24/03/2007 - Metalmania 2007 - Katowice @ Spodek
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 24/03/2007 - Metalmania 2007 - Katowice @ Spodek
no napewno bedzie cieplej 
już nie mam tu najwięcej postów

Co do tego to ja jednak taki pewny nie jestem 
najwyzej dasz im to drugie 2 zl 

Tudzież pójdę do City Rocka który jest 4 razy bliżej i tam coś zjem
Menu mają dość bogate bądź co bądź.
W zeszłym roku jak tam byłem z dwoma qmplami w trkacie Metalmanii to sobie zamówiliśmy tę ich "wielką ucztę", czy jak się to nazywa
8 udek, 4 karczki i 4 filety z kurczaka + sałatki i masa frytek 
Menu mają dość bogate bądź co bądź.
W zeszłym roku jak tam byłem z dwoma qmplami w trkacie Metalmanii to sobie zamówiliśmy tę ich "wielką ucztę", czy jak się to nazywa
To jest dobry pomysl z tym obiadem u Szajbki xD
browary przywieziemy
browary przywieziemy
Jazz is not dead, it just smells funny.
mi na stol chybaslayer pisze:browary przywieziemy
-
Stormshield
- -#Moonchild

Browary z centralnej polski niby lepsze?slayer pisze:browary przywieziemy
Browary + szajbowska grochówa = będzie ciekawie
perełke wam przywieziemyStormshield pisze:Browary z centralnej polski niby lepsze?
HORRORSCOPE ! ! !www.metalmind.com.pl pisze:20.02.2007 16:54:03 Metalmania 2007: polskie zespoły na Małej Scenie!
Pragniemy poinformować, że zakończony został nabór zespołów na Małą Scenę XXI edycji festiwalu Metalmania, na której finalnie pojawi się 7 polskich formacji oraz 5 zagranicznych grup.
Nadeszło ponad 500 zgłoszeń z kraju oraz zagranicy, wszystkim zainteresowanym serdecznie dziękujemy za nadesłane materiały.
Szczęśliwcami, którzy będą reprezentować rodzimą scenę muzyczną, zostali:
HORRORSCOPE
WU-HAE
CIRYAM
WITCH KING
SPHERE
DEIVOS
+ 1 special guest (tbc)
Natomiast już jutro ogłoszone zostaną kolejne po Benediction zagraniczne gwiazdy Małej Sceny.
Horrorscope to przedstawiciel śląskiego thrash metalu. W październiku ukazała się ich najnowsza studyjna płyta - "Evoking Demons". Następca "The Crushing Design" bardzo mocno przesunął środek ciężkości muzyki zespołu w stronę elementów, które dotychczas zarezerwowane były jednie dla elity z BayArea. Muzyka Horrorscope nasycona jest maksymalnym ładunkiem energetycznym zarówno w warstwie instrumentalnej, jak i w swoim przekazie treściowym. Ostra, kipiąca jadem twórczość grupy usatysfakcjonuje nawet wybrednych odbiorców metalowej jatki!
Wu - Hae to bezkompromisowy glos młodego pokolenia, które wreszcie doszedł do głosu! Ta nowohucka grupa w swojej twórczości łączy w duchu crossover mocne uderzenie, jazz, elektronikę, rap, hip-hop, reggae oraz metal, a najnowszy album kapeli - "Życie na raty" uznany został za jeden z najbardziej intrygujących albumów 2006 roku! Z krążka tego pochodzą takie hity jak np: "Ludzi masa", "Szelma" czy "Alkoholik"..
Zaskakujące zmiany tempa, zniewalająca moc pasaży klawiszy i gitar oraz dopracowane melodie, dobra praca sekcji rytmicznej a także prawdziwie charyzmatyczny, głęboki kobiecy wokal to charakterystyczne cechy twórczości Ciryam, kolejnej formacji, która zaprezentuje się na Małej Scenie. "W sercu kamienia" to ostatni album grupy, który jest doskonałym mariażem progresywnego rocka z gothic metalem.
Witch King to z kolei doskonała propozycja dla wszystkich zwolenników klasycznych heavy metalowych brzmień. Ta krakowska formacja na muzycznej scenie działa już ponad 4 lata i dała się poznać jako wyśmienita koncertowa kapela, grając u boku czołowych przedstawicieli rodzimego heavy metalu (m.in. Turbo czy Chainsaw).
Na Małej Scenie znajdzie się także prawdziwa gratka dla każdego fana death metalu w postaci formacji Sphere, w której to udzielają się byli muzycy Hate oraz Pyorrhoea. Ich debiutancki album "Damned Souls Rituals" prezentuje 12 cięć w konwencji technicznego death metalu, mocnych, brutalnych i chorych!
Natomiast Deivos to grupa, która nagrała jeden z najlepszych debiutanckich death metalowy krążków 2006 roku! "Emanation From Below" prezentuje wielowymiarowy, death metalowy atak, pełen pomysłowości, brutalności i zdumiewającej technicznej perfekcji.
Bombastycznie, choć po cichu liczyłem, że może upchną ich na dużą scenę, no ale i tak gitarra :rocx
Nawet jakby mi kolidowało z jakim Jornem, Paradajsami czy MDB to na Horrorscope'ów idę
Co to jest Wu-Hae?
Z Ciryam miałem grać koncert w Białymstoku z moim zespołem ;]
Horrorscope i Witchking - bardzo dobre posunięcia, ale i tak o tym czy ich obejrzę zależy godzina grania. Sphere i Deivos ok.
Z Ciryam miałem grać koncert w Białymstoku z moim zespołem ;]
Horrorscope i Witchking - bardzo dobre posunięcia, ale i tak o tym czy ich obejrzę zależy godzina grania. Sphere i Deivos ok.
Horrorscope , Deivos, Sphere (----> szkoda, ze nie Revelation of Doom ;]) ok.
- Maidenholik
- -#Ancient mariner

Ej, a powiedzcie mi jak jest rozlokowana mala scena ? Tzn. jak w stosunku do duzej..., z gory dzieki !
jest na koncu korzytarza 
o ile mi się nazwy nie pochrzaniły, to widziałem to na juwenaliach. Taki rap, czy tam hiphop, z ciężkimi gitarami. Strasznie mi się nie podobało.herki pisze:Co to jest Wu-Hae?
HAArtur pisze:HORRORSCOPE ! ! !Wedle życzenia
![]()
alternative...herki pisze:Co to jest Wu-Hae?
no właśnie to tosobota pisze:Taki rap, czy tam hiphop, z ciężkimi gitarami. Strasznie mi się nie podobało.

to wu-hae chętnie obadałbym, z tego co piszecie to dobre.
a Benediction to zdecydowanie na dużej powinno być. żal mi horrorscope, bo pewnie za darmo grają, mmp jak zwykle tego typu kapele wykorzystuje. bidny ten festiwal, jak dla mnie
a Benediction to zdecydowanie na dużej powinno być. żal mi horrorscope, bo pewnie za darmo grają, mmp jak zwykle tego typu kapele wykorzystuje. bidny ten festiwal, jak dla mnie
lol tematy pomyslilem ....
skład Metalmani 2007 (bez podzialu na sceny) vide last.fm:
Testament, Sepultura, Paradise Lost, My Dying Bride, Korpiklaani, Entombed, Zyklon, Blaze, Destruction, Vital Remains, Benediction, Jorn, Darzamat, Sphere, Horrorscope, Crystal Abyss, Wu-Hae, Deivos, Ciryam i Witch King
Wu-Hea(last.fm):Zespół pochodzi z krakowskiej Nowej Huty (Polska), zadebiutował płytą "Dla człowieni". W 2006 roku wydali płytę "Życie na raty" w barwach wytwórni Metal Mind Productions. Grają mieszankę rocka i rapu z różnymi wtrętami metalu i jazzu. Jednym słowem crossover.
alternative crossover hardcore hip-hop polish rapcore reggae
skład Metalmani 2007 (bez podzialu na sceny) vide last.fm:
Testament, Sepultura, Paradise Lost, My Dying Bride, Korpiklaani, Entombed, Zyklon, Blaze, Destruction, Vital Remains, Benediction, Jorn, Darzamat, Sphere, Horrorscope, Crystal Abyss, Wu-Hae, Deivos, Ciryam i Witch King
Wu-Hea(last.fm):Zespół pochodzi z krakowskiej Nowej Huty (Polska), zadebiutował płytą "Dla człowieni". W 2006 roku wydali płytę "Życie na raty" w barwach wytwórni Metal Mind Productions. Grają mieszankę rocka i rapu z różnymi wtrętami metalu i jazzu. Jednym słowem crossover.
alternative crossover hardcore hip-hop polish rapcore reggae

Za www.metalmind.com.pl :
No ale można się było tego spodziewać. I tak myślę, że o tej porze kiedy oni grają na Dużej nie bbędzie nic co by mnie zainteresowało.
Może już jutro też podadzą program Dużej Sceny.
Horrorscope całe pół godziny21.02.2007 14:08:01 Zagraniczne gwiazdy Małej Sceny Metalmanii!
Informujemy, że kolejnymi po Benediction zagranicznymi gwiazdami Małej Sceny XXI edycji festiwalu Metalmania, zostały: TYR, ROOT, ANATA oraz FOREVER WILL BURN! Dodatkową polską formacją, która zaprezentuje się na Małej Scenie jest dark doom death metalowa grupa Carnal.
Program Małej Sceny wygląda następująco:
9.15 – 9.45 (30) Witchking
9.55 – 10.25 (30) Sphere
10.35 – 11.05 (30) Carnal
12.20 – 12.50 (30) Ciryam
13.15 – 13.45 (30) Deivos
13.55 – 14.25 (30) Horrorscope
14.40 – 15.10 (30) WU-HAE
15.25 – 16.05 (40) TYR
16.20 – 17.00 (40) Root
17.15 - 17.55 (40) Forever Will Burn
18.10 – 18.50 (40) Anata
19.55 – 20.45 (50) Benediction
Tyr to folk-hard-rockowy kwartet pochodzący z niewielkiego archipelagu smaganych wiatrem wysepek na północnym Atlantyku, autonomicznego regionu Królestwa Danii – Wysp Owczych. Ich inspiracje to tradycyjna muzyka farerska, staronordycka mitologia, oraz twórczość Black Sabbath, Dream Theater i elementy muzyki klasycznej. Jednak grupa ta posiada swój własny niepowtarzalny styl i klimat muzyczny. Tyr wyróżniają też znakomite wokale, w tym przede wszystkim wokal lidera - Heri Joensena. W ciągu kilku lat istnienia zagrali dziesiątki koncertów w całej Skandynawii, Niemczech, krajach nadbałtyckich oraz Rosji i uczestniczyli w największych europejskich festiwalach, wszędzie entuzjastycznie odbierani przez publiczność. Grupa nagrała do tej pory trzy albumy - „How Far to Asgaard”, „Eric the Red” oraz „Ragnaroek” (wrzesień 2006 r.) bardzo wysoko ocenione przez krytykę i odbiorców.
Natomiast Root to obecnie jedna z najlepszych czeskich formacji black metalowych, a na muzycznej scenie zespół ten działa już od 20 lat! Na wiosnę przewidziana jest premiera najnowszego, ósmego już w dorobku albumu grupy – „Daemon Viam Invenient”. Natomiast już w kwietniu grupa wyruszy na europejska trasę No Mercy Festivals, w doborowym towarzystwie Moonspell, Napalm Death, Behemoth oraz Dew Scented. Root to także jedna z ulubionych formacji Fernando Ribeiro, który tez pojawił się jako gość specjalny na płycie ”Black Seal”, gdzie zaśpiewał w utworze „Salamandra” .
Na Małej Scenie pojawią się również goście ze Szwecji, w postaci death metalowej grupy Anata. Formacja ma już na swoim koncie 4 studyjne albumy, z czego ostatni - "The Conductor's Departure" ukazał się w czerwcu zeszłego roku nakładem wytwórni Earache Records a jej zawartość stanowi perfekcyjny, techniczny death metal, który jednak nie jest pozbawiony specyficznej melodyki i mrocznego klimatu. Grupa ta działa już od 1993 roku i w swojej karierze koncertowała u boku m.in. Dissection, Lake Of Tears czy tez Beseech.
Forever Will Burn to z kolei jeden z najbardziej egzotycznych gości nie tylko na tegorocznej edycji Metalmanii, ale w ogóle w całej historii festiwalu., ponieważ grupa ta pochodzi z RPA. W grudniu ukazał się debiutancki album formacji –„Forever Will Burn”, który zawiera piorunująca dawkę melodyjnego metalcore’a. Grupa ta świetnie prezentuje się na żywo i zapraszana była na wspólne trasy z takimi gwiazdami jak np. Soulfly, Sepultura czy Entombed.
Może już jutro też podadzą program Dużej Sceny.
To na koncowke malej sceny trzeba bedzie sie pojawic, mam nadzieje, ze akurat wypadnie to jakos w czasie, ze na duzej bedzie kupa 
ja bym na TYRa skoczyła