Nine Inch Nails

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

?

Pretty Hate Machine
0
Brak głosów
Broken
0
Brak głosów
Fixed
1
14%
The Downward Spiral
1
14%
The Fragile
3
43%
With Teeth
1
14%
Year Zero
1
14%

Liczba głosów: 7

Awatar użytkownika
likipiki
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Re: Nine Inch Nails

Post autor: likipiki »

Heh, znajomy kiedyś okręslił The Downward Spiral mianem trzech A - Absolut Apogeum Arcydzieło. Ja, przyznam, nie mogę złapać zajawki na ta płytę, natomiast uwielbiam 'The Fragile'. Za co? Bo są tam takie momenty, które chwytają cholernie mocno. Album ciekawy, wiele przeróżnych dźwięków. Hałaśliwych ale i na swój sposób poetyckich.
Kolejna rzecz za którą NIN lubię, to że jest tu wiele duszy w zdehumanizowanym, zwykle, industrialu.

Ale też nie potrafię zrozumieć jakiegoś uwielbienia dla Reznora. Człowiek potrafi zrobić kawał świetnej muzyki, ale mimo wszystko sztuką bym tego nie nazwał.. Dobra, nie czepiam się, bo sam mam paru takich artystów których łykam bezkrytycznie ;)

Co by tu jeszcze napisać.... No z pewnością zeszłóroczna płyta należy do największych rozczarowań zeszłorocznych, ale trza w nich wierzyć.

W ogóle z NIN mam takiego schiza, że są okresy, gdy wręcz nie trawię tej muzyki, a potem następuje okres gdy słucham Reznora bardzo bardzo dużo.

Zapewne najlepszy zespół gatunku industrial
oho, zaraz pewnie wybuchnie wojna pomiędzy fanami Ministry a NINa ;)
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: slayer »

Świnek69 pisze:fanami Ministry a NINa
Ministy lubie bardzo bardzo. NIN nie znam oprocz jednego utworu, ktory mi kumpela podeslala odnosnie jakiejs tam jej sytuacji... wiec wojny nie bedzie ;]
Jazz is not dead, it just smells funny.
Ximinez
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Ximinez »

Halo 8 (The Downward Spiral) to jest arcydzieło, którym można się zasłuchiwać godzinami. Ale zagłosowałem na... Pretty Hate Machine. To całkiem inny styl niż kolejne albumy studyjne. Początki formacji, kawałki z przesłaniem (nie mówie, że późniejsze bez). Pewnie wszyscy będą głosować na tDS bo to kapitalna płyta, ale jakoś bardziej do mnie przemawia debiutancki krążek.
Zapewne najlepszy zespół gatunku industrial.
Rob Zombie jest najlepszy :P
lucek664
-#Invader
-#Invader

Post autor: lucek664 »

Ximinez pisze:Rob Zombie jest najlepszy
co kto lubi :P
jakby ktoś chciał się dowiedzieć czegoś więcej o zespole, który nagrał piosenke np. do lost highway to zapraszam tu:
http://nin.69.pl/
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: S1MON »

Rob Zombie jest najlepszy
brawo, bo jest świetny :solo
Awatar użytkownika
Pink
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Pink »

Zespół napewno wart uwagi...osobiście lubię głównie utwory które stały się swoistymi "hitami" jak head like a hole, perfect drug, hand that feeds, march of pigs, starfucker inc.

Ale plytki With teeth i Fragile łykam w całości.....trochę szkoda że zespół wypiął się na nas i jak to napisał w oświadczeniu "nIe są zainteresowani koncertami w tej części europy" :?
Awatar użytkownika
Iznogoud
-#Invader
-#Invader

Post autor: Iznogoud »

Moze to dziwne,bo rzadko mi sie zdarza wybierac jako ulubiony ostatni album,ale With Teeth mnie zmiazdzyl totalnie,zaraz potem jest Spirala
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Nomad »

Wiem tylko ,że wokalista nagrał jedną płyte z Halfordem, projekt sie nazywał Two album Voyeurs,coś takiego. Nie słyszałem tej płyty, ale ponoć nie wyszło za bardzo.
lucek664
-#Invader
-#Invader

ThunderBird pisze:Wiem tylko ,że wokalista nagrał jedną płyte z Halfordem, projekt sie nazywał Two album Voyeurs,coś takiego. Nie słyszałem tej płyty, ale ponoć nie wyszło za bardzo.
tak nazywało się to Two. słyszałem to i przyznam, że mne nie zachwyciło (może dlatego, że wielkim fanem Roba to nie jestem). ale Trent nie udziela się tam wokalnie. bardziej skoncentrował się na produkcji albumu.
Ximinez
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Ximinez »

lucek664 pisze:ale Trent nie udziela się tam wokalnie. bardziej skoncentrował się na produkcji albumu.
Gość ma poprostu zacięcie do wszystkiego. Gra na kilku instrumentach, pisze teksty, produkuje. Tak jak z Antichrist Superstar Mansona :D Można powiedzieć, że MM został przez Trenta wylansowany.
Hukeram
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: Hukeram »

Ximinez pisze:
lucek664 pisze:ale Trent nie udziela się tam wokalnie. bardziej skoncentrował się na produkcji albumu.
Gość ma poprostu zacięcie do wszystkiego. Gra na kilku instrumentach, pisze teksty, produkuje. Tak jak z Antichrist Superstar Mansona :D Można powiedzieć, że MM został przez Trenta wylansowany.
On reszte zespolu ma wlasciwie tylko po to, zeby nie latac na koncertach od instrumentu do instrumentu ;d.
lucek664
-#Invader
-#Invader

na 17 kwietnia zapowiadny jest nowy album Nine Inch Nails pt. "Year Zero"

Oto tracklista:
01 Hyperpower!
02 The Beginning of the End
03 Survivalism
04 The Good Soldier
05 Vessel
06 Me, I'm Not
07 Capital G
08 My Violent Heart
09 The Warning
10 God Given
11 Meet Your Master
12 The Greater Good
13 The Great Destroyer
14 Another Version of the Truth
15 In This Twilight
16 Zero-Sum

kawałków My Violent Heart i Survivalism już można posłuchać. w dosyć ciekawy wypłynął ten pierwszy. Nine Inch Nails jest obecnie w trakcie trasy koncertowej po Europie. w męskiej toalecie jednego z miejsc gdzie grali ktoś znalzł pen drive'a z tym trackiem.
link do My Violent Heart: http://www.mediafire.com/?ayltwinhlxj
zapowiada się ciekawie :D

ps. 27 lutego ukazuje się nowe dvd NIN - Beside You In Time
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Nine Inch Nails

Post autor: syzygy »

...starym sanktuaryjnym zwyczajem temat o NiN, a konkretnie o najnowszym albumie, wyparował. Standard.

=====================================================

Ostatnio strasznie się wciągnąłem w NiN, niesamowity zespół :D

tak bym ustawił płytki

1. The Fragile
2. The Downward Spiral
3. Broken EP
4. Pretty Hate Machine
5. Year Zero
6. With Teeth

Dwie pierwsze to płyty genialne, epka Broken też prześwietna. Debiut także mi się bardzo podoba, szczególnie kawałki Sin, Head Like A Hole i może Sancified. Tegoroczna i With Teeth również dobre, ale czegoś mi u brakuje- zbyt monotonne są, zbyt piosenkowe. Fragile ma 2CD a jednak w ogóle się nie nudzi- odpowiednie urozmaicenia w rodzaju instrumentalnych kawałków na to nie pozwalają.

epki Fixed jeszcze nie słyszałem. Świetna jest też koncertówka And All Tha Could Have Been, którą udało mi się kupić za 20zł ostatnio :D Super jest. Tylko za mało kawałków z Frgile. Aż trzy z Broken, ale dobrze, szkoda tylko, że nie ma kopiącego tyłek Physical... :| Nieraz jednak słychać "dziury" w brzmieniu koncertowym kawałków NiN- część w studiu wypada lepiej, chociaż Trent mocno nadrabia wokalem. Ogólnie super koncertówka, nie żałuje zakupu w ciemno, szczególnie za tą cenę :D

Szkoda tylko, że dyskografia NiN jest tak uboga :( Ale zdaje się Trent solo też coś nagrał, warto się za to wziąść?:>
Awatar użytkownika
likipiki
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: likipiki »

syzygy pisze:1. The Fragile
2. The Downward Spiral
i w sumie na tym koniec chyba :)
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: slayer »

zajebista jest epka Fixed :)
Jazz is not dead, it just smells funny.
Awatar użytkownika
panzerschreck
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: panzerschreck »

No Syzyg, moja klasyfikacja w pełni z Twoją się pokrywa ;)

Nie wiem jak zmiksowane Year Zero podobno zajebiste i o wiele lepsze od oryginału. Posłucham sobie w najbliższym czasie ;) A za Broken to NiN dostał albo MTV Music Award albo Grammy już nie pamiętam, w kategorii najlepszy album metalowy :mrgreen: DS i TF to niestety nigdy wcześniej ani potem niedoścignione ideały, z naciskiem na drugi. Od debiutu trochę odstrasza mnie produkcja, ale coś w tym jest- najfajniejsze Something I Can Never Have. Fixed nie słyszałem, a dwie ostatnie to ledwie cień ;) Chociaż ja z hiciarstwa nie robiłbym zarzutu- Hand that feeds to świetny hicior np. tylko płyty ogólnie nudnawe i nietrzymające poziomu- With Teeth szczególnie. Year Zero o wiele lepsza od poprzedniczki, ale też jakoś tak...bez szału ;)
Nicotine-Valium-Vicodine-Marijuana-Ecstasy and Alcohol
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: syzygy »

panzerschreck pisze:ale coś w tym jest- najfajniejsze Something I Can Never Have.
cholera, ale wpadka, zupełnie zapomniałem wymienić tego kawałka, a też mi się strasznie podoba :P To przez to, że ostatnio słucham tej koncertówki, a tam jest Sin i Head Like A Hole i tak mi się jakoś do głowy wbiły :wink:
Mnie brzmienie debiutu nie odrzuca. Na pewno jest gorsze, ale bez przesady, debiuty zwykle mają najgorsze brzmienia :wink: Mocno mi się z Depeche Mode kojarzy miejscami ;-)
panzerschreck pisze:z hiciarstwa nie robiłbym zarzutu- Hand that feeds to świetny hicior
no tak, nie przeczę, poszczególne kawałki są niezłe na dwóch ostatnich albumach, ale to właśnie są tylko pojedyńcze kawałki a całość nie robi już takiego wrażenia. Tytułowe With Teeth mi się podoba bardzo np.
Szkoda, gdyby NiN miało więcej płyt na miarę TF i DS to zrobiłoby u mnie o wiele większą furorę :wink:
Matek
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Matek »

a ja jednak spiral najbardziej lubie. przy czym nei słyszałem ani broken ani fixed, a co do machine to nie jestem pewien ;) dawno to było. mieszkałem kiedyś z kolesiem, wielkim fanem, to słuchać musiałem :B i się wkręciłem. no, tak czy siak, głos na spiral. przynajmniej tak było kiedyś, jak dziś to nie jestem w stanie powiedzieć bo nie potrafię przesłuchać więcej niż trzech kawałków. ostatnio nawet zobaczyłem u kogoś na dc spiral i ściągnąłem, wziąlem w miasto ale uczucia nie ma. a że nie ma nic bardziej martwego niż martwa miłość to z NiN chyba koniec znajomości :B
Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: dostoevsky »

Jak dla mnie YZ, naprawdę uwielbiam ten album.
Awatar użytkownika
panzerschreck
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: panzerschreck »

Grzędi pisze:Jak dla mnie YZ, naprawdę uwielbiam ten album.
To pierwsza płyta NiN jaką przesłuchałeś? ;) Bo jak tak to masz zły sentyment :mrgreen:
Nicotine-Valium-Vicodine-Marijuana-Ecstasy and Alcohol
ODPOWIEDZ