a np. ja do nich należęArtur pisze:Bo są osoby, które uwielbiają obydwa te albumy i obydwa stawiają na samym szczycie rankingu maidenowych albumów
Seventh son vs fear of the dark
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Seventh son vs fear of the dark
Dla mnie tylko Number może sie równać z Seventh Sonem.
ps.co byście powiedzieli na ankiete Dance of Death vs Fear, bo wydaje mi sie że te płyty sporo łączy, obie mają raczej chłodne przyjęcie, są nieco nierówne, opierają swoją siłe na pojedynczych utworach(przynajmiej tak sie przyjeło)...
ps.co byście powiedzieli na ankiete Dance of Death vs Fear, bo wydaje mi sie że te płyty sporo łączy, obie mają raczej chłodne przyjęcie, są nieco nierówne, opierają swoją siłe na pojedynczych utworach(przynajmiej tak sie przyjeło)...
i to jest dobra koncepcja, którą możnaby zrealizowaćNomad pisze:Dla mnie tylko Number może sie równać z Seventh Sonem.
pozdro NOM :beer
a to zapodam ,jeszcze jeden raz można zrobić nieco bezsensowną ankietke,hehe
również pozdrawiam :beer
również pozdrawiam :beer
-
Arcos
Seventh Son of a Seventh Son album poprostu wymiata moj number 1 poprostu nierdzewna stal i tyle 
tu nie było problemu , 7th son ma ten niezatapialny w sobie klimat , na niego głos że na większości numerach serce mi mocniej wali 
hehe. Co za porównanie. SSOASS zjada FOD bez popity. Akurat te dwie płyty stoją u mnie na przeciwległych krańcach jeśli chodzi o jakość płyt Maiden.
-
Lucy Phere
- -#Ancient mariner

bez dwoch zdan 7
Obie płyty dają mnóstwo zarąbistego czadu, a jednak każda w swoim stylu, SSOASS to takie magiczne, mistyczne klimaty, no a FOTD to po prostu klasyczny heavy metal lat 90-tych! I co tu wybrać...??
Obie płyty kocham, więc nie zagłosowałam na żadną 
- The prophecy
- -#Invader

a ja uwarzam że nie ma to jak sódmy syn więc głosuje właśnie na niego 
Pomimo wspaniałej muzyki jaka jest na FOTD głosuję na SSOASS za jeszcze wspanialszą zawartość
To jest wg mnie album kompletny pod każdym calem. Wiadomo że Fear i 7 to zupełnie inne światy ale osobiście chętniej słucham Siódmego syna.
Oczywiście Siódmy Syn. Fear of the dark jest według mnie mocno przereklamowany...
Fear jest zajebisty i na niego idzie głos, bo oba albumy lubię tak samo. Zdecydowanie najmocniejsze moim zdaniem z tych co nagrali z Dickiem. Chociaż i tak wiadomo, że bez Dickinsona nagrywali lepsze albumy.
Fajne mi wyszło pierwsze zdanie w tym poście.
Fajne mi wyszło pierwsze zdanie w tym poście.
- Rainmaker.
- -#Ancient mariner

Jak dla mnie mnie to mój ukochany "Fear" chociaż wiadomo że "Seventh Son Of A Seventh Son" to trudny album do pokonania
"
Fear to bardzo dobra płyta, ale do Seventh Sona nie ma nawet żadnego startu.
- Rainmaker.
- -#Ancient mariner

PanPrezes pisze:Fear to bardzo dobra płyta, ale do Seventh Sona nie ma nawet żadnego startu.
Kwestia dyskusyjna
Absolutnie nie, te płyty są jednak w trochę innych ligach.
- Rainmaker.
- -#Ancient mariner

PanPrezes pisze:Fear to bardzo dobra płyta, ale do Seventh Sona nie ma nawet żadnego startu.
...akurat jeśli chodzi o start to "Be Quick Or Be Dead" co by nie mówić jest zdecydowanie lepszym openerem niż Moonchild,, a i zakończenie albumu czyli tytułowy "Fear Of The Dark" jest tak kultowy że Ironi nie mogą grać bez niego grać koncertów