Dani Filth pisze:Behemoth i jego uzbrojony image to nic innego jak tylko wyrażanie siebie na scenie. To ma być tylko dodatek do muzyki, a nie jak w przypadku np. Lordi, gdzie stroje, maski, wisiorki i brzydkie miny są ważniejsze niż walory artystycze.
O czym Ty gadasz. I co wyraża Nergal zakładając maskę pajaca? Przebieranie się Behemotha jest jeszcze bardziej fatalne niż przebieranie się Lordi, bo Ci z Lordi przynajmniej podchodzą do tego z przymrużeniem oka, Beh pewnie też ale na scenie próbują być zbyt groźni i to jest kiepskie.
vyrus pisze:Przecież ta muzyka się na takich rzeczach opiera.
Death metal się opiera na cyrku i szopce? Chyba coś Ci się pomyliło, przebieranie się jest tylko dodatkiem, a nie czymś na czym ta "muzyka się opiera"
W sumie to co za różnica czy mają białe ryje czy nie. Słuchając muzyki nikt chyba o tym nie myśli. Dla mnie muzyka załatwia wszystko i dundo mi to czy się przebierają czy nie.
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
W sumie to co za różnica czy mają białe ryje czy nie. Słuchając muzyki nikt chyba o tym nie myśli. Dla mnie muzyka załatwia wszystko i dundo mi to czy się przebierają czy nie.
ale my tu nie mówimy o wpływach białych ryjów na muzyke tylko o tym że jest to wiocha
Dani Filth pisze:Bruce na trasie promojącej "Dance Of Death" zakładał teatralną maskę i pląsał w pelerynie i wszyscy byli zachwyceni.
Nie wiem, nie widziałem tego wisi mi to. Ja się pytam co wyraża Nergal tym kretyńskim strojem.
vyrus pisze:W sumie to co za różnica czy mają białe ryje czy nie. Słuchając muzyki nikt chyba o tym nie myśli. Dla mnie muzyka załatwia wszystko i dundo mi to czy się przebierają czy nie.
Mi to nie wisi bo to wygląda żałośnie, ja bym się wstydził przy kimś niesłuchającym metalu puścić teledysk Marduka czy Behemotha i powiedzieć że tego słucham
herki pisze:Mi to nie wisi bo to wygląda żałośnie, ja bym się wstydził przy kimś niesłuchającym metalu puścić teledysk Marduka czy Behemotha i powiedzieć że tego słucham
herki pisze:vyrus napisał/a:
Mi to nie wisi bo to wygląda żałośnie, ja bym się wstydził przy kimś niesłuchającym metalu puścić teledysk Marduka czy Behemotha i powiedzieć że tego słucham
Ja się nie wstydzę ale nie mówie że mnie to podnieca tylko że mam to w dupie bardzo głęboko bo liczy się muza. No nie gadajcie teraz że ktoś nie będzie słuchał Behemotha czy Marduka tylko dlatego że się malują. Przecież liczy się muzyka i jak mówiłem mi to dyndo ale przynajmniej mamy jakieś urozmaicenie sceny metalowej.
Dani Filth pisze:Może to zabrzmi, jakbym był zwolennikiem takich przebieranek, ale Panowie z Nile, mogliby również przyodziewać się na scenie w zbroje.
herki pisze:vyrus napisał/a:
Ja się nie wstydzę ale nie mówie że mnie to podnieca tylko że mam to w dupie bardzo głęboko bo liczy się muza. No nie gadajcie teraz że ktoś nie będzie słuchał Behemotha czy Marduka tylko dlatego że się malują.
Chyba nie umiesz zrozumieć co piszę.
Jeśli chodzi o stroje sceniczne to uwielbiam lata '80, które cały czas uskutecznia np. Destruction. Nie mówiąc już o wizerunku Cronosa \m/
Z przebieranek mistrzem jest Peter Gabriel i w jego wykonaniu to już nie jest żałosne.
Lubię też stroje w tym stylu:
Sam też swego czasu korzystałem z makeupu na scenie:
"Chodzi o to, że warstwę muzyczną przelewają na walory wizualne. Tyle."
Jak ta maska może zawierać jakąś treść ?
Ja mam na myśli to (boniewiem czy się dobrze rozumiemy) że ta maska ma pasować do tych płaszczy, białych mord i całej reszty wizerunku.
EDID: herki dla mnie z kolei to jest żałosne. Jak to zobaczyłem to parskłem śmiechem. Widać każdy woli co innego ale co z tego wynika ?
Ostatnio zmieniony sob sie 25, 2007 11:19 am przez vyrus, łącznie zmieniany 1 raz.