!? Bo ja o niczym takim nie słyszałem Będzie jakiś live czy wogóle o tym nie myślą

"....A successful North American and European tour followed, during which they played the album in its entirety, a first for the band. The band have announced that a live album recorded from this tour will be released..."
Tzn . co ?!? Bo ja o niczym takim nie słyszałem Będzie jakiś live czy wogóle o tym nie myślą
to są właśnie uroki Wikipedii
Myślę ,że to jest po prostu czyjeś pobożne życzenie aby Maideni wydali teraz koncertówkę.
dla kasy i rankingu ilosci sprzedanych plytgentoo pisze:Ale po co wydawać live ?
-
Stormshield
- -#Moonchild

Chyba tylko i wyłącznie dlatego.S1MON pisze:dla kasy i rankingu ilosci sprzedanych plytgentoo pisze:Ale po co wydawać live ?
To samo. Zauważyłeś też, że na oficjalnym wydawnictwie parę razy wklejono głos Bruce'a? Kompletnie spieprzyli tym efekt na początku "Fear of the dark".Freeze pisze:Prawdę mówiąc wolałem RiR z tv niż oficjalne ;P Tam stosując dobre, niezbyt szybko zmieniające się ujęcia pokazano całość mistrzowsko (obrót kamery od sceny przez publikę na openerze - miodzio!)
Mnie wkurza jak co chwila w tym samym utworze widzę muzyków z innymi gitarami 
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
Oj, dobrze ,że ja na takie rzeczy nawet nie zwróciłem nawet uwagiMnie wkurza jak co chwila w tym samym utworze widzę muzyków z innymi gitarami
A mógłbyś dokłądnie objaśnić o co chodzi, bo nie kojarzę momentu?Stormshield pisze:Zauważyłeś też, że na oficjalnym wydawnictwie parę razy wklejono głos Bruce'a? Kompletnie spieprzyli tym efekt na początku "Fear of the dark".
-
Stormshield
- -#Moonchild

When the light begins to changeAbstract pisze:A mógłbyś dokłądnie objaśnić o co chodzi, bo nie kojarzę momentu?
I sometimes feel a little strange
A little anxious when its dark
Fear of the dark, fear of the dark
I have a constant fear that someones always near
Fear of the dark, fear of the dark
I have a phobia that someones allways there
W tym wytłuszczonym fragmencie (wtedy kiedy Bruce robi ten taki śmiech). Normalnie wtedy nie śpiewał "fear of the dark", sama publiczność śpiewała, a on zrobił tylko ten śmiech. Robiło to naprawdę zajebisty efekt, a oni to spitolili.
http://youtube.com/watch?v=28GaKoCuobU tutaj to jest.
Druga sprawa to zwróćcie uwagę na "The Wicker Man". Pod koniec utwory gdy jest to "ooo" jest mignięcie że Bruce trzyma ręce rozłożone w górze w kierunku publiczności, a słychać jego wokal, mimo że jest to po prostu niemożliwe. W transmisji z telewizji (którą oglądałem setki razy zanim zobaczyłem oficjala) Bruce tam nie śpiewał, robiła to sama publiczność i świetnie to brzmiało.
W ogóle na "Hallowed by thy name" chyba wywalili fajną scenę z początku kawałka, w której Bruce stoi na boku i wypróbowuje swój wokal zanim zacznie śpiewać do mikrofonu
Ostatnio zmieniony wt cze 26, 2007 11:45 am przez Stormshield, łącznie zmieniany 1 raz.
To co Rio jednak studio???
Na pewno wywalili. A szkoda, bo to świetny moment. Daje wrażenie większej naturalności, takie pokazanie, że Bruce nie jest maszynąStormshield pisze: W ogóle na "Hallowed by thy name" chyba wywalili fajną scenę z początku kawałka, w której Bruce stoi na boku i wypróbowuje swój wokal zanim zacznie śpiewać do mikrofonu
Ma ktoś może jakies namiary moze na RiR z tv?:>
-
Stormshield
- -#Moonchild

Na youtube jest.Chudy pisze:Ma ktoś może jakies namiary moze na RiR z tv?:>
A zeby było jakos tak wygodniej dostepne?
-
Stormshield
- -#Moonchild

Na Kazie kiedyś było. A tak to nie wiem, szukaj.Chudy pisze:A zeby było jakos tak wygodniej dostepne?