Maiden w niedziele na zywo z Donington !!!!!!!
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Re: Maiden w niedziele na zywo z Donington !!!!!!!
Koncert nagramy. Zajmuje 277MB. Nagrywałem za pomocą łącza 512 i nic się nie przycinało. Wszystko szło bez najmniejszych problemów. Niestety obraz jest daleki od idealnego. Na pełnym ekranie trudno wytrzymać i co ciekawe na niektórych kamerach obraz trochę ciął, głównie na kamerach pokazujących Nocko bądz publiczność. Dzwięk ok, jednak wielka szkoda, że słychać praktycznie tylko Janicka. Reszta znośnie. A co do samego koncertu, to chylę czoła. Moim zdaniem było lepiej niż w Ostravie.
Podpisuje się pod tym co napisał Jesper, fajnie jakby na DVD daliby dokładnie to jak zespół zagrał ,klimat koncertu zostałby zachowany, jednak wątpie by tak zrobili.
Nie mogę sobie wyobrazić mocy na tych koncertach Golden Years,to będzie coś niesamowitego, Powerslave,Wasted Years,Rime, Infinite Dreams,Stranger, Evil,
2 Minutes, może Aces High,może Alexander +jeszcze pare najlepszych utwory z wczesnych płyt na dobitkę ...wyobraźcie to sobie
Nie mogę sobie wyobrazić mocy na tych koncertach Golden Years,to będzie coś niesamowitego, Powerslave,Wasted Years,Rime, Infinite Dreams,Stranger, Evil,
2 Minutes, może Aces High,może Alexander +jeszcze pare najlepszych utwory z wczesnych płyt na dobitkę ...wyobraźcie to sobie
lepiej nie bo na Drimach we wtorek bede nucił Aces High.wyobraźcie to sobie
już nie mam tu najwięcej postów

- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

A do tego wszystkiego jeszcze w miejsca gdzie śpiewa publiczność wkleją wokal Bruca, co kompletnie pozbawi charakteru to wydawnictwo.Kuba pisze:Przyjdzie co do czego ( tzn do oficjalnego wydania ) to się okaże że Maiden zagrał perfekcyjnie Gadki Bruce`a ( takie zwykłe koncertowe pier**** ale mające swój niezaprzeczalny urok ) tez pewnie stana sie historią ( czyt. nie uswiadczymy ich na oficjalu )
Szajba chodzisz z Vol 7?Szajba pisze:wiesz ze ja też ?Vol 7 pisze:tożto dzięki temu zespołowi poznałem moją dziewczynę!serio
IMO powinni też zostawić długość ujęć. Nie lubię migawek.
-
obserwator
- -#Long distance runner

nomad, proszę cięNomad pisze:Nie ma nic ważniejszego od Iron Maiden !!!!!
na rir wogóle nie odczuwam, ze głos bruce'a się męczy. natomiast tutaj, w czasie benka już mi zaczęło dużo rzeczy w jego głosie nie pasować, słychać było, że się trochę zużył, a później ftggog wyszło jak dla mnie mocno przeciętnie. też było słychać, że dikowi siadł troszkę wokal. później w sumie było dobrze, ale miałem nieodparte wrażenie, że coś i tak nie gra. dla mnie ten koncert nie przebije rir, żadnego dotychczasowego live maidenówNomad pisze:Myślę że te DVD może przebić Rock in Rio, bo widząc te urywki ten zapis jest jakiś taki bardziej spontaniczny, bardziej wartościowy.
nie wiem, ale dla mnie to była rzemieślnicza robota i nic poza tym. mogli by sobie odpuścić te dvd. takie moje zdanie
mtszły
Nie mogę się doczekać aż sobie oglądnę ten koncert:) Czy ktoś nagrał w bardzo dobrej albo chociaż dobrej jakości? 
a tam narzekasz
, jak nie jestem za tym by z każdej trasy było DVD, to teraz naprawdę mnie to cieszy
zgadzam sie w 100%, dvd z tego koncertu zupelnie zbedne, wokal Dickinsona rzeczywiscie siadła juz nie momentami, ale chwilami...obserwator pisze:na rir wogóle nie odczuwam, ze głos bruce'a się męczy. natomiast tutaj, w czasie benka już mi zaczęło dużo rzeczy w jego głosie nie pasować, słychać było, że się trochę zużył, a później ftggog wyszło jak dla mnie mocno przeciętnie. też było słychać, że dikowi siadł troszkę wokal. później w sumie było dobrze, ale miałem nieodparte wrażenie, że coś i tak nie gra. dla mnie ten koncert nie przebije rir, żadnego dotychczasowego live maidenów
nie wiem, ale dla mnie to była rzemieślnicza robota i nic poza tym. mogli by sobie odpuścić te dvd. takie moje zdanie
koncert przyjemnie sie ogladalo, ale nie bylo tam nic coby bylo godnego umieszczenia na DVD
Koncert na poziomie Ostravy, mysle ze Bruce u czeskow w lepszej formie, choc i tak nie jest zle. Jedyne co mnie drazni to DW, nie pasuje taki sredniak na otwarcie wspanialego widowiska jakim jest koncert Iron Maiden.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Mogę śmiało stwierdzic, że koncert obok takich występów jak Rock In Rio, Dynamo 2000, Brixton 2002, Rock am Ring 2003, Hammersmith, Ullevi i Eggfest 2005, był jednym z najlepszych jakie Maideni dali od czasu powrotu Bruce'a i Adriana w 1999!!! :rocx
Zespół dał z siebie naprawdę 200% występując po raz 4ty (nikt wcześniej nie grał tam tyle razy!!) jako gwiazda w Donington!
Choc Bruce niedomagał wokalnie na początku i podczas bisów to jednak pokazał, że jest wspaniałym frontmanem - miotał się po całej, ogromnej scenie jak szalony i co chwila krzyczał "scream for me". Rewelacyjny występ z jego strony! Widac było, że stracił już siły po Iron Maiden i ledwo dawał radę podczas bisów, ale to tylko potwierdza ile serca i zaangażowania włożył w ten występ! Wielkie brawa!! :rocx
Do tego widac było, że zespół niesamowicie się bawi i jest szczęśliwy... Dave rozwalający gitarę, Bruce chcący zdjąc gacie Nicko (który z kolei biegł potem za Dave'm)... Totalny luz i zero tremy czy spięcia! :solo
DVD z tego koncertu może naprawdę przebic Rock In Rio, nie mówiąc już o Death On The Road! Nie dośc, że użyto mnóstwa kamer (największe wrażenie robiła ta nad sceną, z której można było oglądac chłopaków z góry), to mamy naprawdę energiczny, metalowy koncert - taki jak w latach 80-tych czy na pamiętnym Rock in Rio! Kilka wpadek, upadek Bruce'a czy brak intra do TNOTB tylko dodają smaczku temu koncertowi i potwierdzają, że był to improwizowany występ, bez perfekcyjnego przygotowania i odegrania. O to w końcu chodzi w rock'n'rollu!! :rocx
Co do utworów to zdecydowanie najlepiej wypadły Children of The Damned, a także NIESAMOWITY Benjamin Breeg (grany z totalnym kopem, dwa razy szybciej niż na płycie!!), For The Greater Good of God, These Colours Don't Run i Brighter Than A 1000 Suns. Wrathchild czy Fear of The Dark także zasługują na wzmiankę! Niepodobały mi się natomiast wykonania Hallowed i The Evil That Men Do... Zespół był już zmęczony, a te kawałki stały się totalnie oklepane. Ale podstawowy set wypadł rewelacyjnie!
Teraz ważne ogłoszenie "parafialne": Kto pierwszy wrzuci pełne video z Donington bez przerywania obrazu ze stream'a dobrej jakości moze liczyc na kilka plakatów Maiden!!!
Piszcie linki do mnie na PW lub na promocjaIM@interia.pl !
:rocx
Zespół dał z siebie naprawdę 200% występując po raz 4ty (nikt wcześniej nie grał tam tyle razy!!) jako gwiazda w Donington!
Choc Bruce niedomagał wokalnie na początku i podczas bisów to jednak pokazał, że jest wspaniałym frontmanem - miotał się po całej, ogromnej scenie jak szalony i co chwila krzyczał "scream for me". Rewelacyjny występ z jego strony! Widac było, że stracił już siły po Iron Maiden i ledwo dawał radę podczas bisów, ale to tylko potwierdza ile serca i zaangażowania włożył w ten występ! Wielkie brawa!! :rocx
Do tego widac było, że zespół niesamowicie się bawi i jest szczęśliwy... Dave rozwalający gitarę, Bruce chcący zdjąc gacie Nicko (który z kolei biegł potem za Dave'm)... Totalny luz i zero tremy czy spięcia! :solo
DVD z tego koncertu może naprawdę przebic Rock In Rio, nie mówiąc już o Death On The Road! Nie dośc, że użyto mnóstwa kamer (największe wrażenie robiła ta nad sceną, z której można było oglądac chłopaków z góry), to mamy naprawdę energiczny, metalowy koncert - taki jak w latach 80-tych czy na pamiętnym Rock in Rio! Kilka wpadek, upadek Bruce'a czy brak intra do TNOTB tylko dodają smaczku temu koncertowi i potwierdzają, że był to improwizowany występ, bez perfekcyjnego przygotowania i odegrania. O to w końcu chodzi w rock'n'rollu!! :rocx
Co do utworów to zdecydowanie najlepiej wypadły Children of The Damned, a także NIESAMOWITY Benjamin Breeg (grany z totalnym kopem, dwa razy szybciej niż na płycie!!), For The Greater Good of God, These Colours Don't Run i Brighter Than A 1000 Suns. Wrathchild czy Fear of The Dark także zasługują na wzmiankę! Niepodobały mi się natomiast wykonania Hallowed i The Evil That Men Do... Zespół był już zmęczony, a te kawałki stały się totalnie oklepane. Ale podstawowy set wypadł rewelacyjnie!
Teraz ważne ogłoszenie "parafialne": Kto pierwszy wrzuci pełne video z Donington bez przerywania obrazu ze stream'a dobrej jakości moze liczyc na kilka plakatów Maiden!!!
Dla mnie to Bruce wydawal sie zmeczony wlasnie na Benku i FTGGOG, a na bisach to wrocila mu para w gardle 
-
obserwator
- -#Long distance runner

prosteBonzo pisze:koncert przyjemnie sie ogladalo, ale nie bylo tam nic coby bylo godnego umieszczenia na DVD
ja podszedłem z pewnym dystansem do tej transmisji i dobrze zrobiłem. obiektywnie patrząc to nie było nic szczególnego, imoNomad pisze:a tam narzekasz
mtszły
-
obserwator
- -#Long distance runner

no i właśnie tego tam nie zauwarzyłemWICKER MAN pisze:Do tego widac było, że zespół niesamowicie się bawi i jest szczęśliwy
dla mnie zawalony, przynajmniej wokalnieWICKER MAN pisze: także NIESAMOWITY Benjamin Breeg (grany z totalnym kopem, dwa razy szybciej niż na płycie!!),
wykonanie z ostravy dla mnie dużo lepszeWICKER MAN pisze:najlepiej wypadły Children of The Damned,
no commentWICKER MAN pisze:For The Greater Good of God,
a właśnie hallowed był pięknyWICKER MAN pisze:Niepodobały mi się natomiast wykonania Hallowed
mtszły
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

The Evil zaśpiewał totalnie od niechcenia... W zasadzie połowę kawałka recytował zamiast śpiewac i widac bylo, że jest zmęczony.Dziku pisze:Dla mnie to Bruce wydawal sie zmeczony wlasnie na Benku i FTGGOG, a na bisach to wrocila mu para w gardle
Taa, Benjamin miał niezły wykop przy starcie... który utrzymał się do końca!
Nie zgodze sie, najwazniejsze co mialo byc jest, czyli wy....ciagniety refenWICKER MAN pisze:The Evil zaśpiewał totalnie od niechcenia...
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

I na RiR też zwalił TETMD.Dziku pisze:Nie zgodze sie, najwazniejsze co mialo byc jest, czyli wy....ciagniety refenWICKER MAN pisze:The Evil zaśpiewał totalnie od niechcenia.... Na Rir tez recytowal
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Bruce o gościu, który rzucił jajko w kierunku sceny:
http://download.yousendit.com/BCB79CB05E8DFBE6
:rocx :solo
http://download.yousendit.com/BCB79CB05E8DFBE6
:rocx :solo