2 koncert Maiden w Polsce???

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

iEvE
Administratorka
Administratorka

Re: 2 koncert Maiden w Polsce???

Post autor: iEvE »

paulek pisze:naprawde pamiętam ich jako młodych chłopców walczących na scenie...
bylo minelo nie? Co to wogle za porównania z innymi. Ludzie nie są jednakowi. Co wy byscie chcieli zeby zespół był na wasze pierdniecie? Oni mogli by spokojnie olać już fanów, dosyć osiagnęli. Ale jak widać nie robią tego i starają się jak mogą. ale oczywiscie kurwa dalej źle. Bo jak mogą 1 koncert stadionowy a nie 7 halowych.
To że inni sie nie męczą nie znaczy że Maiden też się ma nie męczyć. Boże, co to wogóle za myślenie i porównywanie z innymi.

a odnośnie widowisk to pisać nie będę bo mi to wisi. ja jak ide na koncert to żeby sie pobawić a nie dostawać masowego orgazmu kiedy troche pirotechniki się pojawi. może Maiden jest już znudzone i robi na odwal sie, żebyscie wy, łepki, byli pocieszeni że w ogole jest koncert
Awatar użytkownika
vyrus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: vyrus »

paulek pisze:lat 70 tych a wczesniej jako kilkulatek byłem w Zabrzu na hali na trasie WST
Chyba coś ci się pomyliło :lol:
paulek pisze:ybieram sie za parę godzin na RHCHP i pewnie znowu bede się zastanawiał ajk to neiktórzy mogą a inni się męczą
Dobre porównanie :lol:
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
paulek
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: paulek »

bylo minelo nie? Co to wogle za porównania z innymi. Ludzie nie są jednakowi. Co wy byscie chcieli zeby zespół był na wasze pierdniecie? Oni mogli by spokojnie olać już fanów, dosyć osiagnęli. Ale jak widać nie robią tego i starają się jak mogą. ale oczywiscie k#### dalej źle. Bo jak mogą 1 koncert stadionowy a nie 7 halowych.
To że inni sie nie męczą nie znaczy że Maiden też się ma nie męczyć. Boże, co to wogóle za myślenie i porównywanie z innymi.

a odnośnie widowisk to pisać nie będę bo mi to wisi. ja jak ide na koncert to żeby sie pobawić a nie dostawać masowego orgazmu kiedy troche pirotechniki się pojawi. może Maiden jest już znudzone i robi na odwal sie, żebyscie wy, łepki, byli pocieszeni że w ogole jest koncert
dzięki piękne; poziom dokładnie odpowiadający miejscu skąd jesteś:)
pozdr
paulek napisał/a:
lat 70 tych a wczesniej jako kilkulatek byłem w Zabrzu na hali na trasie WST
Chyba coś ci się pomyliło
jasne miało być 90 tych; thx za zwrócenie uwagi :cool:
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

Paulek nie gadaj ze juz taka ,,wiejska scenografia'' wystepuje na koncertach Maiden.Zobacz inne jak juz legendarne gwiazdy np.Slayer czy Metallica.Czy oni daja dobre show?Nie.Bo to jest koncert.
Ja nie uwazam zeby ich koncerty byly na zlym poziomie , nie zganiam tez na wiek bo tacy starzy nie sa.Gdyby nas olewali to by nie nagrali tak swietnego materialu jakim jest A Matter Of Life And Death(Nomad zaraz mnie pocisniesz:):) ) Mnie cieszy to ze moge ich zobaczyc posluchac jak graja a nie ogladac teatr a`la Jean Micheal Jarre czy Genesis.
paulek
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Paulek nie gadaj ze juz taka ,,wiejska scenografia'' wystepuje na koncertach Maiden
a gdzie ja tak nazwałem scenografię... między nami mówiąc no .....zdecydowanie mogliby and nią popracować - kłania się chociażby koncert Heaven And Hell;
mnie nie interesi meta czy inne zespoły; ja chcę przedstawienia wielkiej próby skoro jest to wielki zespół, a przynajmniej za takiego się ma i za takiego przez fanów - w tym przeze mnie - uważany; dlatego skoro muzycznie, zdrowotnie, wolicjonalnie, mentalnie czy inaczej nie domagają to niech ze swego występu zrobią show, parwdziwy teatr, któy ludzi porwie... szerokim wachlarzem środków przekazu - to tak, jak w baroku mniej treści ale bardziej efektownie opakowana jest i tym przyciąga...
A jak dla mnie AMOLAD jest świetną płytą i w niczym to nie koliduje z moimi argumentami co do ich stadionowych koncertów
Ostatnio zmieniony wt lip 03, 2007 3:02 pm przez paulek, łącznie zmieniany 1 raz.
Mandrake
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Mandrake »

paulek pisze:
paulek napisał/a:
lat 70 tych a wczesniej jako kilkulatek byłem w Zabrzu na hali na trasie WST
Chyba coś ci się pomyliło
jasne miało być 90 tych; thx za zwrócenie uwagi :cool:
chyba coś Ci sie pomyliło :buahaha:
Why so serious?
Awatar użytkownika
vyrus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

paule nie wszyscy chcą teatru zrozum to w końcu ;-)
sekcjazwlok pisze:Mnie cieszy to ze moge ich zobaczyc posluchac jak graja a nie ogladac teatr a`la Jean Micheal Jarre czy Genesis.
:beer
paulek
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

paule nie wszyscy chcą teatru zrozum to w końcu
pewnie że tak; zawsze można potem snuć rozważania czy Bruce dociągnął refren w RTTH bądź w 666 czy nie dociągną, a jak nei to znaczy że mu głos siada, czy mu się nei chciało i takie tam... ;-)
pozdr
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

gumbyy pisze:
Budziol pisze:no tak 500zl wejsciowka, 500zl dojazdy i jakies pieniadze na zycie do tego to wszystko razy dwa bo z zonka obowiazkowo jade wiec 2 tysiecy nie mam na zbyciu ;-)
Bilet na Wacken kosztuje 99 euro :) na 3 dni...

dojazd 500 zł? To chcesz helikopterem tam polecieć? ;)
99 euro to 400zl dojazd 200-300 zl i minimum trzeba miec jeszcze ze soba 200-300zl na przezycie tych kilku dni na miejscu wiec razy dwa daje niestety 2 tysiace
Niewazne, nie stac mnie nie jade - proste i liocze na koncert u nas albo gdzies blizej, taniej.

Od scenografii nie wiem czego oczekiwac rakiet? Sputnikow? Ufoludkow? Czolgow? (sic!) ;)

Bylem w Ostravie mialem ciaRRRy patrzac i sluchajac na nich, wiec to rzecz gustu czy ich wystepy sie komus jeszcze podobaja czy nie.
Ogladam ich na scenie od 15 lat i nie wiem moze nie mam dystansu, ale nie jest mi on potrzebny skoro podoba mi sie to co przedstawia soba ten zespol. Koniec kropka to moje zdanie nikt nie musi sie ze mna zgadzac ;)
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Nomad »

Ja uważam ,że koncerty halowe mają w sobię coś więcej, natomiast koncerty na festivalach na wielkich stadionach dla ogromnej masy to już takie "pikniki" i błagam nie gadać mi tu o scenografii, DoD Tour miało o wiele lepszą niż Early Days a jakoś wszystko odbywało się w halach, zresztą scenografia dla mnie nie jest taka ważna, wazniejszy jest czas gry i ilość koncertów na trasie, by jak najwięcej osób mogło zobaczyć swój ulubiony zespół.

Jak coś to mogą dla nas zrobić koncert halowy z gorszą scenografią, nie obrazimy się, w hali chyba ich koncert będzie łatwy do przeprowadzenia, bo obawiam się że na koncert stadionowy szanse są małe.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Budziol pisze:99 euro to 400zl dojazd 200-300 zl i minimum trzeba miec jeszcze ze soba 200-300zl na przezycie tych kilku dni
No cóż... powiem tyle, że dwa razy tam jechałem i dwa razy to kosztowało mnie znacznie mniej :) Wszystko jest kwestią organizacji i zorganizowania siebie :)

Ja liczę na jeden koncert w Polsce, drugi zobaczę na Wacken...
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Nomad pisze:Ja uważam ,że koncerty halowe mają w sobię coś więcej, natomiast koncerty na festivalach na wielkich stadionach dla ogromnej masy to już takie "pikniki" i błagam nie gadać mi tu o scenografii, DoD Tour miało o wiele lepszą niż Early Days a jakoś wszystko odbywało się w halach, zresztą scenografia dla mnie nie jest taka ważna, wazniejszy jest czas gry i ilość koncertów na trasie, by jak najwięcej osób mogło zobaczyć swój ulubiony zespół.

Jak coś to mogą dla nas zrobić koncert halowy z gorszą scenografią, nie obrazimy się, w hali chyba ich koncert będzie łatwy do przeprowadzenia, bo obawiam się że na koncert stadionowy szanse są małe.
Ale na halowy na trasie GY nie ma szans na pewno...
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Nomad »

Ja liczę na Słowację lub Węgry i tam bym jechał jakby co, Niemcy to chyba jednak za drogo jest, zresztą jeszcze to zależy od składu, jakby tak zagrali Ironi i Judasi razem lub np.AC/DC ...ale to raczej mało prawdopodobne.
Awatar użytkownika
vyrus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Tzn wy już dawno Polske skreśliliście ? :roll:
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

No cos Ty?!
Do niedawna to nawet bylem pewien ze na GY nas odwiedza
Ale wszyscy zaczeli gadac jak male sa szanse ze juz sam zwatpilem :neutral:
iEvE
Administratorka
Administratorka

Post autor: iEvE »

paulek pisze:dzięki piękne; poziom dokładnie odpowiadający miejscu skąd jesteś:)
masz niezła klasyfikację ludzi.
'pzdr'
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Swoja dorga moze tak zmiana tematu bo 2 koncerty w Polsce w 2008 ... ;)
Awatar użytkownika
Majek
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Majek »

paulek pisze:parwdziwy teatr, któy ludzi porwie... szerokim wachlarzem środków przekazu - to tak, jak w baroku mniej treści ale bardziej efektownie opakowana jest i tym przyciąga...
Takie myślenie to głupota. Wolałbym (i jestem pewien, że nie jestem sam), żeby zagrali w ogóle bez żadnej scenografii, a żeby dali świetny koncert pod względem muzycznym. Bo co z tego, że będą mieli milion świateł, fajerwerków, świetną scenografie i nie wiadomo jeszcze co, jak zagrają godzinę i to jeszcze na dodatek do dupy (BTW nie uważam, że teraz tak grają, bo dla mnie Ostrava była świetna). Wiadomo, że scenografia i ogólnie cała oprawa jest fajna, ale najważniejsze jest to, co grają i to, że w ogóle jeszcze chcą grać. To, co napisała EvE, gdyby mieli nas w dupie to w ogóle przestaliby grać, bo kasy na pewno im już nie zabraknie. Po prostu wydaje mi się, że zwracasz uwagę na nie te rzeczy co trzeba, bo dla mnie o wiele bardziej liczy się treść niż opakowanie, jak to napisałeś ;) Pozdrawiam.
Szymon
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Szymon »

Budziol pisze:Ale na halowy na trasie GY nie ma szans na pewno...
mysle ze jest szansa na koncert typu Brixton dla Clive'a
Budziol pisze:Swoja dorga moze tak zmiana tematu bo 2 koncerty w Polsce w 2008 ...
wystarczy na "koncert w polsce 2008" ;)
Majek pisze:To, co napisała EvE, gdyby mieli nas w dupie to w ogóle przestaliby grać, bo kasy na pewno im już nie zabraknie.
To nie jest tak. Finansowo napewno zle nie stoja, ale jakimis mega bogaczami nie sa. 100 tys funtow miec a nie miec to nie jest dla nich pryszcz. Pozatym jak to sie mowi: apetyt rosnie w miare jedzenia :)
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Szymon pisze:
Budziol pisze:Ale na halowy na trasie GY nie ma szans na pewno...
mysle ze jest szansa na koncert typu Brixton dla Clive'a
Budziol pisze:Swoja dorga moze tak zmiana tematu bo 2 koncerty w Polsce w 2008 ...
wystarczy na "koncert w polsce 2008" ;)
Majek pisze:To, co napisała EvE, gdyby mieli nas w dupie to w ogóle przestaliby grać, bo kasy na pewno im już nie zabraknie.
To nie jest tak. Finansowo napewno zle nie stoja, ale jakimis mega bogaczami nie sa. 100 tys funtow miec a nie miec to nie jest dla nich pryszcz. Pozatym jak to sie mowi: apetyt rosnie w miare jedzenia :)
ale jesli juz to tylko taki "halowy" moze byc, natomiast taka zmina tematu jest jak najbardziej OK ;)
ODPOWIEDZ