Najlepszy utwór z Death on the Road
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Najlepszy utwór z Death on the Road
No More Lies.
-
Dani Filth
- -#Long distance runner

''Paschendale'' - jeszcze lepiej niż studyjnie co jescze jakiś czas temu wydawało się niemożliwe :beer
Nemesis...as one we stand!!
Lord Of The Files, gdy usłyszałem ten kawałek live na prawdę go polubiłem
Journeyman, Lord of the Flies i, oczywista, Paschendale.
HALLOWED BE THY NAME... wiecie za co? za kopa w dupe, za Nicko, posluchajcie perki w tym kawalku, i w ogole za jazde bez trzymanki po screaaaaam forrrr meeeee dortmund po prostu miazga...
Dla mnie Lord Of The Flies, jednak ciężko wybierać gdy są jeszcze Rainmaker, Paschendale i Dance Od Death..
Journeyman - po prostu najlepsze wykonanie jakie kiedykolwiek słyszałem...
- rockgirl_1989
- -#Charlotte

Ja zagłosowałam na journeyman, słysząc tą piosenke podczas oglądania koncertu strasznie się wzruszyłam. Utwór został wykonany rewelacyjnie, te gitarki akustyczne :solo no cud miód! Zresztą wiele piosenek zostało wykonanych świetnie ( Dance of Death Brave New World Hallowed Be thy Name Fear of the Dark Iron Maiden) ale tej nie zapomne do końca życia.
SCREAM FOR ME POLAND!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :rocx
SCREAM FOR ME POLAND!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :rocx
- Ironkostek
- -#Trooper

Najlepiej wypada chyba Paschendale, ale ja zwróciłbym raczej uwagę na to, co Bruce zrobił z Lord Of The Flies. To co w studiu z Blazem wypadło przecietnie tu wyrasta na rasowy hewimetalowy " szlagier" 
- Journeyman666
- -#Clairvoyant

Ja uważam że Journeyman natomiast muszę powiedzieć że po usłyszeniu Lord of the Flies w tym wykonaniu chyba naprawde go doceniłem... Blaze nie wykonywał tego aż w tak genialny sposób :rocx
Chwała Brucowi
Chwała Brucowi
Oddałem głos na Journeymana bo poprostu wymiata. Myślałem jednak jeszcze nad Paschendale i Lord of the Flies bo też wypadły znakomicie.
zdecydowanie wersja Paschandale
- Rainmaker.
- -#Ancient mariner

Ta koncertówka jest tak słaba że w ogóle nie powinna być wydana, dziwie się że nie podjęto takiej decyzji. Zdecydowanie najgorszy koncertowy album w dorobku Maidenów - wcześniej już oddałem głos na Journeyman
Wacham się pomiędzy DoD, a No More Lies...Niech będzie No More.
Pewnie planowali nagranie od dłuższego czasu, więc pomimo przeziębienia Bruce'a koncert postanowili grać. Wyszło, jak wyszło. Niektóre kawałki są naprawdę fajne, a dvd fajnie się ogląda.
Pewnie planowali nagranie od dłuższego czasu, więc pomimo przeziębienia Bruce'a koncert postanowili grać. Wyszło, jak wyszło. Niektóre kawałki są naprawdę fajne, a dvd fajnie się ogląda.
Nie oddałem głosu bo to coś pomiędzy Lord Of The Flies i Paschendale 
- DeJMIeN Wielki
- -#Clansman

głos na DOD, najlepsza wersja jaką słyszałem i jeszcze to intro daje dodatkowego smaczku, na otwartej przestrzeni już raczej nie odda tego klimatu 
najlepiej wyszedł chyba Journeyman, fajne solo Adrian pocisnął
Paschendale, na Death on the Road to po prostu magia.
Ogólnie Bruce nie śpiewa najlepiej na tej koncertówce, ale pochodząca z niej wersja "Dance of Death" sporo zyskuje dzięki akustycznej gitarze i - pomijając wokal - znacznie przebija studyjną 
- michalhusta
- -#Invader

Lord of the flies! To co Ironi robią z tym kawałkiem jest nie do pomyślenia! Z takiego sobie kawałka zrobili arcydzieło
to chyba przez zmianę tempa i górki Bruca
Na drugim miejscu plasuje się Paschendale, a tuż za nim ex aequo Journeyman i No More Lies.
Na drugim miejscu plasuje się Paschendale, a tuż za nim ex aequo Journeyman i No More Lies.
Maiden England!