Judas Priest

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Stormshield
-#Moonchild
-#Moonchild

Re: Judas Priest

Post autor: Stormshield »

Kronos pisze:Ale Painkiller naprawde jest niezłym killerem ;-)
Owszem, ale na żywo Rob już nie wyrabia.
Deleted User 2868

Post autor: Deleted User 2868 »

Domyślam się, wiek robi swoje ;-)
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Nomad »

Stormshield pisze:
Kronos pisze:Jaki album byście polecili tak na początek najbardziej ?
Któryś z następujących: Screaming for Vengeance, British Steel, Defenders of the Faith, Painkiller.
nie należy też zapominac o świetnych albumach z lat '70 ,np. Stained Class czy Sad Wings of Destiny
Stormshield
-#Moonchild
-#Moonchild

Nomad pisze:nie należy też zapominac o świetnych albumach z lat '70 ,np. Stained Class czy Sad Wings of Destiny
Wspomniałem o nich Kronosowi na gg.
Chudy
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Chudy »

Ja zaczynałem sluchać od najnowszej i źle na tym nie wyszedłem. A w ogóle to oni mają prawie wszystkie bardzo dobre plyty (poza turbo i Point Of Entry chyba)
Bonzo
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Bonzo »

z lat '70 zdecydowanie Sin After Sin i Stained Class jak dla mnie :)
Deleted User 622

Post autor: Deleted User 622 »

a jak dla mnie to Killing Machine... cudowna, ciężka, solidna płyta
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Ja cholera jakoś do KM się nie mogę przekonać, jest parę świetnych utworów,ale z lat '70 to zdecydowanie inne mi bardziej siępodobają (poza debiutem) .Jedynie na tej płycie jeden utwór naprawdę uważam za świetny :Hell Bent for Leather. Jest też parę dobrych np.otwieracz albo Running Wild.
To chyba kwestia wokalu,cięzko mi się przestawić na taki, niektórym to się właśnie podoba.
Deleted User 622

Nomad pisze:poza debiutem
debiut też mieli niezły, choć to zupełnie inne granie
tak czy siak polecam obadać to:
http://youtube.com/watch?v=ilkg_vEm9bo
ten aranż miażdży... a wałek właśnie pochodzi z debiutu

EDIT: ale sie gościu wczuł w solówkę :mrgreen:
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Never Satisfied to chyba mój ulubiony utwór z debiutu :)
iEvE
Administratorka
Administratorka

Post autor: iEvE »

Bonzo pisze:to juz na Turbo złego słowa nie powiem, poza tym ze jest to jedna z moim ulubionych płyt JP.
hyh ja tak samo.nie wiem czemu sie na Turbo tak psioczy. PRzecież jest zajebiscie przebojowa :]

A kiedy nowa płyta wychodzi i kiedy będzie koncert w Polsce :>. Żeby nieprzekombinowali jak Maiden z tą swoją progresją
Deleted User 622

EvE pisze:nie wiem czemu sie na Turbo tak psioczy. PRzecież jest zajebiscie przebojowa
właśnie dlatego

Na Gondolinie napisano:

"To niesamowite wyzwanie. Zobrazowanie postaci tego Francuza, żyjącego 500 lat temu, w królestwie muzyki jest ekscytujące. Album dotyczy przepowiedni, ale dotyka też jego zwykłej, ludzkiej strony, jego wzlotów i upadków, z którymi każdy z nas może się utożsamić.

Mamy jeszcze wiele materiału, przez który musimy przebrnąć, nie chcemy niczego zaniedbać. Nie wiemy jeszcze, kiedy ta płyta trafi na rynek, dlatego nie podajemy żadnych dat. Album będzie gotowy, kiedy będzie gotowy" – to kilka zdań jakie wypowiedział Rob Halford odnośnie powstającego właśnie nowego albumu Judas Priest, który będzie konceptem o Nostradamusie.
Awatar użytkownika
Dziku
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Dziku »

Nie rozumiem tylko dlaczego wszyscy twierdza ze Point Of Entry to slaby album, moim zdaniem bije on na glowe wszytskie plyty po Defenders Of The Faith (raczej poza Painkillerem) i debiut. Napisalem 'raczej', bo po osluchaniu z plytami z lat 70 nie podnieca mnie ten Painkiller az tak.
iEvE
Administratorka
Administratorka

metal pisze: właśnie dlatego
a tam wy to tylko ten hewi metal i hewi metal :closed . Potańczyć też fajnie czasem :).
Ja lubie takie rzeczy co tak raz dwa wpadają w ucho i można se nucic niczym Bon jovi, I'm your turbo lover Tell me there's no other :].
Deleted User 622

Dziku pisze:Nie rozumiem tylko dlaczego wszyscy twierdza ze Point Of Entry to slaby album
Kiedyś przesłuchałem go po pijaku na imprezie u kolegi i mi się podobał... poźniej na trzeźwo juz mniej hehehe O ile bardzo lubię JP, zarówno wczesne jak i poźniejsze albumy (łącznie z Owensem) to najmniej słucham Turbo a pozniej wlasnie Point of Entry. Nie przekonuje mnie ten album po prostu. Nie chwyta i nie rzuca o scianę ;)
a tam wy to tylko ten hewi metal i hewi metal :closed
zdziwiłabyś się ;)
Potańczyć też fajnie czasem :) .
Ja lubie takie rzeczy co tak raz dwa wpadają w ucho i można se nucic niczym Bon jovi, I'm your turbo lover Tell me there's no other :]
Fajnie potanczyc i ponucić coś melodyjnego. Wtedy odpalam sobie Def Leppard, Damn Yankees, Mr. Big, Forcefield czy solowego Noruma, ale do Judasów taka stylistyka pasuje jak pięść do nosa ;)
Ostatnio zmieniony ndz cze 10, 2007 8:36 pm przez Deleted User 622, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Dziku
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Dziku »

JP z Ownesem mnie akurat nie przekonuje ;)
iEvE
Administratorka
Administratorka

metal pisze:Fajnie potanczyc i ponucić coś melodyjnego. Wtedy odpalam sobie Def Leppard, Damn Yankees, Mr. Big, Forcefield czy solowego Noruma, ale do Judasów taka stylistyka pasuje jak pięść do nosa ;)
no to zapomnij że to JP :]. Ja jestem wolna od uprzedzeń więc uwielbiam Turbo na równi z Painkilerem, Defendersami i Ram it d. i screamingiem :]
No ale mnie Turbo przed KM np już nie przekonuje. Za duza flegma.
Deleted User 622

EvE pisze:no to zapomnij że to JP
nie potrafię... tak samo jak nie potrafie zapomnieć ze Halford jest gejem
http://youtube.com/watch?v=yLGqY7gLW8E
fajna piosenka, ale jak pomyśle że zamiast spiewać to do jakiejś gorącej panienki... śpiewa to do swojego faceta :mrgreen:
EvE pisze:Za duza flegma.
Zoba to:
http://youtube.com/watch?v=VFx_kcypAGU
:B
Stormshield
-#Moonchild
-#Moonchild

Ale miny strzela :B
iEvE
Administratorka
Administratorka

metal pisze:http://youtube.com/watch?v=yLGqY7gLW8E
fajna piosenka, ale jak pomyśle że zamiast spiewać to do jakiejś gorącej panienki... śpiewa to do swojego faceta :mrgreen:
pisoenka jak dla mnie straszna. Ale powinnam Cie pozwać do sądu za straty estetycznomoralne jakie poniosłam przy słuchaniu tego, nie wspominając o tym drugim. Nawet 2 minut nie wytrzymam ;]
ODPOWIEDZ