SPOILER: Relacja - Iron Maiden w Sztokholmie 17 i 18.11.2006

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Zygmunt
-#Trooper
-#Trooper

Re: SPOILER: Relacja - Iron Maiden w Sztokholmie 17 i 18.11.2006

Post autor: Zygmunt »

Zgadzam się w 100%. W 2006 roku, żeby nie nagrać profesjonalnie kilku gigów? Hm. Czasami to mam wrażenie, że maideni mają problemy z techniką. DVD DOTR, wciąż nie wydane DVD z Early Days. Jedna kicha. Przecież jesteśmy w XXI wieku. :x
Bonzo
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Bonzo »

no to ze podzielam Twoje zdanie, ze powinno byc wiecej tak dobrej jakosci nagran :beer
Bonzo
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Bonzo »

Zygmunt pisze:Zgadzam się w 100%. W 2006 roku, żeby nie nagrać profesjonalnie kilku gigów? Hm. Czasami to mam wrażenie, że maideni mają problemy z techniką. DVD DOTR, wciąż nie wydane DVD z Early Days. Jedna kicha. Przecież jesteśmy w XXI wieku. :x
no przeciez na emeryturze tez bedzie trzeba z czegos żyć, dopiero sie zacznie jak rozwiąza zespol :wink:
Zygmunt
-#Trooper
-#Trooper

Rozumiem, że tego typu problemy mogły występować w 1982 roku ale nie 25 lat później, gdzie technologia poszłą bardzo do przodu i Maideni są mega bardziej popularnym zespołem.
Hallowed
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Hallowed »

Zygmunt pisze:Zgadzam się w 100%. W 2006 roku, żeby nie nagrać profesjonalnie kilku gigów? Hm. Czasami to mam wrażenie, że maideni mają problemy z techniką. DVD DOTR, wciąż nie wydane DVD z Early Days. Jedna kicha. Przecież jesteśmy w XXI wieku. :x
Źle mnie zrozumiałeś. Maideni nagrywają profesjonalnie każdy występ z tzw. soundboard, czyli stołu mikserskiego. I nie mają problemów z techniką przy tym, ale chodzi o to żeby te zapisy, hmmm jakby to powiedzieć... wypłynęły :) :wink: Przy ostatnich trasach działo się to częściej, a tutaj mamy tylko jeden soundboard i to dzięki radiu P3.
Zygmunt
-#Trooper
-#Trooper

Myślę, że teraz sprzedaliby więcej kopii np. DVD z AMOLAD póki jest to świeże niż za kilka lat.
Freeze
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Freeze »

A gdyby DVD wychodziły co pare miesięcy zaczęło by się biadolenie, że ciągle coś nowego, że za dużo itd... A Early Days DVD najlepiej gdyby w ogóle nie wyszło, bezsens moim zdaniem (dvd promujące trasę promującą dvd?! bezsens, już pisałem w innym temacie)
Zygmunt
-#Trooper
-#Trooper

Dlaczego bezsens? Dla mnie Ullevi 2005 brzmi nie gorzej niż nagrania z przed 20 lat. A nawet lepiej jeśli chodzi o instrumenty. Ja nigdy nie biadolę na wydawanie DVD. Zawsze kupuję pod warunkiem, że jest to porządny koncert a nie jakieś składanki z klipami. Skoro większość lubi chodzić na koncerty to co drugi z nich może mieć chęć wydać drugie tyle kasy i mieć koncercik w domu.
Freeze
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Freeze »

Ja nic nie mówię o jakości. A to nawet lepiej, skoro jest w dobrej jakości to można to mieć za darmo i już. Po co się bawić w wydawanie tego co jest już od dawna dostępne? Poza tym to jest koncert w stylu "the best of", czyli to co obecne na większości płyt (tak wiem, dużo utworów nie granych od dawna, ale obecnych jeszcze w latach '90). Bardziej sensowny byłby zapis z AMOLAD, choćby dlatego, że jest to coś nowego a nie paczka starych hitów.
Awatar użytkownika
jeżyk
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: jeżyk »

Dla tych co nie ściągają tego szwedzkiego koncertu w jakiejś super jakosci a chcieli by go posłuchać (po raz pierwszy alo i drugi):
http://www.maidenfans.com/index.php?ACT ... e&nid=2511
daje chociaż to wyorażenie o zeszłorocznych gigach Maiden
Ten spiker faktycznie odjechany :)
ODPOWIEDZ