Wolałbym nie ryzykowaćDeaDe pisze:Niektórym się podoba obrażanie cudzych religii. A właściwie to bezpośrednio tylko chrześcijańskiej, bo spróbowałby się odbyć festiwal, na którym muzycy obrażaliby muzułmańską religię...
Rok 1986...
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Rok 1986...
satanizm to idiotyzm, te dwa terminy powinno się stosować zamiennie...o ile mi wiadomo neguje każdą religię ,wogóle ludzkie odruchy, trzeba być sukinsynem który dwa o swoje dobro, takie są założenia, nie wiem coś tak mi tłumaczono, mam to gdzieś
tu wchodzisz na bardzo sliski lod... dobrze , ze masz to gdzies bo satanizm to temat do bardzo dlugiej dyskusji... o ile ma sie cos do powiedzenia . ale dobrze , ze to olewaszsatanizm to idiotyzm, te dwa terminy powinno się stosować zamiennie...o ile mi wiadomo neguje każdą religię ,wogóle ludzkie odruchy, trzeba być sukinsynem który dwa o swoje dobro, takie są założenia, nie wiem coś tak mi tłumaczono, mam to gdzieś
"Satanizm symbolizuje wolność" (Gorgoroth) - Boże, co za głupoty, wszystko po kolei symbolizuje wolność
.
Nomad jak nie wiesz czym jest satanizm to się zamknij najlepiej 
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
Tylko, że nie ma twórcy "satanizmu"vyrus pisze:Nomad jak nie wiesz czym jest satanizm to się zamknij najlepiej
nie ma jednej definicji bo sobie kazdy ja moze wykreowac sam . szatan ma symbolizowac wlasnie wolnosc , zycie wg swoich wlasnych idealow i przekonan . tak samo ateizm w pewnym sensie jest skrajna forma satanizmu
Satanizm to taki dość luzny twór. Są pewne ramy ale właśnie chodzi o to o czym pisał Stoneman.
Jeśli chodzi o ateizm to tego się nie porównuje. Ateizm to jest tylko stosunek do boga a satanizm to filozofia. Można być przecież satanistą-ateistą albo też satanistą-agnostykiem.
Jeśli chodzi o ateizm to tego się nie porównuje. Ateizm to jest tylko stosunek do boga a satanizm to filozofia. Można być przecież satanistą-ateistą albo też satanistą-agnostykiem.
zawsze są takie głosy, Wy nie wiecie co to jest, a mam to gdzieś, dla mnei to jest debilna ideologia, wcale nie daje wolnośći, czy idioci którzy obrażają Boga i naszą Wiarę wiedzą co to jest bat nad sobą ,czy wiedzą co to jest zakaz modlitwy w ojczystym języku, czy oni wiedzą co jest być zniewolonym, gówno wiedzą, żałosne gnojki , Polacy przeżyli trochę i dlatego zawsze będą wdzięczni Bogu że właśnie przeżyli, przetrwali jako Naród, nawet uczciwy ateista będzie szanował Jana Pawła II i Kościółvyrus pisze:Nomad jak nie wiesz czym jest satanizm to się zamknij najlepiej
Od rzeczy gadasz teraz. Argumenty Nomad podaj
Ilu znasz satanistó że wydajesz o nich sądy ?
uff...ciezko by bylo z toba dyskutowac.. to co mi powiesz ze skoro jestem ateista to tez nie wiem co to ? zapewniam Cie ze zdecydowanie czesciej spotykam sie z ludzmi zyjacymi wedle swoich satanistycznych przekonan niz moglbys sobie to wyobrazic . i wcale nie czcza szatana , jest on dla nich usobieniem pewnych cech a nie materialna ani paranormalna istota . to tylko odnosnik .Nomad pisze:wsze są takie głosy, Wy nie wiecie co to jest,
hm zalosne gnojki ? ciekawe czy odwazylbys sie tak powiedziec np komus z Infernal War ( akurat tu mamy nazioli i satanistow ) albo komus z innego takiego bandu ktory jawnie pokazuje w co wierzy .
wiesz a co powiesz o polskich naziolach ?
jako ateista szanuje jana pawla za autorytet dla ludzi ale nie dla mnie samego umarl i dajmy mu spokoj a nie ze kurwa Kubica przezyl bo kask z logo JP2 go ochronil ;/
kosciol to temat na odrebna dyskusje szanuje kosciol w stanach za to ze tworza rodzine...a nie ze jebany klecha mi mowi co i jak mam robic skoro sam o tym nie ma pojecia a jego jedyny cel to miec wladze i sie nachapac
Dla mnie to i tak są gnojki, jestem Polakiem, mój Naród przeżył wszystkie paskudstwa jakie można było przeżyć, i co taki Norweg którego potomek poddał się bez walki Hitlerowi czy Szwed może o tym wiedziec, on nie wie co to jest prawdziwa tragedia, może sobie śpiewać o Chrześcijaństwie tak jak śpiewa, ale on nie wie ile może dać wiara w Boga, nie religia ,tylko czysta wiara ,że może pomóc przetrwać ,dać siłę, skąd on to może wiedziec, skoro urodził się w czasach dobrobytu, brak mi słów na to wszystko.
Zauważ że Polacy w ciągu ostatnich lat także rodzą się w czasach dobrobytu. Jaki z tego wniosek ?
Przodek.Nomad pisze:Dla mnie to i tak są gnojki, jestem Polakiem, mój Naród przeżył wszystkie paskudstwa jakie można było przeżyć, i co taki Norweg którego potomek poddał się bez walki Hitlerowi czy Szwed może o tym wiedziec, on nie wie co to jest prawdziwa tragedia, może sobie śpiewać o Chrześcijaństwie tak jak śpiewa, ale on nie wie ile może dać wiara w Boga, nie religia ,tylko czysta wiara ,że może pomóc przetrwać ,dać siłę, skąd on to może wiedziec, skoro urodził się w czasach dobrobytu, brak mi słów na to wszystko.
Mam pytanie - czy Ciebie obchodzą teksty? Wiem, że słuchasz np. Mercyful Fate, a przecież oni też obrażają Twoją wiarę.
U nas tradycja szybko nie zaginie, jestem tego pewien, jak już Polacy się wyrzekną swojej historii i pójdą na drogę nowoczesności to będzie koniec dosłownie.
Idiotyzmy rodzą się w dobrobycie ,gdy człowiek nie ma wiekszych problemów ,na takiej samej zasadzie francuscy idioci wychwalali w latach '60 radziecki komunizm nic o nim nie wiedząc, satanizm to coś bardzo podobnego, rzucanie bluzgów na Boga, Chrześcijaństwo itd. jest po prostu żałosne.
Nie obchodzą mnie teksty, słabo rozumiem angielski i skupiam się tylko na muzyce, jak czuje że tekst może mi się spodobać to szukam jego tłumaczenia w internecie, dobrej muzyce beznadziejny tekst nie zaszkodzi, z kolei złej muzyce nawet wspaniały tekst nie uratuje, ale ogólnie nie lubię tekstów które narzucają słuchaczowi jakiś pogląd(jakikolwiek by on nie był)
Idiotyzmy rodzą się w dobrobycie ,gdy człowiek nie ma wiekszych problemów ,na takiej samej zasadzie francuscy idioci wychwalali w latach '60 radziecki komunizm nic o nim nie wiedząc, satanizm to coś bardzo podobnego, rzucanie bluzgów na Boga, Chrześcijaństwo itd. jest po prostu żałosne.
Nie obchodzą mnie teksty, słabo rozumiem angielski i skupiam się tylko na muzyce, jak czuje że tekst może mi się spodobać to szukam jego tłumaczenia w internecie, dobrej muzyce beznadziejny tekst nie zaszkodzi, z kolei złej muzyce nawet wspaniały tekst nie uratuje, ale ogólnie nie lubię tekstów które narzucają słuchaczowi jakiś pogląd(jakikolwiek by on nie był)
Bluzgi to Ty rzucasz. (Przez bluzge rozumiem określenie którego sie nie argumentuje).
Brawo! Podpisuję się pod tym.Nomad pisze:dobrej muzyce beznadziejny tekst nie zaszkodzi, z kolei złej muzyce nawet wspaniały tekst nie uratuje, ale ogólnie nie lubię tekstów które narzucają słuchaczowi jakiś pogląd(jakikolwiek by on nie był)
rozumiem że blackmetalowcy którzy profanują symbole religijne na koncertach potem to argumentują, śmieszą mnie trochę Twoje wywody, nie powinieneś stawiać po stronie głupoty, ale spoko to wiek ,za parę lat będziesz się z tego śmiałvyrus pisze:Bluzgi to Ty rzucasz. (Przez bluzge rozumiem określenie którego sie nie argumentuje).
hahahaha leze :buahaha:Stoneman pisze:a nie ze k#### Kubica przezyl bo kask z logo JP2 go ochronil ;/
a ile lat masz Ty >