Pytania dot. IRON MAIDEN

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Grom
-#Invader
-#Invader

Re: Pytania dot. IRON MAIDEN

Post autor: Grom »

Przypomnijmy. Death on the road. Niby koncert z Dortmundu, chociaż są sceny z Wrocławia. Hmm.
Awatar użytkownika
wojteq
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wojteq »

A ja dziś w MM kupiłem za 39,99zł koncert Ironów w Castle Donnington '92 na DVD!! Nigdy wcześniej nie słyszałem o tym żeby wydali ten koncert na DVD, ktoś coś wie o tym?? Chyba nie jest to oficjalne wydawnictwo (okładka nie jest oficjalna, jak z albumu, tylko jest zdjęcie sceny z oddali). Podejrzewam, że może być przekonwertowane z VHS na DVD, jak obejrzę, to dam znać jak to wszystko wygląda.
Awatar użytkownika
vyrus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: vyrus »

Potrzebna mi zdjęcia Maiden z koncertu na Torwarze w 2000. Może ktoś udostępnić ?
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: syzygy »

Mr.Hankey pisze:Moim zdaniem koncert nigdy nie wyjdzie oficjalnie, gdyż był zwyczajnie przeciętny.
Dortmund też było przeciętne, a wydali je jako DOTR :P
Dani Filth
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Dani Filth »

syzygy pisze:Dortmund też było przeciętne, a wydali je jako DOTR
Poważnie mówisz? Dla mnię zacny koncert ;-)
Nemesis...as one we stand!!
Chudy
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Chudy »

Dla mnie też :)
Vol 7
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Vol 7 »

publika pokazała co potrafi... zwłaszcza na Journeymanie
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

akurat publika była bardzo wyciszona i nie była na pewno mocną stroną tej koncertówki.
Wokalnie jest słaba. Nie chce mi się wałkować tego po raz 63820 :P
Dani Filth
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Dani Filth »

syzygy pisze:Nie chce mi się wałkować tego po raz 63820
Notowałeś sobie? :)
Nemesis...as one we stand!!
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: M@ti »

wojteq pisze:A ja dziś w MM kupiłem za 39,99zł koncert Ironów w Castle Donnington '92 na DVD!! Nigdy wcześniej nie słyszałem o tym żeby wydali ten koncert na DVD, ktoś coś wie o tym?? Chyba nie jest to oficjalne wydawnictwo (okładka nie jest oficjalna, jak z albumu, tylko jest zdjęcie sceny z oddali). Podejrzewam, że może być przekonwertowane z VHS na DVD, jak obejrzę, to dam znać jak to wszystko wygląda.
hehe, o tym samym chyba ostatnio pisał Jesper. To podobno jakaś przekonwertowana podróbka. Ale nie wiem dokładnie czy o tym samym mówimy.
Mirdaroh
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Mirdaroh »

M@ti pisze:
wojteq pisze:A ja dziś w MM kupiłem za 39,99zł koncert Ironów w Castle Donnington '92 na DVD!! Nigdy wcześniej nie słyszałem o tym żeby wydali ten koncert na DVD, ktoś coś wie o tym?? Chyba nie jest to oficjalne wydawnictwo (okładka nie jest oficjalna, jak z albumu, tylko jest zdjęcie sceny z oddali). Podejrzewam, że może być przekonwertowane z VHS na DVD, jak obejrzę, to dam znać jak to wszystko wygląda.
hehe, o tym samym chyba ostatnio pisał Jesper. To podobno jakaś przekonwertowana podróbka. Ale nie wiem dokładnie czy o tym samym mówimy.
Tak podróbka. Mare i kiepskie wydawnictwo...
Awatar użytkownika
jesper
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: jesper »

... pisałem w teJ kwestii już w innym temacie, tak więc teraz kilka słów przypomnienia:

" .... po dokładnym zapoznaniu się z zawartością siedząc przed telewizorem z piwkiem w ręku myślę że "wydawca" mając do dyspozycji jedynie taśmę VHS zrobił z tym koncertem wszystko co było w jego mocy bo tak jak napisałem wcześniej choć mamy wycięte na samym początku 4 minuty pokazujące fanów zmierzających na koncert i ich wypowiedzi to pomimo pewnych zakłóceń wynikających z wyeksploatowania kopii taśmy VHS koncert można spokojnie obejrzeć - nawet z pewna dozą przyjemności - bo w moim odczuciu występ na Donington 1992 był znakomity, zestaw utworów wyborny a jak dodać to tego wszystkiego sentyment do zespołu to jednak warto ... krótko mówiąc stwierdzam że w tym formacie wydawniczym który obecnie można dostać w sklepach muzycznych otrzymujemy totalnie gówniane DVD " Donington Live 1992" [należy pamiętać że obecnie, skoro ten koncert nie pojawił sie na oficjalnym DVD] można spokojnie wydać te niecałe 40zł na płytę [oczywiście będąc strasznie niecierpliwym i głodnym zobaczenia występu na festiwalu w 1992] ... tak więc dla maniaków i ... sentymentalnych wielbicieli IRON MAIDEN."
Hallowed
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Hallowed »

Grom pisze:Przypomnijmy. Death on the road. Niby koncert z Dortmundu, chociaż są sceny z Wrocławia. Hmm.
Są również sceny z Glasgow.
Awatar użytkownika
vyrus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: vyrus »

Eee tam na Rock In Rio też wkleili jakieś syfiaste sceny że to wogóle nie pasuje (chodzi mi o publike) a na każdym wklejają zespół z innych koncertów i pozniej oglądam jak Adrian zdążył 3 gitary na jednym kawałku zmienić i jeszcze przebrać spodnie :roll:
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
Awatar użytkownika
Piwowarus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Piwowarus »

I tak lepsze to niż Live & Loud Ozzyego gdzie nawet nie próbowali ukrywać, że wideo to zlepek kilku koncertów.
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Mr.Hankey »

syzygy pisze:Dortmund też było przeciętne, a wydali je jako DOTR
Dla mnie Dortmund, to dobry koncert. Nie bardzo dobry, czy wybitny ale z całą pewnością dobry. Ostatni Donington natomiast był przeciętny. Osobiście nadal uważam, ze wydadzą coś z zimowego turnee, gdzie grali cały AMOLAD. Filmowali przecież występy w Anglii. Dodadzą jeszcze jakieś wstawki z innego koncertu i gotowe.
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Toż niby mięli wydawać dvd z koncertu z Donington w tym roku.
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

ja chcę Ullevi wreszcie :closed
Oni już sami sie pogubili w tych swoich diwidikach, czy co? Już zapomnieli, że obiecali wydać jakiś koncert z trasy Early Days? :evil:
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

A po co tyle koncertówek. Dla mnie to już przesada.
Awatar użytkownika
wojteq
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wojteq »

jesper, zgodzę się z Twoją opinią o tym DVD z Donnington. warto wydać te 40 zł za koncert na dvd, może nie jest to jakiś super koncert i super produkcja, ale jednak jest, a cena nie wygórowana uważam, szczególnie jak dla fana IM ;)
ODPOWIEDZ