Koncert w Ostrawie - RELACJE!
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Koncert w Ostrawie - RELACJE!
No to i ja cos powiem i podziele sie wrazeniami po koncercie.
Prawde powiedziawszy to nie byl to koncert ktory powalilby mnie na kolana.
Moze ja juz stary jestem, a moze za duzo razy Maidenow widzialem (8x, a pierwszy koncert 14 lat temu - nota bene w Ostrawie w hali Vitkovice) ale bardziej podobaja mi sie koncerty u nas w Polsce, w hali. Sa jakos bardziej kameralne, i publika swojska, i bardziej zyciowa i koncertowa. Przyznaje ze czulem sie wczoraj dosc mlodo gdy widzialem te czeskie zakazane geby w sandalkach i klapkach, w koszulach i czapeczkach z daszkiem.
Plus byl taki ze mozna bylo sie napic piwa na koncercie - ale dluuugasne kolejki - ipo koncercie, no i mozna bylo na koncert wniesc nawet bombe atomowa. U nas nie do pomyslenia, by mozna bylo wniesc aparat czy kamere ze statywem. Jeden gosc obok mnie mial i to i to i nagrywal rowno.
Setlista nie powalila mnie zbytnio. Za duzo razy slyszalem Wratchild'a czy Troopera by sie tym zachwycac. Nowa plyta tez jakos mi nie pasi, stad porownujac do koncertu chocby we Wroclawiu na trasie DoD, ten wroclawski koncert wydawal mi sie duzo razy lepszy. Moze to kwestia utworow, ktore wtedy zrobily na mnie wieksze wrazenie. (Paschendale'a czy Dance of Death nie zapomne chyba do konca zycia). Tu jedynie podobal mi sie FTGGoG i tradycyjnie juz FOTD. Inna sprawa ze wiedzialem jak jest setlista, i moze to stad nie pieje nad tym koncertem.
Na pewno podobal mi sie czolg, fajnie wygladalo jak w pewnym momencie cala piatka grala i spiewala stojac obok siebie (nie pamietam co to za utwor byl), i tradycyjnie sprinty Bruce'a.
I na pewno nie podobaly mi sie supporty. Moglo ich nie byc, gdyz jechalem do Ostrawy tylko dla Maidenow.
Generalnie moge po prostu powiedziec, kolejny koncert, i kolejny przeszedl do historii.
Czekam na koncert w Polsce, i nawiazanie do starszych utworow z czasow Poweslave'a czy 7th Sona.
Prawde powiedziawszy to nie byl to koncert ktory powalilby mnie na kolana.
Moze ja juz stary jestem, a moze za duzo razy Maidenow widzialem (8x, a pierwszy koncert 14 lat temu - nota bene w Ostrawie w hali Vitkovice) ale bardziej podobaja mi sie koncerty u nas w Polsce, w hali. Sa jakos bardziej kameralne, i publika swojska, i bardziej zyciowa i koncertowa. Przyznaje ze czulem sie wczoraj dosc mlodo gdy widzialem te czeskie zakazane geby w sandalkach i klapkach, w koszulach i czapeczkach z daszkiem.
Plus byl taki ze mozna bylo sie napic piwa na koncercie - ale dluuugasne kolejki - ipo koncercie, no i mozna bylo na koncert wniesc nawet bombe atomowa. U nas nie do pomyslenia, by mozna bylo wniesc aparat czy kamere ze statywem. Jeden gosc obok mnie mial i to i to i nagrywal rowno.
Setlista nie powalila mnie zbytnio. Za duzo razy slyszalem Wratchild'a czy Troopera by sie tym zachwycac. Nowa plyta tez jakos mi nie pasi, stad porownujac do koncertu chocby we Wroclawiu na trasie DoD, ten wroclawski koncert wydawal mi sie duzo razy lepszy. Moze to kwestia utworow, ktore wtedy zrobily na mnie wieksze wrazenie. (Paschendale'a czy Dance of Death nie zapomne chyba do konca zycia). Tu jedynie podobal mi sie FTGGoG i tradycyjnie juz FOTD. Inna sprawa ze wiedzialem jak jest setlista, i moze to stad nie pieje nad tym koncertem.
Na pewno podobal mi sie czolg, fajnie wygladalo jak w pewnym momencie cala piatka grala i spiewala stojac obok siebie (nie pamietam co to za utwor byl), i tradycyjnie sprinty Bruce'a.
I na pewno nie podobaly mi sie supporty. Moglo ich nie byc, gdyz jechalem do Ostrawy tylko dla Maidenow.
Generalnie moge po prostu powiedziec, kolejny koncert, i kolejny przeszedl do historii.
Czekam na koncert w Polsce, i nawiazanie do starszych utworow z czasow Poweslave'a czy 7th Sona.
- dostoevsky
- -#Assassin

The Evil That Men Do, stanęli na jednym podeście, wyglądało to na totalny spontan, później Bruce zaczął gonić JankaLeszku555 pisze:fajnie wygladalo jak w pewnym momencie cala piatka grala i spiewala stojac obok siebie (nie pamietam co to za utwor byl)
Teraz wszyscy chcą spotkać Wickera bardziej od zespołu...- Nie spotkałem w końcu Herkiego, Wickera i reszty ekipy Sanktuarium
A tak w ogóle to nie podzielam narzekania na Lauren, mi się jej bardzo przyjemnie słucha...
Te plakietki ze STREFY to genialny pomysl
Oprocz piwa bez kolejki podejrzewam zebysmy czeska ochrone urobili i weszli na stadion vbez biletow 
Pokazcie te fotki z backstageu
Oto nasze spod hotleu IMPERIAL. Bylismy wpierw o 17 dowiedzielismy sie od boya hotelowego ze chlopaki wyjda dopiero 19.30 - 20 wiec do PLUSa po zapas alko do Lodzi. Potem zakupy zostawilismy w busie, dowiedzielismy sie od kierowcy ze Polska przegrywa z Armenią i pod hotel.
Mielismy jeszcze 15 min do 19.30 wiec po pifko ( Młody mnie namowil jeszcze na kieliszeczek rumu
) i ze szklanicami czatowalismy pod IMPERIALem (juz widze jak w Lodzi pod GRANDka pozwolili by nam na to
)
Juz watpilismy ale pojawil sie czarny merolek z przyciemnianymi szybami z ktorego o 17 wybiegal Adrian, wiec adreanalinka skoczyla!
Potem Smallwood wyszedl przed hotel wiec zapytalismy o reszte chlopakow i juz wiedzielismy ze wyprwa sie oplacala

Na pierwszy ogien Jannick:

potem Adrian:

Dave, ktorego malo nie zabilem bo w jego walizke sie zaplatalem

oraz "dryblas" Nicko

Pokazcie te fotki z backstageu
Oto nasze spod hotleu IMPERIAL. Bylismy wpierw o 17 dowiedzielismy sie od boya hotelowego ze chlopaki wyjda dopiero 19.30 - 20 wiec do PLUSa po zapas alko do Lodzi. Potem zakupy zostawilismy w busie, dowiedzielismy sie od kierowcy ze Polska przegrywa z Armenią i pod hotel.
Mielismy jeszcze 15 min do 19.30 wiec po pifko ( Młody mnie namowil jeszcze na kieliszeczek rumu
Juz watpilismy ale pojawil sie czarny merolek z przyciemnianymi szybami z ktorego o 17 wybiegal Adrian, wiec adreanalinka skoczyla!
Potem Smallwood wyszedl przed hotel wiec zapytalismy o reszte chlopakow i juz wiedzielismy ze wyprwa sie oplacala

Na pierwszy ogien Jannick:

potem Adrian:

Dave, ktorego malo nie zabilem bo w jego walizke sie zaplatalem

oraz "dryblas" Nicko

- dostoevsky
- -#Assassin

Nie, nie o to chodzi.Madril pisze:Teraz wszyscy chcą spotkać Wickera bardziej od zespołu...- Nie spotkałem w końcu Herkiego, Wickera i reszty ekipy Sanktuarium
też miałem sprawę do Wicker'a, ale niestety go nie widziałem... kurde... ostatni raz jechałem autokarem na koncert... następnym razem będę się próbował dogadać z którymś z fanów... ;/
[Brand - liczę na Ciebie w tej sprawie
P ]
[Brand - liczę na Ciebie w tej sprawie
jest jakas szansa, ze chlopaki beda koncertowac jeszcze za jakies 2,3,4 lata?
bo ja narazie troche za mlody jestem, a ochote pojechac na koncert mam ogromna
bo ja narazie troche za mlody jestem, a ochote pojechac na koncert mam ogromna
A czemu jesteś za młody? Bierz starych i będzie git 
To jeszcze nic, ja jestem z nim umówiony na bro od lutego...Grzędi pisze:Miało być wspólne bro w Czechach, no niestety się nie udało....
A Wicker chodził w okolicach sceny po koncercie.
- dostoevsky
- -#Assassin

Ponieważ znałem setlistę, to zaraz po HBTN przepychałem się w stronę wyjścia.Madril pisze:A Wicker chodził w okolicach sceny po koncercie.
A nie trzeba było. My późno przyszliśmy, a i tak jeszcze trochę czekania na resztę było.Grzędi pisze:Ponieważ znałem setlistę, to zaraz po HBTN przepychałem się w stronę wyjścia.
- dostoevsky
- -#Assassin

No, to prawda. A później i tak czekaliśmy w autokarze na kilka osób. :>
Na Reincarnation i For the Greater Good of God, zdaję sięMeier(D5) pisze: do Nomada, obok którego miałem przyjemność stać w czasie koncertu]
Co do Childrena to wypadł dobrze, ale nie jakoś wspaniale wg.mnie, myślę że raczej nie jest to taki koncertowy killer, zdecydowanie najbardziej podobało mi się wykonanie utworów bisowych i Reincarnation ,który np. zdecydowanie lepiej mi się podobał niż takie These Colours Don't Run.
Najgorsze na koncercie było to obok durnowatych Czechów,którzy byli niestety w większości,to że Bruce cały czas praktycznie stał przy zestawie perkusyjnym,przez co cięzko było go zobaczyć, Janicka to wogóle nie widziałem i gdyby nie telebim to wogóle bym go nie dostrzegł, scena była jakaś dziwna, nie uważacie? Za to dużo widziałem Steve'a i Dave'a którzy stali non stop po lewej stronie ,Adrian też czasem tam zaglądał.
Koncert minął bardzo ,bardzo szybko i to jest najgorsze, ale co do zespołu to nie mam żadnych zastrzeżeń,mogli tylko ew.zagrać 20 minut później,by wystartować w nocy,lepsze wrażęnie,ale to są niuanse, forma zespołu jest dobra,pograją jeszcze z 10 lat,myślę.
Kto jeszcze jechał z Top Biletów z Katowic, jak czekaliśmy na Was w Chałupkach to sklinałem,ale jak Was zobaczyłem jak wyszliście z Katowic drąć się Maiden!!, Maiden!! od razu mi się humor poprawił i wyszedłem z autokaru przyłączyć się do śpiewów
Koncerty Maiden są świetne,ale atmosfera przed nimi też.
Szkoda tylko jednego i nie mogę tego odżałować, że nie było Nas jeszcze więcej, wtedy to my byśmy mówili Czechom jak mają się bawić, w pewnym momencie to już mi się wszystkiego odechciało jak jakiś facet mnie uciszał i pukał się czoło, i jeszcze to było na Run to the Hills.
ps.tego wykonania The Evil that Man Do ,to nigdy nie zapomnę
Bootleg (taki sobie, przynajmniej na początku, bo całego nie słuchałem jeszcze): http://www.maiden.ke-mafia.com/2007-06- ... strava.mp3
Zdjęcia:
http://www.kerda.eu/fot.htm (tu na jednym widać chyba Anię i Iwonę przed stadionem
)
http://bydawe.wz.cz/fotky.php?k=17&c=koncerty
Wszystko znalazł Proboszcz_Dobrodziej i chwała mu za to, ale fotki z nami jeszcze nigdzie nie było... ;/
Zdjęcia:
http://www.kerda.eu/fot.htm (tu na jednym widać chyba Anię i Iwonę przed stadionem
Wszystko znalazł Proboszcz_Dobrodziej i chwała mu za to, ale fotki z nami jeszcze nigdzie nie było... ;/
Ostatnio zmieniony pt cze 08, 2007 2:39 am przez Madril, łącznie zmieniany 1 raz.
- Proboszcz_Dobrodziej
- -#Wrathchild

znajdziemy jakoś, damy rade:) :rocxMadril pisze:Bootleg (taki sobie, przynajmniej na początku, bo całego nie słuchałem jeszcze): http://www.maiden.ke-mafia.com/2007-06- ... strava.mp3
Zdjęcia:
http://www.kerda.eu/fot.htm
Wszystko znalażł Proboszcz_Dobrodziej i chwała mu za to, ale fotki z nami jeszcze nigdzie nie było... ;/
-
Czyrkiewicz
- -#Charlotte

-
Czyrkiewicz
- -#Charlotte

Prośba do uczestników wyjazdu autokarowego z Katowic i Wrocławia - jeśli możecie to przyślijcie mi swoje zdjęcia które robiliśmy gdy oba autokary spotkały się przed przejechaniem granicy i te wspóne zdjęcia na tej górce z brytyjską flagą w Ostravie koło czeskiego plusa - i WSZYSTKI inne fajne , ciekawe foty które zrobiliscie przed, w trakcie i po koncercie - postaramy sie jak najwięcej z nich wykożystać i "wmontować" w bootleg dvd gako jakąś galerię.
Uważam że to fajny pomysł okrasić bootleg ciekawą galerią polskich fanów
jeśli mozecie pomóc wysyłjcie zdjęcia ma mój e-mail: robertczyrkiewicz@interia.pl
Próbkę naszego przyszlego boota widzicie w tym temacie w postaci linków do utworów: Children of the damned i The evil that men do
Uważam że to fajny pomysł okrasić bootleg ciekawą galerią polskich fanów
jeśli mozecie pomóc wysyłjcie zdjęcia ma mój e-mail: robertczyrkiewicz@interia.pl
Próbkę naszego przyszlego boota widzicie w tym temacie w postaci linków do utworów: Children of the damned i The evil that men do
-
The Burczax
- -#Moonchild

Re: ITP - Ostrava - The evil that men do
Fajna pomyłkaCzyrkiewicz pisze:Iron Tapers Productions - The evil that men do
http://youtube.com/watch?v=vdoFsVv6p-Y
Nic dodać nic ująć...
Wyjazd udany na maxa! Cieszyłem się, że spotkałem Nimad`a i resztę ekipy!
Wyjazd udany na maxa! Cieszyłem się, że spotkałem Nimad`a i resztę ekipy!
W Ostravie koszulka kosztowała 900 koron czyli 31.6752 ojroAbstract pisze:Słuchajcie, piszcie o wszystkich rzeczach które uploadujecie! Ja również kupiłem koszulkę The Pilgrim. Wybór nawet był tylko ,że ceny....
dla porównania w Stuttgarcie i Dortmundzie....... 50 ojro
więc ceny naparwde dobre !