Masz git podejście widzę.Phantom22 pisze:jak przyjadą to i tak odwołają koncert
Festiwale w 2007? Pogłoska...
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Festiwale w 2007? Pogłoska...
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Lepiej się ewentualnie przeżyć miłe zaskoczenie, niż znuwu rozczarować. Z resztą wystarczy realnie pomyśleć. Latem mieli grać na dużych festiwalach. My takiego nie mamy. Więc nad czym się tu zastanawiać.sekcjazwlok pisze:Zauwazylem ze kazdy juz jest pesymistycznie nastawiony
-
Deleted User 1499
Bo sie organizatorom d*$y nie chce ruszyc zeby takowy zorganizowac.Tak im zalerzy na sciagniecie ich.
A tak znów poza tematem, ale jednak poniekąd pozostając w nim - skąd wiadomość, że RHCP będzie w Polsce? Na ile to pewne i jakie są spekulacje co do miejsca?
UP THE IRONS !!!
Od pracownika Live Nation, bardzo pewne, na podstawie elementarnych zasad logik stawiam na Stadion Śląski.
nie. w polce po prostu nie wypaliłby festiwalsekcjazwlok pisze:Bo sie organizatorom d*$y nie chce ruszyc zeby takowy zorganizowac.Tak im zalerzy na sciagniecie ich.
Racja. Mnie też się wydaje, że Polska nie jest obecnie najlepszym miejscem na festiwale. Dużo bardziej wolałbym, żeby Maideni przybyli po prostu na koncert do hali. Akustyka lepsza, atmosfera też.
-
Deleted User 1499
To dlaczego w innych krajach festiwale wychodza??miki pisze:nie. w polce po prostu nie wypaliłby festiwalsekcjazwlok pisze:Bo sie organizatorom d*$y nie chce ruszyc zeby takowy zorganizowac.Tak im zalerzy na sciagniecie ich.
Jest to tylko i wylacznie wina organizatora ze do wszytkiego podchodzi z olewka.Przeciez Mystic Festiwal 2005 byl jak dla mnie udanym i bylby jeszcze bardziej udany gdyby zostal zorganizowany na mniejszym stadionie i bardziej wszystko dopracowane.Przeciez jestesmy krajem o podobnych mozliwosciach co np.Niemcy.
Pod jakim względem? Na pewno nie finansowym. Wątpię, żeby festiwal zorganizowany w Polsce przyciągnął 30000 fanów. Na ostatnim mysticu było 27 tyś, co i tak uważam za duży sukces. Jednak myślę, że jeśliby przyjechali w tym roku do Polski, to nie przyszłoby więcej niż 20 tyś. I jeszcze trzeba byłoby te bilety sprzedawać przynajmniej pół roku, żeby te 20 tyś poszło.sekcjazwlok pisze:Przeciez jestesmy krajem o podobnych mozliwosciach co np.Niemcy.
-
Deleted User 1499
No to jakby ruszyla sprzedaz od lutego to do lata sporo czasu jest.Jak widzisz stac organizatorow na sprzedanie niemal 30tys biletow.
Że mamy takie możliwości jak Niemcy to się nie zgodzę. Na pewno nie finansowe. Poza tym wydaje mi się, że więcej ludzi z Europy zachodniej prędzej zdecyduje się pojechać na koncert do Niemiec niż do "zacofanej" Polski.
odnosnie jakiegos pozadnego festu w polsce to niestety organizatorzy czesto podrzucaja sowie klody pod nogi zamiast razem zdzialac cos naprawde pozadnego, a i czesto zawodza takie elemety jak np. gastronomia .
Odnosnie gosci z zagranicy to bardziej bym liczyl na ludzi z wschodu(w chorzowie widzialem ukraniska flage) , niemacy maja festiwale u siebie na miejscu, u nas bylo bym im taniej ale odleglosc .
Odnosnie gosci z zagranicy to bardziej bym liczyl na ludzi z wschodu(w chorzowie widzialem ukraniska flage) , niemacy maja festiwale u siebie na miejscu, u nas bylo bym im taniej ale odleglosc .
-
Deleted User 1499
To wlasnie to jest problem tego syfnego kraju - Zacofanie.Freeze pisze:Poza tym wydaje mi się, że więcej ludzi z Europy zachodniej prędzej zdecyduje się pojechać na koncert do Niemiec niż do "zacofanej" Polski.
Oczywiście mało jest zespołów, które sprzedadzą tyle biletów na swój koncert ale spodziewałem się, żę na Mystic będzie więcej. Jeśli już mówić o festivalu to nie da rady zaprosić dwóc wielkich gwiazdsekcjazwlok pisze:Jak widzisz stac organizatorow na sprzedanie niemal 30tys biletow.
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
Hmmm....myslę że tak stadion Legii to by było cięzko Maidenom do ostatniego miejsca zapełnić
Ale 2x Spodek zrobili by śmiało :rocx
Ech...dobrze że marzenia nic nie kosztują :rocx :beer
Ech...dobrze że marzenia nic nie kosztują :rocx :beer
A ile na Legia wchodzi podczas koncertu 
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
hehe ciekaw jestem kto mialby grac pierwszyvyrus pisze:Oczywiście mało jest zespołów, które sprzedadzą tyle biletów na swój koncert ale spodziewałem się, żę na Mystic będzie więcej. Jeśli już mówić o festivalu to nie da rady zaprosić dwóc wielkich gwiazdsekcjazwlok pisze:Jak widzisz stac organizatorow na sprzedanie niemal 30tys biletow.Np Maiden i Priest albo Maiden i Meta plus jakieś siedem porządnych zespołów. Gdyby się postarali to Śląski byłby wyprzedany do ostatniego miejsca.
No podczas koncertu to by pewnie było 28 - 30 tysięcyvyrus pisze:A ile na Legia wchodzi podczas koncertu
Gdyby zaprosili 2 lub 3 zespoły z najwyższej półki dajmy na to oprócz Maiden, Priest, Saxon czy SOAD to bilet kosztowałyby pewnie od 150-250 PLN i wtedy też nie uzbierałoby się 50-60 tyś. Maiden i pokrewne mu zespoły nie są jednak U2 czy Rolling Stonesami i nie ściągną w naszym kraju aż tylu ludzi za taką cenę.
Gdyby zaprosili 2 lub 3 zespoły z najwyższej półki dajmy na to oprócz Maiden, Priest, Saxon czy SOAD to bilet kosztowałyby pewnie od 150-250 PLN i wtedy też nie uzbierałoby się 50-60 tyś. Maiden i pokrewne mu zespoły nie są jednak U2 czy Rolling Stonesami i nie ściągną w naszym kraju aż tylu ludzi za taką cenę.