Brighter Than A Thousand Suns - oceny, wrażenia, recenzje!
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Brighter Than A Thousand Suns - oceny, wrażenia, recenzje!
tak. teraz już jestem pewien na 100%. najsłabszy to kawałek na płycie !albo inaczej... najmniej do mnie przemawia
już nie mam tu najwięcej postów

- Elevatorman
- -#Clansman

dla mnie jeden z najfajniejszych...
-
Filik10
- -#Clairvoyant

Beniek gorszy - w wersji winylowej wypada jednak masywniej - przez co lepiej (ma się singiel a winylu to się wieSzajba pisze:tak. teraz już jestem pewien na 100%. najsłabszy to kawałek na płycie !albo inaczej... najmniej do mnie przemawia
Filik- za dużo Carlsberga. Twój avek źle na ciebie działa, i robisz się pijany, przez to niepodobają ci się zajedwabiste piosenki!
-
Filik10
- -#Clairvoyant

Wstyd sieprzyznać ile nie piłemSzczur22 pisze:Filik- za dużo Carlsberga. Twój avek źle na ciebie działa, i robisz się pijany, przez to niepodobają ci się zajedwabiste piosenki!
Jendym słowem genialny utwór, chyba najlepszy na płycie. Wielowątkowy, ze świetnym wokalem Bruce'a i super solówkami gitarzystów. Szczególnie rozwaliło mnie solo Janick'a od 5:25... Miodzio.
Chyba jeszcze dobrze nie znasz maidenow 
Nadal podoba mi się ten kawałek. jeden z najmocniejszych punktów albumu. Poza tym, jeden z najorgyginalniejszych kawałków jaki Maideni stworzyli w ostatnim czasie. Mimo prawie 9 minut nie nudzi mnie ani trochę. 
Trochę znamQba666 pisze:Chyba jeszcze dobrze nie znasz maidenow
A dla mnie jest to kawałek który zdumiewa rozmachem, ma w sobie ogromną moc. Mimo,że słucham go od dobrych kilku tygodni to wcale mi sie nie znudził. Na całej płytce to zdecydowanie najlepsze nagranie. Takie jest moje odczucie. Pozdrawiam
Ile ten kij ma końców...
Najlepszy utwór na płycie, rewelacja!, to co mi się w nim podobało ,podoba mi się jeszcze bardziej ,a to co drażniło ,jakby przestaje. Solo Adriana jest świetne, a zmiany tempa naprawdę zachwycają. Jest jakaś iskra, coś co przyciąga.
Wreszcie coś drgęło...
Wreszcie coś drgęło...
No Nomad zaskoczyłeś mnie swoją opinią. Od początku ta płyta zdecydowanie ci się nie podobała głównie przez to, że to nie jest już ten melodyjny szybki spontaniczny Maiden z lat 80 tych. Raczej myślałem, że jak już jakiś utwór miałby ci się podobać to Pilgrim i może jeszcze For the Greater Good of God. BTATS należy raczej do utworów, które pokazują nowe oblicze Maiden (może poza galopadą w połowie utworu) i raczej nie podoba się ludziom, którzy nie mogą przekonać się do AMOLAD. Dla mnie ten utwór to też wypas, a płyta mi się nadal podoba. Hehe. Coś czuję, że za parę lat przekonasz się do AMOLADa. Pamiętam jak wyszedł The X-Factor. Wszyscy po nim jechali równo. Teraz dla odmiany, po ponad 10 latach, więcej jest zwolenników tej płyty niż przeciwników.
No cóż, Brighter rządzi na płycie bez dwóch zdań
A tuż za nim Longest.
For the Greater Good of God i Pilgrim na początku bardzo mi się podobały,ale teraz jakby magia uleciała, natomiast Brighter był u mnie od początku w czołówcę ,bo bardzo mi się podobały pewne momenty,natomiast coś przeszkadzało...i już tak jakby nie przeszkadza.Zygmunt pisze:No Nomad zaskoczyłeś mnie swoją opinią. Od początku ta płyta zdecydowanie ci się nie podobała głównie przez to, że to nie jest już ten melodyjny szybki spontaniczny Maiden z lat 80 tych. Raczej myślałem, że jak już jakiś utwór miałby ci się podobać to Pilgrim i może jeszcze For the Greater Good of God. BTATS należy raczej do utworów, które pokazują nowe oblicze Maiden (może poza galopadą w połowie utworu) i raczej nie podoba się ludziom, którzy nie mogą przekonać się do AMOLAD. Dla mnie ten utwór to też wypas, a płyta mi się nadal podoba. Hehe. Coś czuję, że za parę lat przekonasz się do AMOLADa. Pamiętam jak wyszedł The X-Factor. Wszyscy po nim jechali równo. Teraz dla odmiany, po ponad 10 latach, więcej jest zwolenników tej płyty niż przeciwników.
A co do Factor to zauważyłem, jak zaczynałem słuchać Maiden w 2001 r .to każdy w recenzjach gnoił, od paru lat jakby płyta jest zauważana...te recenzje wogóle śmieszne są, utarło sie że słabe płyty to Killers i No Prayer for the Dying,a dlaczego to juz nie wiadomo, ludzie tylko potem głupio powtarzają.
Ja sam nie mogłem się przekonać do tego utworu. Dopiero po oglądnięciu jednego z koncertów z trasy 2006. Dopiero wtedy zajarzyłem o co w nim tak naprawdę chodzi. Jest rewelacyjny koncertowo! Ma wszystko co kawałek Maiden mieć powinien - moc, ogrom i odpowiednie zmiany tempa.
A ja slyszac utwor przed premiera wiedzialem ze bedzie najlepszy z plyty ;p
- Journeyman666
- -#Clairvoyant

Najlepszy to on nie jest ale moment w którym muzyka cichnie a Bruce śpiewa "out of the darkness...brighter than a thousand suns" poprostu wymiata :rocx
Nie tylko ten moment ale całość wymiata
Poprostu jeden z utworów na LP który daje prawdziwego kopa a nie cągnie się jak flaki z olejem.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Doszedłem do wniosku, że Brighter to wg. mnie najlepszy utwór w historii Iron Maiden... I basta! :rocx :solo