2 koncert Maiden w Polsce???
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 2 koncert Maiden w Polsce???
Czyli wiemy, że albo Legia albo nic ??
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
Chyba nioekoniecznie tylko Legia wchodzi w rachube 
A moze Jurek Owsiak zaprosi ich na swoj woodstock??? Bedzie darmo i wogole fajnie.
Rydzyk nie pozwoli bo to SZatanisci, widzialem jak mieli diabla na scenie 
Albo trafia na liste pewnego posla i nawet nie zbliza sie do naszej granicy
Pewnie już wiecie, że budują więzienia dla szatanów 
-
paulek
- -#Lord of the flies

Woleć to możesz Ty, Twoi kumple, i inni i ja w końcu też ale fakty są takie, że i Dortmund, i Ostrava na żywo i Donnington - widziany z kompa to co najwyżej sredniej klasy przedsięwzięcia....Takie myślenie to głupota. Wolałbym (i jestem pewien, że nie jestem sam), żeby zagrali w ogóle bez żadnej scenografii, a żeby dali świetny koncert pod względem muzycznym. Bo co z tego, że będą mieli milion świateł, fajerwerków, świetną scenografie i nie wiadomo jeszcze co, jak zagrają godzinę i to jeszcze na dodatek do dupy
Bo co im stało na przeszkodzie żeby grywać Ostravie świetny koncert 2-godzinny z wieloma niespodziankami co ? nikt im przeciez głośników nie zalał... stadion był full, ludziska na maksa podneiceni dobra pogoda, weekend na karku...
I żeby być szczerym - wielki szacunek dla IM za granie na trasie w ubiegłym roku całego AMOLAD - naprawde to było dla mnie coś, co przywróciło mi wiare w nich jako artystów, a nie hałturników... tyle że nawet grając całe AMOLAD i mając taki potencjał jak ta 5 ludzi nie zmieniali nawet jedej linii melodycznej, nawet jednej improwizacji nie zagrali ...
Sorki Panie i Panowei nasze gwiazdy już po prostu nie wydalają; czy az tak trudno się z tym pogodzić?...
I nie ma się co czarować... pod wzgledem muzycznym ostatnio to swietny koncert dali RHCP, Genesis i Heaven & Hell to te na których byłem i mogę zaświadczyc, a i pewnie Ci co byli na innych mogą swoje dorzucić...
IM póki co, to ostatnie dwa koncerty stadionowe na jakich byłem czyli CHorzów i Ostrava nagłosnienie mieli delikatnie mówiąc przeciętne - nawet zjechany za to RHCP miał po mojemu lepsze....
ale to kwestia gustu...
Sumując zatem: IM konerty w halach jak najbardizej ale na stadiony to oni już sie nie nadają - jako WIELKI - zespół; stąd mój postulat, zeby bardzo średniej jakości towar pakować w ekskluzywne opakowania, wówczas ludziska kupią w większej ilosci i jeszcze będą szczęśliwi...
Pozdr
Ostatnio zmieniony pt lip 06, 2007 12:28 am przez paulek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

No właśnie, co prawda trochę odbiegam od tematu, ale zawsze mnie nurtowało jakimi autami jeżdżą, czy jakie mają domy. Macie może jakieś fotki?Szymon pisze:mega bogaczami nie sa
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Prawdopodobnie Nicko. Lepiej chyba, że dają z siebie wszystko przez 1,5h, niż na ostatnich kawałkach mieliby nie domagać.paulek pisze:co im stało na przeszkodzie żeby grywać Ostravie świetny koncert 2-godzinny
Sorki za dwa posty pod rząd.
OK, ale co w takim razie z tym, że Adrian już jak odchodził z zespołu, a przecież wiemy kiedy to było, mówił, że jest ustawiony do końca życia. Naprawdę uważasz, że grają teraz dla pieniędzy?Szymon pisze:To nie jest tak. Finansowo napewno zle nie stoja, ale jakimis mega bogaczami nie sa. 100 tys funtow miec a nie miec to nie jest dla nich pryszcz. Pozatym jak to sie mowi: apetyt rosnie w miare jedzenia
O właśnie. Zapewne jest pewien poziom, pod względem muzycznym, poniżej którego nie zejdą.Mr.Hankey pisze:Prawdopodobnie Nicko. Lepiej chyba, że dają z siebie wszystko przez 1,5h, niż na ostatnich kawałkach mieliby nie domagać.paulek pisze:co im stało na przeszkodzie żeby grywać Ostravie świetny koncert 2-godzinny
Wg. Ciebie nie wydalają. IMHO grają na takim poziomie, na jakim mogą. I naprawdę wolę już te 1,5 h zagrane świetnie, tak jak np. w Ostravie, niż jakby grali jeszcze dłużej i zaczęli grać słabo.paulek pisze:Sorki Panie i Panowei nasze gwiazdy już po prostu nie wydalają; czy az tak trudno się z tym pogodzić?...
I z tym się właśnie całkowicie nie zgadzam. Dla mnie grają bardzo dobrze i wiadomo, że nie będzie tak wiecznie. Ale póki mogą, niech właśnie tym przyciągają ludzi na koncerty, a nie wymyślną scenografią i efektami. Wiadomo, że to też jest ważne, ale jak dla mnie jeśli dzięki temu ludzie mieliby przychodzić na koncerty, to już lepiej, żeby nie grali wcale. Pozdrawiam.paulek pisze:stąd mój postulat, zeby bardzo średniej jakości towar pakować w ekskluzywne opakowania, wówczas ludziska kupią w większej ilosci i jeszcze będą szczęśliwi...
O_o Czy Maiden ma naprawdę tak tragiczną scenografię ?? 
Nie.vyrus pisze:O_o Czy Maiden ma naprawdę tak tragiczną scenografię ??
moze wlasnie dlatego Ci sie tak zdaje ze nie dane Ci bylo w tym osobiscie uczestniczyc.paulek pisze: Woleć to możesz Ty, Twoi kumple, i inni i ja w końcu też ale fakty są takie, że i Dortmund, i Ostrava na żywo i Donnington - widziany z kompa to co najwyżej sredniej klasy przedsięwzięcia....
Jakis dzikich improwizacji to wg mnie nigdy nie grali
A wystroj? No nie wiem Papryczki nawet Edka nie maja;) , a tu niektórzy tego wystroju sie bez sensu czepili
Wg. mnie wcale nie! To jest marudzenie ludzi którzy już nie wiedzą do czego się przyczepić u Maiden'ów i szukają dziury w całym. :closedvyrus pisze:Czy Maiden ma naprawdę tak tragiczną scenografię ??
:rocx
A bez Edwarda to już zupełna kichaBudziol pisze:Papryczki nawet Edka nie maja;)
Jak Helloween sie na nas wypielo to po co sobie robic nadzieje ze na ich koncercie sie pobawimy. A z tymi scenografiami.......... to kurcze jednak mile jest to ze cos sie na tej scenie dzieje i jest tam cos innego niz tylko sprzet.
myślicie że LN prowadzi już jakies rozmowy z zespołem?
jesli tylko na LN mozna liczyc to ciezko to widze ....
Oni chyba raczej chcą organizować koncerty albo kapel bardziej znanych zespołów od Maiden (Metallica) albo raczej popowo-rockowe klimaty 
Zeby dluzej nie lac wody w tym temacie zadzwoniolem do MYSTIC i LN. Ci drudzy oczywiscie o nieczym nie wiedza i wydaje mi sie ze nie ma co na nich liczyc.
Natomiast MYSTIC? Wyraznie mi powiedzieli ze jest cos na rzeczy, ale dopoki nie uzgodnia konkretow nie moga nic powiedziec
Czyli? Jest nadzieja i szansa. Moze znow sprowadza ich z NIGHTWISH?
Natomiast MYSTIC? Wyraznie mi powiedzieli ze jest cos na rzeczy, ale dopoki nie uzgodnia konkretow nie moga nic powiedziec
Czyli? Jest nadzieja i szansa. Moze znow sprowadza ich z NIGHTWISH?
a daj Pan spokój, czyli Mystic Festival ,a to nie dobrze ,byle tylko nie na Śląskim