Manowar

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

miki
-#Clansman
-#Clansman

Re: Manowar

Post autor: miki »

no teksty w metalu to debilizm ultra
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

Taki zadowolony wrzucilem se ta plytke na mp3 i ruszylem w miasto , lecz po 10 min mialem zamiar wrocic do domu i zmienic repertuar albo wyrzucic ta mp3 do smieci.Nawet niewiem jak wyrazic swoje zazenowanie , ten album gniecie St.Anger :)
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

i nie tylko w metalu ;)
miki
-#Clansman
-#Clansman

no wiadomo, że nie tylko. w hip hopie często jest gorzej
Awatar użytkownika
paniron
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: paniron »

Widze, że nikt tu nie potrafi docenić prawdziwej sztuki :roll:
Ja mam nawet dwie okładki wydrukowane w kolorze :B
Klaudio
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Klaudio »

miki pisze:no teksty w metalu to debilizm ultra
Jeżeli ktoś wygłasza takie opinie to:
a) nie rozumie ani słowa po angielsku, a swoje sądy opiera na takich czy innych przekładach,
b) liznął trochę angielskiego i wydaje mu się, że jeżeli wie co znaczy po angielsku "fuck" i "bitch", to z palcem w nosie zrozumie przesłanie np. "Death Row" czy "Abductors" (przykłady z LP "Jugulator" Judas Priest),
c) swoją edukację muzyczną zaczął (i skończył) na Linkin Park i Limp Bizkit, a korzenie metalu to dla niego Nirvana.
Zaznacz sobie właściwą odpowiedź, może wygrasz pas z ćwiekami.

Podsumowując, rozumiem, że są różne gusta i szanuję to, że każdy ma prawo do własnej opinii. Ale nie rozumiem takich uogólnień i arogancji. Jak ktoś posłuchał w swoim życiu trzech płyt metalowych to moim zdaniem nie ma prawa mówić o całym gatunku!
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Miki, przejrzał nas :B
miki
-#Clansman
-#Clansman

co za koleś. żenada

znam angielski przyzwoicie. a metalowych albumów to może i więcej słyszałem niż sobie wyobrażasz, bo były czasy, kiedy poznawałem 50 metalowych kapel dziennie, więc mam rozeznanie. teksty w metalu są głupie
Klaudio
-#Wrathchild
-#Wrathchild

miki pisze:co za koleś. żenada

znam angielski przyzwoicie. a metalowych albumów to może i więcej słyszałem niż sobie wyobrażasz, bo były czasy, kiedy poznawałem 50 metalowych kapel dziennie, więc mam rozeznanie. teksty w metalu są głupie
Poznawałeś 50 kapel dziennie...? Czyli tak naprawdę nie poznawałeś żadnej!
A teksty w metalu oceniasz na podstawie tytułów - może 100.000 dziennie?

Według ciebie teksty w metalu są głupie? Nie są głupie, ale głupiec ich nie zrozumie - bez urazy.
Artur
-#Nomad
-#Nomad

A co z nich takiego wyciągasz że się zapytam ??
Bo ja nic i nie zamierzam, nie będę szukał jakichś mądrości w tekstach zespołów metalowych przecież...

Jeśli są wg Ciebie bardzo mądre to żyj z tym dalej :mrgreen: I wszyscy będą zadowoleni :)
Matek
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Matek »

klaudio piszesz rzeczy które sie wzajemnie wykluczają
np. to
Klaudio pisze:Jeżeli ktoś wygłasza takie opinie to:
a) nie rozumie ani słowa po angielsku, a swoje sądy opiera na takich czy innych przekładach,
b) liznął trochę angielskiego i wydaje mu się, że jeżeli wie co znaczy po angielsku "fuck" i "bitch", to z palcem w nosie zrozumie przesłanie np. "Death Row" czy "Abductors" (przykłady z LP "Jugulator" Judas Priest),
c) swoją edukację muzyczną zaczął (i skończył) na Linkin Park i Limp Bizkit, a korzenie metalu to dla niego Nirvana.
i to
Klaudio pisze:Podsumowując, rozumiem, że są różne gusta i szanuję to, że każdy ma prawo do własnej opinii.
albo to
Klaudio pisze:ale głupiec ich nie zrozumie
i to
Klaudio pisze:bez urazy.
no zastanów się trochę...

masz 29 lat (wg profilu) a rzucasz się jak fanatyczny 12-latek. nie znając mikiego zarzucasz mu takie bzdury. co Ty myślisz że wszystko możńa podpiąć pod te Twoje ideologie? nie można uważać tekstów w metalu za idiotyczne i nei spełniać tych warunków? ja równie dobrze moge napisać że każdy kto uważa że nie są głupie jest niedorozwinięty. bo jak inaczej określić pierdololo o rycerzach, smokach czy z innej bajki o szatanach i czarnych dupach? wiem że taraz sam generalizuje ale się dostosowuje.
BeBe
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: BeBe »

Podsumowując, rozumiem, że są różne gusta i szanuję to, że każdy ma prawo do własnej opinii. Ale nie rozumiem takich uogólnień i arogancji. Jak ktoś posłuchał w swoim życiu trzech płyt metalowych to moim zdaniem nie ma prawa mówić o całym gatunku!
Tak, nie daj sobie w kaszę pluć, walcz o czystą rasę metalu, dostaniesz miecz gratis :B

Miki, ja bym na twoim i Nicka miejscu spylał, bo cię zjedzą 'nirvanowi' korzeniowcy. W ogóle.

A call to take your hand
For I'm at one with the dark
How dare you come for me
And again you must die

So ancient curse known to me
Behold the powers I unleash
Upon your throne
Know my words, feel my hate descend

Lord of light
I will swarm against you now
Gods perverse
Wickeds at my side
Misery
Thorns to lance your every word
Nazarene
Now I crown you king in pain

Suffer
To jest byle jaki, wzięty na pałę tekst behemotha. I jeżeli on jest "mądry", to ja chyba nie wiem czym jest prawdziwe piękno tekstu. Morrison to pisał chyba same debilizmy w takim razie :lol:

Luzuj pępek koleś bo ci głowa od naporu ciśnienia wybuchnie.
miki
-#Clansman
-#Clansman

Klaudio pisze:
miki pisze:co za koleś. żenada

Poznawałeś 50 kapel dziennie...? Czyli tak naprawdę nie poznawałeś żadnej!
A teksty w metalu oceniasz na podstawie tytułów - może 100.000 dziennie?

Według ciebie teksty w metalu są głupie? Nie są głupie, ale głupiec ich nie zrozumie - bez urazy.
a co tam rozumieć? jak chcę się dowiedzieć o wojnach o wolność ameryki to sobie przeczytam o tym książkę a nie będę słuchał piosenek metalowych zespołów.

ktoś tu dobrze stwierdził, ze rzucasz się jakbyś miał 12 lat. Twój ulubiony metal obrażam. okropne, naprawde straszne. tylko warto rozdzielić to, co mądre od tego, co przyjemne. Artur, Matek czy Bebe w tym temacie pokazali klase, a Ty nie.

to że lubisz metal nie jest niczym złym, bo każdy sobie może słuchać nawet i pierdzenia świń w korycie jak lubi, albo oper klasycznych. jednak warto też umieć się zdystansować, bo to co ulubione nie zawsze musi być mądre. nie mówie, że teksty w metalu są złe, często są dobre, ale nie są mądre, nie są jakimiś dziełami sztuki. są adekwatne do tego, czym ogólnie jest metalowa, opoularna muzyka. a to nie jest wielka sztuka, tylko zabawa. a że styl życia dla wielu przy okazji to inna sprawa.

nie wszystko, co sami lubimy jest mądre i trzeba umieć to przyznać, a nie spinać się jak gówniarz. Twoje wypowiedzi pasują mi do fanów Peji, którzy bronią go na forach i mowią, jak to on daje wiare 'bandzie na dzielni'
Klaudio
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Matek pisze:albo to Klaudio napisał/a:
ale głupiec ich nie zrozumie

i toKlaudio napisał/a:
bez urazy.
gdzie tu sprzeczność??? Gratuluję elokwencji.
Matek pisze:nie znając mikiego zarzucasz mu takie bzdury
Nie znam żadnego mikiego, a on nie zna mnie. I co z tego? Ja nie mam z tym problemu.
miki pisze:Artur, Matek czy Bebe w tym temacie pokazali klase, a Ty nie.
To Twoja opinia i nie zamierzam z nią dyskutować.
Klaudio
-#Wrathchild
-#Wrathchild

miki pisze:Twoje wypowiedzi pasują mi do fanów Peji, którzy bronią go na forach i mowią, jak to on daje wiare 'bandzie na dzielni'
Nie znam człowieka, więc ciężko mi się odnieść. Skoro jesteś takim koneserem jakiegoś Peji to pewnie wiesz co piszesz...
miki
-#Clansman
-#Clansman

nie lubie słuchać Peji, daj se spokój bejbe
Klaudio
-#Wrathchild
-#Wrathchild

miki pisze:nie lubie słuchać Peji, daj se spokój bejbe
Tak myślałem. Chyba nie wiesz co znaczy bejbe, skoro w ten sposób się do mnie zwracasz. A może kolega ci źle przetłumaczył? Zbij go, a do mnie się już więcej w tym temacie nie zwracaj bo szkoda czasu. Sleep well.
miki
-#Clansman
-#Clansman

wiem, co znaczy bejbe i dlatego się tak do Ciebie zwracam, bejbe. a kolega mi nic nie mówił, bejbe. poczytaj jakiś mądry tekst metalowy, ja wolę chyba książkę dobrą, ale każdy czyta to, na co mu rozum pozwala
Awatar użytkownika
Szajba
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Szajba »

powiem tak. wy nie rozumiecie do końca o co chodzi koledze Klaudiowi, a on nie dokonca rozumie wasze wypowiedzi. zupełnie przez przypadek rozmawiałem z mikim wczoraj czy przedwczoraj o tekstach w muzyce metalowej, więc nie musze po raz kolejny czytac co miki na ich teamt uważa. nazwanie tekstów metalowych głupimi jest nadużyciem, bo teksty utworów nierzadko nadawały by się na stojący na dobrym poziomie wiersz a i też wiersze są czasami asymilowane na słowa piosenki. texty są często wyrażeniem własnych uczuc, doznań, emocji czy przemyśleń życiowych ,np Fade to Black Mety, który mówi o chęci popełnienia samobójstwa. są to przemyślenia autora, a ja chodź uważam samo samobójstwo za przejaw totalnego debilizmu i tchórzostwa, takich przemyśleń za głupie nie uważam, nawet w postaci słów piosenki. chodź z drugiej strony texty typpu Purpurowe gody kAt-a są totalnie głupie, co nie przeszkadza im być jednocześnie fajnymi kawałkami.

większym nadużyciem jest też powiedzenie, że teksty metalowe są mądre. przede wszystkim w 99% przypadków są płytkie. co z tego, że Iced Earth nagrał Declaration Day, czli kawałek o deklaracji niepodległości USA, skoro nic o walce o tą niepodległość z niego sie nie dowiemy ?

Reasumując. metalowe texty NIE są głupie, ale tym bardziej nie są mądre. są słowami na temat jakiś temat ubranymi w melodie instrumentów. a to że niektórzy biorą je dobitnie do siebie (pod wpływem Fade to Black jakiś duzy procent gówniarstwa amerykańskiego popełniało samobójstwa) to już pozostawiam bez komentarza...

a i jeszcze jedno :
Klaudio pisze:swoją edukację muzyczną zaczął (i skończył) na Linkin Park i Limp Bizkit, a korzenie metalu to dla niego Nirvana.

:buahaha: każdy kto zna mikiego i to czego on słucha chyba sie posikal se smiechu :lol:
już nie mam tu najwięcej postów :roll: :evil:
miki
-#Clansman
-#Clansman

Szajba pisze:Reasumując. texty NIE są głupie, ale tym bardziej nie są mądre.
no to jest sensowne. muzyka metalowa to nie jest jakaś dziedzina sztuki wyższej, dlatego teksty nie są też dziełami sztuki. głównie służą do tego, zeby jakoś wokal brzmiał i zgadzam się z wypowiedzią Szajby.
ODPOWIEDZ