moim zdaniem paul sie troche zmarnowal,ale obecnie to co robi ze soba podoba mi sie bardziej od tego,co robi ze soba dziewica....
Wyższość Di`Anno nad Dickinsonem ?
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
farmer1990
- -#Invader

Re: Wyższość Di`Anno nad Dickinsonem ?
taaaa,nie ma to jak w takim temacie gadac o nowotwotach
moim zdaniem paul sie troche zmarnowal,ale obecnie to co robi ze soba podoba mi sie bardziej od tego,co robi ze soba dziewica....
W jakim znaczeniu 
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
To z Paulem było plastikowe ?Racja! Bo to z Brucem jest prawdziwe Iron Maiden !
Śmieszą mnie takie stwierdzenia, Bruce był równie dobrym frontmanem jak Dickinson [Dick lata po całej scenie jak powalony, a Paul nieodłącznie walił łapą rytm w nogę-wszystko ma jakiś urok i jak kto woli], śpiewał dobrze, poprawnie, miło. Płyty z nim to jedne z lepszych i ironio-równiejszych płyt w dyskografii Maiden.
Więc co z nim nie tak ?
Gdyby babcia miała wąsyŁuki pisze:Pewnie gdyby nie przyjście Bruca, połowa z nas nawet by o Maiden nie słyszała.
Nie możesz założyć, że nie usłyszelibyśmy-gdy wyleciał Di'Anno trwała światowa trasa [!] koncertowa, a i Maiden miał już jakiś pogłos na świecie czy nawet w Polsce. Bruce przyszedł gdy Ironi mieli już pewien prestiż.
-
farmer1990
- -#Invader

W znaczeniu ze za maiden teraz przemawia tylko nazwa i komercha,a Anno wiedzie metalowy zywot spiewajac po klubach za co go kocham.vyrus pisze:W jakim znaczeniu
Wielkie hale to nie wszystko-wierzcie mi...
- Elevatorman
- -#Clansman

ta ale przyszedł i nagrali swoją najlepszą płytę przebijające killers i iron maiden razem wzięte ... i gdy przyszedłBruce maiden odnaleźli swój charaktersytyczny styl ... gdy slyszysz voc. Bruce'a to od razu wiesz że to maiden...
Myślę,że z Di'Anno też tak jest. Ten facet też ma bardzo charakterystyczny głos, nietypowy dla Heavy Metalu. A tacy co to pieją jak Bruce jest masa w tej muzyce ;]Elevatorman pisze:ta ale przyszedł i nagrali swoją najlepszą płytę przebijające killers i iron maiden razem wzięte ... i gdy przyszedłBruce maiden odnaleźli swój charaktersytyczny styl ... gdy slyszysz voc. Bruce'a to od razu wiesz że to maiden...
To jest akurat normalne. Gdyby Paul robił muzykę której słuchałyby miliony fanów to też musiałby grać na stadionach. Wskaż mi zespół który sprzedał kilkadziesiąt milionów płyt i gra klubach mieszczących po kilkaset osób.farmer1990 pisze:W znaczeniu ze za maiden teraz przemawia tylko nazwa i komercha,a Anno wiedzie metalowy zywot spiewajac po klubach za co go kocham.
Wielkie hale to nie wszystko-wierzcie mi...
- Elevatorman
- -#Clansman

w sumie tak ale bruce i tak charakterystyczną barwę... imo styl maiden zaczał sie wraz z 666BeBe pisze:Elevatorman napisał:
ta ale przyszedł i nagrali swoją najlepszą płytę przebijające killers i iron maiden razem wzięte ... i gdy przyszedłBruce maiden odnaleźli swój charaktersytyczny styl ... gdy slyszysz voc. Bruce'a to od razu wiesz że to maiden...
Myślę,że z Di'Anno też tak jest. Ten facet też ma bardzo charakterystyczny głos, nietypowy dla Heavy Metalu. A tacy co to pieją jak Bruce jest masa w tej muzyce ;]
Nie da się ukryćBeBe pisze: Bruce był równie dobrym frontmanem jak Dickinson
Co do głosu Paula- nie da się ukryć, jest on charakterystyczny, tak jak Bruce'a- jedyny w swoim rodzaju. Co prawda nie słyszałem innych dokonań Di'Anno, ale mam wrażenie że jest to poprostu kolejny zmarnowany talent. Wystarczy posłuchać sobie choćby Remember Tommorow czy Prodigal Son żeby to stwierdzić. Kto wie, czy gdyby nie to, że zawalił sobie kariere na samym początku, to nie właśnie on byłby kojarzony z Maiden.
Takich jest może ze trzechElevatorman pisze:. A tacy co to pieją jak Bruce jest masa w tej muzyce ;]
Wielu pieje, ale nikt tak jak Bruce 
O`rly ? :> Toż to wyznacznik gautnku.vyrus pisze:Takich jest może ze trzechElevatorman pisze:. A tacy co to pieją jak Bruce jest masa w tej muzyce ;]
ShiertNie da się ukryć
Jeden który prawi mądrze. Brawa dla tego pana i wódki mu !Co do głosu Paula- nie da się ukryć, jest on charakterystyczny, tak jak Bruce'a- jedyny w swoim rodzaju. Co prawda nie słyszałem innych dokonań Di'Anno, ale mam wrażenie że jest to poprostu kolejny zmarnowany talent. Wystarczy posłuchać sobie choćby Remember Tommorow czy Prodigal Son żeby to stwierdzić. Kto wie, czy gdyby nie to, że zawalił sobie kariere na samym początku, to nie właśnie on byłby kojarzony z Maiden.
Jaki wyznacznikO`rly ? :> Toż to wyznacznik gautnku.
-
farmer1990
- -#Invader

Ale nie wydawac co plyte 40 the best off'ow i koncert.... -.-vyrus pisze:anów to też musiałby grać na stadionach
Zaiste...BeBe pisze:Bruce był równie dobrym frontmanem jak Dickinson
<lol2>
ale sie usmialem
Mi to też się nie podoba ale jeśli chodzi o stadiony to Paul nie miałby innego wyjścia

-
farmer1990
- -#Invader

i chwala mu za to 
ale Bruce i tak lepszy,co zrobic
w pianiu jak kura na pewnofarmer1990 pisze:ale Bruce i tak lepszy,co zrobic
-
farmer1990
- -#Invader

hmmm,a czemu to tak podkreslasz?Phantom22 pisze:farmer1990 napisał:
w pianiu jak kura na pewno
czy to nie za to pianie wszyscy tak kochaja maiden?
Za to

Wszyscy na pewno nie, bo ja ich zato nie kocham. Wystarczy ? : Bfarmer1990 pisze:czy to nie za to pianie wszyscy tak kochaja maiden?
Kiedyś wolałem Bruce'a od Paula, ale teraz jest odwrotnie. W czasie, gdy Paul śpiewał, był to tylko klubowy zespół, a ne stadionowy i Paul do tego fantastycznie pasował. Pewnie na stadionie nie dałby sobie rady tak jak Bruce, ale to Paul był na początku zMaiden to on wykreował ten zespół. Wiem, że każdy mówi, że gdy Bruce nagrał z Maiden 666 to stali się światową gwiazdą. Jednak mieli oni przecież już światową trasę Killers, więc musieli już być troche rozpoznawalni w śiecie. Jak już wcześniej napisałem, cenie bardziej 2 pierwsze płyty od wszystkich pozostałych. Może nie są one tak dopracowane jak następne, może nie są tak dobre technicznie, ale czuć w nich moc młodego zespołu, który chce się wybić i stać się gwiazdą.