Najlepszy utwór z lp. A Matter Of Life And Death
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

Re: Najlepszy utwór z lp. A Matter Of Life And Death
ojej... jeszcze tutaj nie głosowałem. Tak więc "The Legacy".
Jak dla mnie to RoBB. Utwór ten jest poprostu bezbłędny :rocx
Jak dla mnie zdecydowanie TROBB. Bardzo mi się podoba całokształt utworu. Poza tym łatwo było opanować perkusję 
Wcześniej zaznaczyłem Lord Of Light. Ale teraz postawiłbym na Brightera. Jestem coraz bliższy stwierdzeniu Wickera, że jest to najlepsze dzieło Maiden 
moim zdaniem roznica miedzy utworem 3,5,8,9,10 jest niewielka ;p
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

We wrześniu oddałem głos na Longest Day, który straszliwie mi się przejadł. Dziś oddał bym głos na Brightera, bądz Benjamina.
Mimo że daleki jestem stwierdzeniu że Brighter jest najlepszym dziełem Maiden [Somewhere in Time > wszystko
] to musze się zgodzić że jest genialnym kawałkiem, z czasem u mnie wiele zyskał
a główny riff niszczy obiekty.
"H"michi pisze:główny riff niszczy obiekty
Tak, to z pewnością jego sprawka 
zdecydowanie Brighter than a thousands suns... choć troche bym go skrócił na końcu
)) zresztą cała płyta powala poza Different World (?) :/ coś a'la Wildest Dreams, nieporozumienie..
No, faktycznie, Different World trochę odstaje, aczkolwiek zły nie jest.klabut pisze:zresztą cała płyta powala poza Different World
wiesz masz troche racji
bo jakby nie patrzec... to wole najsłabszy kawałek Dziewicy niż najlepszy z repertuaru jakiegoś chłamu 
Ja uważam, że DW jest najlepszy na całej płycie. Zazwyczaj jak włączam AMOLADa to po tym kawałku wyłączam xd
-
Dani Filth
- -#Long distance runner

Dla mnię ''DW'' to bardziej intro niż utwórherki pisze:Ja uważam, że DW jest najlepszy na całej płycie. Zazwyczaj jak włączam AMOLADa to po tym kawałku wyłączam xd
Nemesis...as one we stand!!
a jak dla mnie DW to wzorowy przyklad wypelniacza. Out of the Shadows tez, ale spodobalo mi sie na koncercie. W sumie AMOLAD nie sluchalem jakis czas juz, odswierze sobie przed rocznica premiery.
-
Dani Filth
- -#Long distance runner

Ale trzeba płytę zacząć z wykopem, a "DW" go zapewne ma!Dziku pisze:a jak dla mnie DW to wzorowy przyklad wypelniacza
Wykop to miały proszę ciebie Aces High czy Caught Somewhere in Time, a DW jest strasznie miałki, wg.mnie, Wildest Dreams dużo bardziej nadaję się na koncert, tymbardziej że to zwolnienie w środku było naprawdę fajne no i na otwarcie płyty.
Najlepsze utwory na AMOLAD to wg.mnie TRoBB i LD. Najlepiej przetrwały próbę czasu i jest w nich najmniej rzeczy które bym zmienił, no bo utworu idealnego od A do Z na AMOLAD nie ma, przynajmiej dla mnie.
Najlepsze utwory na AMOLAD to wg.mnie TRoBB i LD. Najlepiej przetrwały próbę czasu i jest w nich najmniej rzeczy które bym zmienił, no bo utworu idealnego od A do Z na AMOLAD nie ma, przynajmiej dla mnie.
-
Dani Filth
- -#Long distance runner

To jakbyś zaczął taki album jak AMOLAD, gdzie większość numerów to epickie, powykręcane i rozwlekłe utwory o posępnym klimacie? Takim samym nostalgicznym kolosem? Jakaś różnorodność musi byćNomad pisze:DW jest strasznie miałki, wg.mnie
No ale mógłbyć roker na początek, ale jakiś naprawdę fajny a DW jest rzeczywiście miałkie strasznie.Dani Filth pisze:To jakbyś zaczął taki album jak AMOLAD, gdzie większość numerów to epickie, powykręcane i rozwlekłe utwory o posępnym klimacie? Takim samym nostalgicznym kolosem?
Taki Man On the Edge pasowalby idealnie.