Czy to prawda, że IM nie przyjedzie do Polski przez LN ???

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Jan 45
-#Prowler
-#Prowler

Czy to prawda, że IM nie przyjedzie do Polski przez LN ???

Post autor: Jan 45 »

Czy to prawda, że IM nie przyjedzie do Polski przez LN ??
Taka informacja pojawiła się z poziomu NG!
Wiecie coś na ten temat...
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Re: Czy to prawda, że IM nie przyjedzie do Polski przez LN ???

Post autor: WICKER MAN »

Tzn?? Skąd masz takie info? Prosiłbym o konkrety. :P Prawdą jest, że Maideni negocjowali z Live Nation przyjazd do Polski, ale nie wiadomo jeszcze czy coś z tego wyjdzie...
Jan 45
-#Prowler
-#Prowler

Post autor: Jan 45 »

Z informacji, które posiadam a właściwie z ich przecieku jest niemal pewne, że do koncertu w tym roku w Polsce nie dojdzie z winy organizatora, czyli LN. Informacja jest pewna na 85% choć pozostała jeszcze nikła nadzieja ale LN nie jest w stanie sprostać wymogą IM...

PS
Ty chyba lepiej powinieneś być zorientowany...
Awatar użytkownika
remi
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: remi »

a jest brana pod mozliwosc koncertu w 2007 , 2008 czy oba?
Awatar użytkownika
vyrus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: vyrus »

Jeśli to prawda to zatłuc LN. Ja pierdziele ale o co chodzi :?: Chyba powinni się cieszyć że mogą organizować koncert Maiden. Tożto same zyski. :?: :?: :?:
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
herki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: herki »

Co to jest poziom NG? Może LiveNation nie jest w stanie organizować za wiele koncertów, bo się połapać nie mogą :]
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Jan 45 pisze:Z informacji, które posiadam a właściwie z ich przecieku jest niemal pewne, że do koncertu w tym roku w Polsce nie dojdzie z winy organizatora, czyli LN. Informacja jest pewna na 85% choć pozostała jeszcze nikła nadzieja ale LN nie jest w stanie sprostać wymogą IM...

PS
Ty chyba lepiej powinieneś być zorientowany...
Prawdpodobnie mogą nie mieć już kasy na zrobienie kolejnego dużego koncertu lub znów poszło o kasę - honorarium czy też obiekt (tzn. np. chcieli zrobić gig w Spodku, a Maideni chcieli grać na Stadionie Legii - jak to było w 2005 roku). Wiem od zespołu, że na początku grudnia negocjowali koncert w Polsce i zależało im, aby przyjechać, ale faktycznie Live Nation mogli coś zwalić... Może wypytasz dokładniej swoje źródło?
Awatar użytkownika
jesper
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: jesper »

... hmmm , jeżeli to faktycznie prawda to mówi się trudno - w końcu bez problemu można polecieć do Aten ... z drugiej strony jasne jest że w tym zacofanym kraju nawet nie ma profesjonalnej agencji koncertowej i nic dziwnego że IRON MAIDEN choćby chcieli zagrać to tego nie zrobią bo kto im zorganizuje koncert :?: [... bo chyba nie potęga medialna ścierwojada Rydzyka :wink: ] - oczywiście nie ma co z góry wieszać psów na LN bo póki co to tylko plotki ale i tak jaka jest rzeczywistość w tej kwestii każdy widzi. 8)
Zygmunt
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Zygmunt »

Ciekaw jestem jaką kasę sobie żąda Maiden za koncerty np. w Spodku. LN łatwo mogą przecież obliczyć czy przyniesie im to zysk czy nie. Wiadomo, że na takim koncercie 9tyś ludzi pojawi się na pewno. Można tę liczbę przemnożyć przez przynajmniej 100zł i mają prawie milion zł. Teraz kwestia ile trzeba zapłacić za wynajem hali oraz prąd+ ekipa Maiden i ewentualny support. Myślę żeby się opłaciło, chyba że Maideni ostatnio zwariowali i żądają tyle kasy, że żadna agencja nie będzie wstanie zarobić sensownie na takim koncercie jeśli bilety nie będą kosztować przynajmniej 200zł jak to ma miejsce na zachodzie. Przy takich cenach to ja wątpię, czy przyszłoby wtedy chociaż 5000 ludzi.
Awatar użytkownika
Piwowarus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Piwowarus »

herki pisze:Co to jest poziom NG?
Też mnie to ciekawi, bo jedyna rzecz która znam pod tym skrótem to naprawa generalna ale jakoś mi to nie pasi :wink:
adam IM
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: adam IM »

Zygmunt pisze: chyba że Maideni ostatnio zwariowali i żądają tyle kasy, że żadna agencja nie będzie wstanie zarobić sensownie na takim koncercie jeśli bilety nie będą kosztować przynajmniej 200zł jak to ma miejsce na zachodzie. Przy takich cenach to ja wątpię, czy przyszłoby wtedy chociaż 5000 ludzi.
to kuknij na ceny za występ Heaven and Hell w Spodku. stówa to już historia. trzeba się niestety pogodzic że nikt nie będzie grał w tym kraju charytatywnie tylko z sentymentu :( :( :(
a o stadionie to można zapomnieć w Polsce IM nie jest w stanie zapełnić takiego obiektu, niestety nie te czasy :( jeśli w radio leci gówniana papka muzyczna, jeśłi karmi się ludzi Tokyo Hotelami Blogami 27 i innym shitem to nie dziwota że HM schodzi do podziemia i staje się pomału muzyką niszową. pokaż mi w przekaziorach jakis program strikte o HM tak jak to bywało w latach '80. nawet mimo kampani medialnej jaka chcieli zrobic ludzie z tego forum, zobacz na poziom sprzedaży ich najnowszej płyty :( :( :( wcale mnie nie dziwi że LN nie pakuje się w ten kanał, bo forsę mozna stracić bardzo łatwo a to chyba nie instytucja dobroczynna :?: :)
Beltrametix
-#Invader
-#Invader

Post autor: Beltrametix »

Myślę, że IM wiele sobie za koncert nie życzy. Bilety na ich koncerty zawsze były w cenie ok 100 zł, a na takie U2 czy Gunsów 2 razy więcej... Za granicą też nigdy nie mieli jakichś kosmicznych cen. Prędzej mogli się pokłócić o miejsce grania. Na wiosnę Spodek byłby ok, ale podejrzewam że w lecie, to chcieliby zrobić na stadionie giga :?
Zygmunt
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Zygmunt »

Fakt cenki za występ Heaven and Hell plasują sie na poziomie 150zł. też jestem ciekaw czy zapełnią obie hale do pełna. Moim zdaniem chyba nie. Ceny dość duże i choć IMO Dio jest 10x lepszym wokalistą od Ozziego to jednak wiekszość ludzi słuchająca HM od czasu do czasu wolałaby zobaczyć Osbourna. Ja na tym koncercie będę na pewno i szczerze mówiąc, gdyby Sabbath przyjechał z Ozzym to bym się nie wybrał. Widziałem ich w 1998 i mi wystarczy. Wracając do tematu, to myślę, że pewniejsza byłaby kasa dla agencji z organizacją gigu maiden niż heaven and hell.
ironek_48
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: ironek_48 »

jesper pisze:... hmmm , jeżeli to faktycznie prawda to mówi się trudno - w końcu bez problemu można polecieć do Aten
Kurde...a ja mam prawie 16 lat i dla mnie jest problem lecieć do Aten... :(

Będzie w najbliższym czasie coś wiadomo..? Albo może zagrają w którymś z naszych południowych sąsiadów.. :?:
Awatar użytkownika
Zdzichu
-#Invader
-#Invader

Post autor: Zdzichu »

Wczesniej nie bylo problemow z koncertami w Polsce bo przyjezdzali, przez takie cos pewnie sie nie obraza.
Vol 7
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Vol 7 »

jeśli będzie z kim to mnie puszczą rodzice poza granice kraju na południe, jeśli nie - to pozostaje mi sie modlić o koncert w Polsce ;/

coś mi się zdaje, że Jan 45 narobił szumu i plotek i sobie poszedł :D
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

adam IM pisze:a o stadionie to można zapomnieć w Polsce IM nie jest w stanie zapełnić takiego obiektu, niestety nie te czasy
Nie no nie przesadzajmy , Legie spokojnie by zapelnili , tyle ze sprzedaz biletow musiala by ruszyc niedlugo.No niestety LN woli wydac forse na cos pewnego niz ryzykowac i znowu sie wtopic tak jak mialo to miejsce z gunsami itp.
ironek_48
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: ironek_48 »

Vol 7 pisze:jeśli będzie z kim to mnie puszczą rodzice poza granice kraju na południe, jeśli nie - to pozostaje mi sie modlić o koncert w Polsce ;/
Jeśli graliby w Czechach albo na Słowacji to pewnie bym mógł...ale do Aten już nie.. :? Chciałbym być już pełnoletni...
Vol 7
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Vol 7 »

oj nie wiem - ja ostatnio obchodziłem 17 i już mi się tak bardzo nie śpieszy do tej 18 :/
adam IM
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: adam IM »

sekcjazwlok pisze: Nie no nie przesadzajmy , Legie spokojnie by zapelnili ,
a ile tam wejdzie luda :?: 20, 30 tyś. :?: skąd ty tylu fanów nagle znajdziesz :?: nawet Spodek ostatnio nie był pełen na max. a tam wchodzi ok. 10 tyś. :( na stadion w Polsce nie ma szans i to nie przesada tylko smutna prawda.
Zablokowany