Dortmund mieli już praktycznie gotowy dzięki niemieckiej Vivie. No i obraz z Wrocławia był słabej jakości, co doskonale widać na DOTR.--Mlody-- pisze:zamiast Death on the Read zrobic z Wroclawia a nie kolejny raz z Dortmundu
DVD - Live After Death
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Re: DVD - Live After Death
Nie ma tematu o setlistach ,więc wkleje sobie tutaj jaką myślę że będzie mniej więcej
Caught Somewhere in Time ( bo Aces High wydaję się zbyt karkołomne)
Wasted Years ( dwa pierwsze utwory zazwyczaj są z tej samej płyty)
The Trooper (zawsze jest szybko grany)
Powerslave
The Clairvoyant
Infinite Dreams
The Evil that Man Do(3 pod rząd z 7th Sona, tak samo jak były 3 pod rząd z PoM)
Heaven Can Wait
The Number of the Beast
Seventh Son of a Seventh Son
Two Minutes to Midnight
Halloweed Be thy Name
Iron Maiden
Rime of the Ancient Mariner (na bis to on rozwali poprostu)
22 Acacia Avenue
Run to the Hills (raczej niestety to zagrają)
Po takim secie raczej każdy byłby zadowolony
Caught Somewhere in Time ( bo Aces High wydaję się zbyt karkołomne)
Wasted Years ( dwa pierwsze utwory zazwyczaj są z tej samej płyty)
The Trooper (zawsze jest szybko grany)
Powerslave
The Clairvoyant
Infinite Dreams
The Evil that Man Do(3 pod rząd z 7th Sona, tak samo jak były 3 pod rząd z PoM)
Heaven Can Wait
The Number of the Beast
Seventh Son of a Seventh Son
Two Minutes to Midnight
Halloweed Be thy Name
Iron Maiden
Rime of the Ancient Mariner (na bis to on rozwali poprostu)
22 Acacia Avenue
Run to the Hills (raczej niestety to zagrają)
Po takim secie raczej każdy byłby zadowolony
No taki set jak najbardziej aczkolwiek bardziej bym wolał jednak Aces High. Caught Somewhere in Time nie jest nie wiadomo jakim otwieraczem jak dla mnie. Powiedziałbym ,że nawet średni jak na Maiden. Ale cóż.... reszta setu rozwaliłaby wszystko.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Na 99% wyjdzie coś takiego:
1. Aces High
2. 2 Minutes To Midnight
3. The Trooper
4. Rime of The Ancient Mariner
5. Powerslave
6. The Number of The Beast
7. Wasted Years
8. Stranger In A Strange Land
9. Infinite Dreams
10. Heaven Can Wait
11. The Clairvoyant
12. Iron Maiden
------------
13. Can I Play With Madness
14. Hallowed Be Thy Name
15. Run To The Hills
Choc sam zespół zastanawiał się też nad graniem całego Live After Death live, ale wtedy nie byłoby miejsca dla kawałków z SIT i SSOASS więc raczej zrezygnują z kilku numerów z LAD, aby wrzucic coś z tych płyt!
1. Aces High
2. 2 Minutes To Midnight
3. The Trooper
5. Powerslave
7. Wasted Years
9. Infinite Dreams
10. Heaven Can Wait
11. The Clairvoyant
12. Iron Maiden
------------
14. Hallowed Be Thy Name
15. Run To The Hills
Choc sam zespół zastanawiał się też nad graniem całego Live After Death live, ale wtedy nie byłoby miejsca dla kawałków z SIT i SSOASS więc raczej zrezygnują z kilku numerów z LAD, aby wrzucic coś z tych płyt!
Jak dadzą taki set to będę BARDZO zadowolony, chociaż pewnie, jak zawsze, jakieś korekty by się wprowadziło...WICKER MAN pisze:Na 99% wyjdzie coś takiego:
1. Aces High
2. 2 Minutes To Midnight
3. The Trooper
5. Powerslave
7. Wasted Years
9. Infinite Dreams
10. Heaven Can Wait
11. The Clairvoyant
12. Iron Maiden
------------
14. Hallowed Be Thy Name
15. Run To The Hills
Najbardziej fair byloby grac material tylko z przedzialu 84-88 i mysle ze pokusza sie o cos takiego.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Grając na stadionach i festiwalach muszą zagrac 666, Hallowed'a, Iron Maiden czy Trooper'a.Dziku pisze:Najbardziej fair byloby grac material tylko z przedzialu 84-88 i mysle ze pokusza sie o cos takiego.
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Poza tym w latach 84-88 grali też starsze kawałki.
Rozpocząć muszą od "Aces High" - to będzie takie angielskie, bardzo pasujące do panującej ostatnio "militarnej" mody Maiden. Jest to najbardziej typowy, modelowy, wręcz legendarny otwieracz koncertu Maiden i nie wierzę, że odpuszczą sobie okazję wykorzystania go jeszcze raz w życiu... Powiedziałem sobie, że tak długo będę chodził na koncerty Maiden, dopóki usłyszę wreszcie odgłos zapuszczanych Rolls-Royce Merlinów w Spitfire'ach!
Zaskoczył mnie dzisiaj Bruce tą "zapowiedzią" wykonania utworu o albatrosie i marynarzu. Ja i tak mu nie wierzę. Fajnie by było, chociaż wolałbym aby pokusili się o wykonanie opowieści o pewnym macedońskim królu
No i "Infinite Dreams". Obowiązkowo. Tylko 6 minut i aż 6 minut. Jeden z najlepszych kawałków Maiden IMHO.
M.
Zaskoczył mnie dzisiaj Bruce tą "zapowiedzią" wykonania utworu o albatrosie i marynarzu. Ja i tak mu nie wierzę. Fajnie by było, chociaż wolałbym aby pokusili się o wykonanie opowieści o pewnym macedońskim królu
No i "Infinite Dreams". Obowiązkowo. Tylko 6 minut i aż 6 minut. Jeden z najlepszych kawałków Maiden IMHO.
M.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Już od dawna chłopaki pobąkiwali, że zagrają Marynarza, a Alexandra sobie darują, bo część zespołu po prostu nie lubi tego kawałka. 
Faktycznie... Infinite Dreams, Stranger In A Strange Land czy Wasted Years to pozycje obowiązkowe!! :rocx
Faktycznie... Infinite Dreams, Stranger In A Strange Land czy Wasted Years to pozycje obowiązkowe!! :rocx
dawno zmian w skladzie chyba nie byloWICKER MAN pisze:bo część zespołu po prostu nie lubi tego kawałka
Hmm może Alexandra by zagrali tylko w Grecji i na Bałkanach. To byłby naprawdę wielki ukłon w stosunku do fanów, ponieważ co koncert w Grecji to Bruce nuci z publicznością refren tego kawałka.
Ja tam bym wręcz skakał z radości jakby zagrali marynarza a nie macedończyka. W ogóle to bym był w niebowziety jakby była taka setlista jaką wymyślił Nomad ale to raczej niewykonalne 
Pożyjemy, zobaczymy. Czekać pewnie będziemy około rok. DVD ma wyjść około połowy grudnia na gwiazdkę jak się nie mylę.
I tak będzie najlepsza na jakiej byłem czego by nie dali.
Niech zamienią Moonchilda z Can I Play With Madness i będę bardzo zadowolony 
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
Kiedy mniej więcej możemy się spodziewać ogłoszenia dat na tą trasę, jeszcze w tym roku?
Kiedy ma się ta trasa zacząć ?
Kiedy ma się ta trasa zacząć ?
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Prawdopodobnie dopiero w okolicach czerwca przyszłego roku.
Myślę że troche szybciej ,powiedzmy kwiecień ,maj ...najważniejsze żeby był Polski koncert
Ta wizja ,którą przedstawił Wicker jest bardzo ciekawa ale sam nie wiem czy prawdopodobna. Boję się żeby Maideni nie zrobili tej trasy tak na odwal się i dołożyli tylko 5-6 utworów z lat 84-88