2 koncert Maiden w Polsce???
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 2 koncert Maiden w Polsce???
No 500 zł na 2-3 dni dobrej muzyki to nie dużo. Narazie tylko Wacken i pewnie jeszcze przyjdzie nam sporo czekać na kolejne informacje o trasie.
Wacken jedyny koncert wniemczech, szkoda bo szykowalem sie na Rock Am Ring. W ogole jak tu dotrwac do przelomu lipca/sierpnia skoro trasa ma sie zaczac w styczniu/lutym?? Chyba trzeba do Australii leciec 
Tym razem chyba nie wytrzymam nie poznajac setu, bo od tego uzaleznie liczbe koncertow ktore chce zobaczyc. Wacken mi nie pasuje, ale jak bedzie trzeba to sie pojedzie. Licze na powtorke z 2005 i Parc Des Princes. Moze cos na poludniu Europy bo tam wzglednie tanio, Polske lub okoliczne slowianskie kraje, jakis fanclubowy gig w UK i chcialbym zobaczyc to szalenstwo w skandynawii, ale raczej jest to malo mozliwe, bo jak oglosza koncert w najblizszym czasie to trzeba bedzie sie zdecydowac od razu - inaczej bilety wykupia w oka mgnieniu.
Tym razem chyba nie wytrzymam nie poznajac setu, bo od tego uzaleznie liczbe koncertow ktore chce zobaczyc. Wacken mi nie pasuje, ale jak bedzie trzeba to sie pojedzie. Licze na powtorke z 2005 i Parc Des Princes. Moze cos na poludniu Europy bo tam wzglednie tanio, Polske lub okoliczne slowianskie kraje, jakis fanclubowy gig w UK i chcialbym zobaczyc to szalenstwo w skandynawii, ale raczej jest to malo mozliwe, bo jak oglosza koncert w najblizszym czasie to trzeba bedzie sie zdecydowac od razu - inaczej bilety wykupia w oka mgnieniu.
no wiem, że nie w Nowej ZelandiiMirdaroh pisze:Wacken jest w Niemczech.
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Północ kraju. Jeszcze nad Hamburgiem.
no tak 500zl wejsciowka, 500zl dojazdy i jakies pieniadze na zycie do tego to wszystko razy dwa bo z zonka obowiazkowo jade wiec 2 tysiecy nie mam na zbyciuMirdaroh pisze:No 500 zł na 2-3 dni dobrej muzyki to nie dużo. Narazie tylko Wacken i pewnie jeszcze przyjdzie nam sporo czekać na kolejne informacje o trasie.
Wciaz licze ze nawet jesli nie u nas zagraja to gdzies w miare blisko. Bo skoro w Niemczech tylko jeden koncert i to ku mojemu zdziwieniu na Wacken to chyba jednak wysuna sie gdzies dalej na wschod
Czyli trasa ma wygladac tak ze styczen luty - cieple kraje, a potem wakacje Europa?
To moze skoro tak wczesnie rusza trasa to moze wczesniej bedziemy znali dokladna rozpiske trasy niz XII?
A kiedy dokładnie ma się odbyć Rock in Rio ??
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
Mam nadzieję że koncert w Polsce odbędzie się na przełomie maja i czerwca (jeśli w ogóle się odbędzie), a nie w lipcu...
Why so serious?
Jeszcze nie wiadomo czy bedziemy mieli koncert a juz krecisz nosem zeby nie byl w lipcu? Nie martw sie, Maiden na pewno wezmie to pod uwage
Tak samo jak to zebys nie musial za daleko dojezdzac do hali.
Can The End Be At Hand?
napisałem w nawiasie, czytaj post do końca i uważniej, dużo nie ma 
Why so serious?
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Nie będą grać w halach.Stranger pisze:Tak samo jak to zebys nie musial za daleko dojezdzac do hali
szkoda, że tak robią ,scenografia nie jest zadnym usprawiedliwieniem, wolą odbębnić jeden koncert stadionowy i mieć kraj dany zaliczony, to zabija magię trasy, wiek nie jest żadnym usprawiedliwieniem tutaj ,patrząc na inne zespoły ...szkoda ,bo jeszcze w 2000 r. potrafili na trasie BNW w Europie zrobić całą masę koncertów ,większośc halowych, coś u Ironów jest nie tak, czyżby chciwość coponiektórych osób, nie wiem...zresztą nie będe sobie obrzydzał, i tak czekam na koncert ,choć obawiam się że coraz mniej tam pasji graniaMr.Hankey pisze:Nie będą grać w halach.Stranger pisze:Tak samo jak to zebys nie musial za daleko dojezdzac do hali
Między innymi w 2000 byli młodsi. Robiąc po 2 koncerty halowe w grajach mają automatycznie 2x więcej koncertów. Nie są samobójcami tez.
Przyznaje Ci absolutna racje. Na sile nie ma sie co doszukiwac. To ze z grania maja jeszcze radoche wystarczy pojechac na ich koncert i zobaczyc ich w akcji. Nawet ostatnio jak Brixton ktos na forum opisywal to pierwsze co mu sie rzucilo w oczy to radosc plynaca z grania. To ze koncertuja mniej nie dziwi mnie absolutnie. Wiedza ile juz maja wiosen na karku i nie chca sie przeforsowaćEvE pisze:Między innymi w 2000 byli młodsi. Robiąc po 2 koncerty halowe w grajach mają automatycznie 2x więcej koncertów. Nie są samobójcami tez.
Bilet na Wacken kosztuje 99 euroBudziol pisze:no tak 500zl wejsciowka, 500zl dojazdy i jakies pieniadze na zycie do tego to wszystko razy dwa bo z zonka obowiazkowo jade wiec 2 tysiecy nie mam na zbyciu![]()
dojazd 500 zł? To chcesz helikopterem tam polecieć?
www.MetalSide.pl
Czytałem wypowiedz Adriana, który mówił, że gdy odchodził z Maiden pod koniec lat 80 to finansowo był zabezpieczony do końca życiaBudziol pisze:Mysle ze Harris i spolka maja juz jej tyle ze w ogole mogliby przestac koncertowac
-
paulek
- -#Lord of the flies

absolutnie zgadzam się tymi watpliwościami; gdyby jeszcze te występy stadionowe były wydarzeniami artystycznymi chociażby ta miarę Genesis...szkoda, że tak robią ,scenografia nie jest zadnym usprawiedliwieniem, wolą odbębnić jeden koncert stadionowy i mieć kraj dany zaliczony, to zabija magię trasy, wiek nie jest żadnym usprawiedliwieniem tutaj ,patrząc na inne zespoły ...szkoda ,bo jeszcze w 2000 r. potrafili na trasie BNW w Europie zrobić całą masę koncertów ,większośc halowych, coś u Ironów jest nie tak, czyżby chciwość coponiektórych osób, nie wiem...
a tak scenografia zwykła popelina i wątpliwej jakości granie... jak to było na koncercie w Chorzowie...
nie czarujmy się Ostrawa to ot zwyczajne rzemiosło koncert jak każdy inny i tylko my anwiedzeni wmawiamy sobie i innym ze było genialnie...
Chłopcy z Genesis mają po ok 10 lat wiecej i jakoś wytrzymują 2 i pół godziny...usprawiedliwianie wszystkeigo wiekiem sorki ale nie jest żadnym usprawiedliwianiem;
Też coraz bardziej mam pzrekonanie ze chłocpy grając zwyczajnie się męcza i coraz bardziej robią wszystko bez spontanicznosci ...
Ale i tak bede ejździł na koncerty dopóki beda grać...
Tyle ze to jest choroba....a nie uznanie za to co robią
Zauważyłeś pewnie, że chłopcy z Genesis grają inną muzykę ?
-
Deleted User 1499
Po 1.tak jak vyrus napisal Genesis gra inna muzyke , nie ruszaja sie po scenie jak Maideni.paulek pisze:absolutnie zgadzam się tymi watpliwościami; gdyby jeszcze te występy stadionowe były wydarzeniami artystycznymi chociażby ta miarę Genesis...szkoda, że tak robią ,scenografia nie jest zadnym usprawiedliwieniem, wolą odbębnić jeden koncert stadionowy i mieć kraj dany zaliczony, to zabija magię trasy, wiek nie jest żadnym usprawiedliwieniem tutaj ,patrząc na inne zespoły ...szkoda ,bo jeszcze w 2000 r. potrafili na trasie BNW w Europie zrobić całą masę koncertów ,większośc halowych, coś u Ironów jest nie tak, czyżby chciwość coponiektórych osób, nie wiem...
a tak scenografia zwykła popelina i wątpliwej jakości granie... jak to było na koncercie w Chorzowie...
nie czarujmy się Ostrawa to ot zwyczajne rzemiosło koncert jak każdy inny i tylko my anwiedzeni wmawiamy sobie i innym ze było genialnie...
Chłopcy z Genesis mają po ok 10 lat wiecej i jakoś wytrzymują 2 i pół godziny...usprawiedliwianie wszystkeigo wiekiem sorki ale nie jest żadnym usprawiedliwianiem;
Też coraz bardziej mam pzrekonanie ze chłocpy grając zwyczajnie się męcza i coraz bardziej robią wszystko bez spontanicznosci ...
Ale i tak bede ejździł na koncerty dopóki beda grać...
Tyle ze to jest choroba....a nie uznanie za to co robią
Po 2 nikt tutaj nie wmawia ze koncert w Ostravie byl niewiadomo czym , ja bylem zobaczylem i stwierdzam ze udalo im sie zagrac dobrze , nie meczyli sie , do konca byli aktywni na scenie.Nie wymagam tez scenografii kosmicznej , bo to nie jest teatr tylko koncert , na ktory idziesz posluchac muzyki a nie podniecac sie fajerwerkami i wielkim ekranem za scena.Fakt ze koncert w Chorzowie nie byl do konca udany , ale nie widze powodu ze skreslac zespol.Obejrzyj sobie chociaz Download 07.
Ja natomiast wolał bym, żeby nawet stali i dłużej zagrali, a nie biegali i kończyli po półtorej godziny. Z resztą ruch na scenie zapewnia tylko Steve i Bruce (no i Janick, ale on nie biega). Winy za krótsze koncerty i tak bym szukał u tego który ma najlepszą miejscówkę czyli siedzącą 
-
paulek
- -#Lord of the flies

Otóż to tu nie chodzi o skreślanie zespołu ale o to w jaki sposób to wszystko się kręci, jeżeli juz robimy trase stadionową to niech to są naprawdę wielkie widowiska a nie wiejski teatr (sorki za okreslenie); wybieram sie za parę godzin na RHCHP i pewnie znowu bede się zastanawiał ajk to neiktórzy mogą a inni się męczą
Aha i nei mócei mi ze pan DM się meczy na scenie bo pzremierza hektary podobnie AS bo Nicko to chyba z kręcenia gitara i tyle...
zejdźmy na ziemię i popatzrmy choć troszku z dystansem
Ja bywam na MAidenach prawie na każdej trasie od połowy lat 70 tych a wczesniej jako kilkulatek byłem w Zabrzu na hali na trasie WST i naprawde pamiętam ich jako młodych chłopców walczących na scenie...
Oczywiścei nie oczekuje od Was ze Was pzrekonam ale zachęcam tylko do większego dystansu...
Aha i nei mócei mi ze pan DM się meczy na scenie bo pzremierza hektary podobnie AS bo Nicko to chyba z kręcenia gitara i tyle...
zejdźmy na ziemię i popatzrmy choć troszku z dystansem
Ja bywam na MAidenach prawie na każdej trasie od połowy lat 70 tych a wczesniej jako kilkulatek byłem w Zabrzu na hali na trasie WST i naprawde pamiętam ich jako młodych chłopców walczących na scenie...
Oczywiścei nie oczekuje od Was ze Was pzrekonam ale zachęcam tylko do większego dystansu...