Pytania dot. IRON MAIDEN
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Pytania dot. IRON MAIDEN
Przypomnijmy. Death on the road. Niby koncert z Dortmundu, chociaż są sceny z Wrocławia. Hmm.
A ja dziś w MM kupiłem za 39,99zł koncert Ironów w Castle Donnington '92 na DVD!! Nigdy wcześniej nie słyszałem o tym żeby wydali ten koncert na DVD, ktoś coś wie o tym?? Chyba nie jest to oficjalne wydawnictwo (okładka nie jest oficjalna, jak z albumu, tylko jest zdjęcie sceny z oddali). Podejrzewam, że może być przekonwertowane z VHS na DVD, jak obejrzę, to dam znać jak to wszystko wygląda.
Potrzebna mi zdjęcia Maiden z koncertu na Torwarze w 2000. Może ktoś udostępnić ?
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
Dortmund też było przeciętne, a wydali je jako DOTRMr.Hankey pisze:Moim zdaniem koncert nigdy nie wyjdzie oficjalnie, gdyż był zwyczajnie przeciętny.
-
Dani Filth
- -#Long distance runner

Poważnie mówisz? Dla mnię zacny koncertsyzygy pisze:Dortmund też było przeciętne, a wydali je jako DOTR
Nemesis...as one we stand!!
Dla mnie też 
publika pokazała co potrafi... zwłaszcza na Journeymanie
akurat publika była bardzo wyciszona i nie była na pewno mocną stroną tej koncertówki.
Wokalnie jest słaba. Nie chce mi się wałkować tego po raz 63820
Wokalnie jest słaba. Nie chce mi się wałkować tego po raz 63820
-
Dani Filth
- -#Long distance runner

Notowałeś sobie?syzygy pisze:Nie chce mi się wałkować tego po raz 63820
Nemesis...as one we stand!!
hehe, o tym samym chyba ostatnio pisał Jesper. To podobno jakaś przekonwertowana podróbka. Ale nie wiem dokładnie czy o tym samym mówimy.wojteq pisze:A ja dziś w MM kupiłem za 39,99zł koncert Ironów w Castle Donnington '92 na DVD!! Nigdy wcześniej nie słyszałem o tym żeby wydali ten koncert na DVD, ktoś coś wie o tym?? Chyba nie jest to oficjalne wydawnictwo (okładka nie jest oficjalna, jak z albumu, tylko jest zdjęcie sceny z oddali). Podejrzewam, że może być przekonwertowane z VHS na DVD, jak obejrzę, to dam znać jak to wszystko wygląda.
Tak podróbka. Mare i kiepskie wydawnictwo...M@ti pisze:hehe, o tym samym chyba ostatnio pisał Jesper. To podobno jakaś przekonwertowana podróbka. Ale nie wiem dokładnie czy o tym samym mówimy.wojteq pisze:A ja dziś w MM kupiłem za 39,99zł koncert Ironów w Castle Donnington '92 na DVD!! Nigdy wcześniej nie słyszałem o tym żeby wydali ten koncert na DVD, ktoś coś wie o tym?? Chyba nie jest to oficjalne wydawnictwo (okładka nie jest oficjalna, jak z albumu, tylko jest zdjęcie sceny z oddali). Podejrzewam, że może być przekonwertowane z VHS na DVD, jak obejrzę, to dam znać jak to wszystko wygląda.
... pisałem w teJ kwestii już w innym temacie, tak więc teraz kilka słów przypomnienia:wojteq pisze:A ja dziś w MM kupiłem za 39,99zł koncert Ironów w Castle Donnington '92 na DVD!! Nigdy wcześniej nie słyszałem o tym żeby wydali ten koncert na DVD, ktoś coś wie o tym?? Chyba nie jest to oficjalne wydawnictwo (okładka nie jest oficjalna, jak z albumu, tylko jest zdjęcie sceny z oddali). Podejrzewam, że może być przekonwertowane z VHS na DVD, jak obejrzę, to dam znać jak to wszystko wygląda.
" .... po dokładnym zapoznaniu się z zawartością siedząc przed telewizorem z piwkiem w ręku myślę że "wydawca" mając do dyspozycji jedynie taśmę VHS zrobił z tym koncertem wszystko co było w jego mocy bo tak jak napisałem wcześniej choć mamy wycięte na samym początku 4 minuty pokazujące fanów zmierzających na koncert i ich wypowiedzi to pomimo pewnych zakłóceń wynikających z wyeksploatowania kopii taśmy VHS koncert można spokojnie obejrzeć - nawet z pewna dozą przyjemności - bo w moim odczuciu występ na Donington 1992 był znakomity, zestaw utworów wyborny a jak dodać to tego wszystkiego sentyment do zespołu to jednak warto ... krótko mówiąc stwierdzam że w tym formacie wydawniczym który obecnie można dostać w sklepach muzycznych otrzymujemy totalnie gówniane DVD " Donington Live 1992" [należy pamiętać że obecnie, skoro ten koncert nie pojawił sie na oficjalnym DVD] można spokojnie wydać te niecałe 40zł na płytę [oczywiście będąc strasznie niecierpliwym i głodnym zobaczenia występu na festiwalu w 1992] ... tak więc dla maniaków i ... sentymentalnych wielbicieli IRON MAIDEN."
Są również sceny z Glasgow.Grom pisze:Przypomnijmy. Death on the road. Niby koncert z Dortmundu, chociaż są sceny z Wrocławia. Hmm.
Eee tam na Rock In Rio też wkleili jakieś syfiaste sceny że to wogóle nie pasuje (chodzi mi o publike) a na każdym wklejają zespół z innych koncertów i pozniej oglądam jak Adrian zdążył 3 gitary na jednym kawałku zmienić i jeszcze przebrać spodnie 
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
I tak lepsze to niż Live & Loud Ozzyego gdzie nawet nie próbowali ukrywać, że wideo to zlepek kilku koncertów.
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Dla mnie Dortmund, to dobry koncert. Nie bardzo dobry, czy wybitny ale z całą pewnością dobry. Ostatni Donington natomiast był przeciętny. Osobiście nadal uważam, ze wydadzą coś z zimowego turnee, gdzie grali cały AMOLAD. Filmowali przecież występy w Anglii. Dodadzą jeszcze jakieś wstawki z innego koncertu i gotowe.syzygy pisze:Dortmund też było przeciętne, a wydali je jako DOTR
Toż niby mięli wydawać dvd z koncertu z Donington w tym roku.
ja chcę Ullevi wreszcie :closed
Oni już sami sie pogubili w tych swoich diwidikach, czy co? Już zapomnieli, że obiecali wydać jakiś koncert z trasy Early Days?
Oni już sami sie pogubili w tych swoich diwidikach, czy co? Już zapomnieli, że obiecali wydać jakiś koncert z trasy Early Days?
A po co tyle koncertówek. Dla mnie to już przesada.
jesper, zgodzę się z Twoją opinią o tym DVD z Donnington. warto wydać te 40 zł za koncert na dvd, może nie jest to jakiś super koncert i super produkcja, ale jednak jest, a cena nie wygórowana uważam, szczególnie jak dla fana IM