Ja tam bym go jeszcze wydłużyłZygmunt pisze:Jedynym małym minusikiem tego utworu jest to, że wstęp, choć go bardzo lubię, jest o jakąś minutę za długi
The Legacy - oceny, wrażenia, recenzje!
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Re: The Legacy - oceny, wrażenia, recenzje!
Ten kawałek bardzo mi się kojarzy z DoD (tytułowym kawałkiem). Fajne solo, ale przede wszystkim podoba mi się wokal "just think what legacy... you now will leave!" <-- szczególnie to!
no jasne, to forum musi sie rozruszaćSzczur22 pisze:[A tam, z dupy wzięta opinia. Zrobiłeś to tylko po to żeby rozruszać forum, przyzaj sie
7.8.08 - Somewhere Back In Time
10.6.11 - The Final Frontier Tour
4.7.13 - Maiden England
24.6.14 - Maiden England
3.7.16 - The Book Of Souls Tour
23.11.16 - British Lion
27.7.18 - Legacy Of The Beast
5.3.20 - Bruce Dickinson Global Expo
23.7.22 - British Lion
24.7.22 - Legacy Of The Beast
13.6.23 - The Future Past Tour
2.8.25 - Run For Your Lives
10.6.11 - The Final Frontier Tour
4.7.13 - Maiden England
24.6.14 - Maiden England
3.7.16 - The Book Of Souls Tour
23.11.16 - British Lion
27.7.18 - Legacy Of The Beast
5.3.20 - Bruce Dickinson Global Expo
23.7.22 - British Lion
24.7.22 - Legacy Of The Beast
13.6.23 - The Future Past Tour
2.8.25 - Run For Your Lives
Wspaniały kawałek!!
Podoba mi się szczególnie te końcowe gitarowe solo. Kumpel powiedział, że usłyszał i umarł i ja się z tym zgadzam. :rocx
ps.To mój pierwszy post, dużo tu luda jest i się pewnie nie wyróżnię z tłumu, ale i tak witam serdelecznie
Podoba mi się szczególnie te końcowe gitarowe solo. Kumpel powiedział, że usłyszał i umarł i ja się z tym zgadzam. :rocx
ps.To mój pierwszy post, dużo tu luda jest i się pewnie nie wyróżnię z tłumu, ale i tak witam serdelecznie
-
Deleted User 804
zawsze możesz jakiś niezły burdel tu zrobić bawiąc się tematami i wtedy się wyróżniszkaśQ pisze:ps.To mój pierwszy post, dużo tu luda jest i się pewnie nie wyróżnię z tłumu
Solówka jest super, chyba najlepsza autorstwa Janicka z tego albumu, obok tej z Pilgrima. A sam utwór - uważam, że to jeden z najważniejszych dokonań w historii IM. Taki niestandardowy, ciekawie zbudowany, z intrygującym tekstem, "teatralnym" początkiem (tak mi się ten riff kojarzy) i świetnym zakończeniem (ostatni akord idealnie kończy płytę). Plus świetnie zamyka album.
Podczas słuchania kawałka od 05:30 przechodzą mnie takie pozytywne ciarki
Piosenka jest rewelacyjna i mam nadzieję, że zostanie doceniona na koncertach, chciałabym usłyszeć ją w wersji live na jakiejś płytce
A no i na last.fm The Legacy u mnie króluje. Yeeeeah
Piosenka jest rewelacyjna i mam nadzieję, że zostanie doceniona na koncertach, chciałabym usłyszeć ją w wersji live na jakiejś płytce
A no i na last.fm The Legacy u mnie króluje. Yeeeeah
The Legacy to najmocniejszy utwór na AMOLAD chyba się ze mna zgadzacie? ;] az łza się w oku kręci jak się tego słucha
- Elevatorman
- -#Clansman

wstep jest własnie najleszpy jak juz wchodzi ostre granie to czasem chciłbymże cały utwór był jak ten wstep akustyczny itp zajebisty..... ewentualnie z tymi wjesciami na klawiszach i disortion
ostatnio polubiłem takie klimaty 
Z tym, to też się zgodzę, choć może nie w 100%. Wstęp jest bardzo dobry, ten taki początkowy riff również chwyta
Ale najlepsze jest moim zdaniem to, co napisałam wyżej 
No ale o gustach się nie dyskutuje (to tak żeby niepotrzebnej dyskusji nie było)
No ale o gustach się nie dyskutuje (to tak żeby niepotrzebnej dyskusji nie było)
Kawałek jest świetny, ale wstęp jest trochę za długi (tylko nie ukamionujcie mnie za to, co powiedziałem) 
pfi.. My Cię ukrzyżujemyEddie69 pisze:wstęp jest trochę za długi (tylko nie ukamionujcie mnie za to, co powiedziałem)
e tam ukrzyzowac , spalic na stosie 
e tylko 2 osoby mnie chą unicestwić za moje poglądy, nie jest tak źle
Ale musze przyznać, że to świetny kawałek na zakończenie płytki.
Ale musze przyznać, że to świetny kawałek na zakończenie płytki.
A no, u mnie na last.fm w overallu The Legacy osiągnęło magiczną liczbę 69 przesłuchań i jest na pierwszym miejscu 
A czy ja powiedziałem, że nie. Wg mnie jest to najlepszy kawałek na płycie ( no może po Lord of light)Eddie69 pisze:Ale musze przyznać, że to świetny kawałek na zakończenie płytki.
Wstęp fajny ale o 1 minutę za długi.
intro zwiastuje kawałek spokojny, lecz dalsze zagłębianie się w utwór szybko prostuje myślenie. Po moich ukochanych słoneczkach i reinkarnacji niejakiego Breeqa utwór zasługujący na wyróżnienie. Do tego wokal Bruce`a... Czysta poezja... Ten utwór ma ponad 9 min. Dla jednych za dużo, a dla mnie zdecydowanie za mało! Jescze z minutke by dodali, aby jak najlepiej wbić się w nastrój. Pozdrawiam :rocx
Ile ten kij ma końców...
dla mnie AMOLAD jest już w ogóle zbyt krótką płyte , odczułem to po jej dzisiejszym przesłuchaniu , nie lubiłem The Legacy ale ten utwór jest tam esencjąBarteek pisze:Ten utwór ma ponad 9 min. Dla jednych za dużo, a dla mnie zdecydowanie za mało! Jescze z minutke by dodali...
To ile powinna trwać płyta ?? 2h czy więcej ??Jack87 pisze:dla mnie AMOLAD jest już w ogóle zbyt krótką płyte ,
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.