World Apostasy Tour 2007 e.v.
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: World Apostasy Tour 2007 e.v.
Jeżeli Nergal rzeczywiście zrobił w Gdyni to o czym tam pisze to chyba tym razem przegiął zwyczajnie :/
A w Poznaniu tak nie zrobił...
Z tego co wiem to R. Nowak zabrał sie do działania więc się Nergalowi nie dziwię
:angry
Z tego co wiem to R. Nowak zabrał sie do działania więc się Nergalowi nie dziwię
:angry
-
Dani Filth
- -#Long distance runner

http://www.gazeta.razem.pl/index.php?id=2&t=1&page=913
Mógł sobie Ner odpuścić konfrontacje z "Biblią". Podejrzewam, że może być lekka afera...
Mógł sobie Ner odpuścić konfrontacje z "Biblią". Podejrzewam, że może być lekka afera...
Nemesis...as one we stand!!
Faktycznie, mógł sobie darować.
A to, co niby podnieśli z ziemi to www.żal.pl xD Już to widzę, że akurat Chrześcijanie złapali
Kościół robi dużo gorsze rzeczy. Trzeba być tego świadomym.
A to, co niby podnieśli z ziemi to www.żal.pl xD Już to widzę, że akurat Chrześcijanie złapali
Kościół robi dużo gorsze rzeczy. Trzeba być tego świadomym.
Mógł...
...nie chwale tego co zrobił, ale w 100% zgadzam się z nim :solo
Ma ktoś może tłumaczenie Christgrinding Avenue?
-
Dani Filth
- -#Long distance runner

Christgrinding Avenue / Aleja Miazgi ChrystusowejAbandon pisze:Ma ktoś może tłumaczenie Christgrinding Avenue?
drapieżnik!
roznoszący chorobę pomiędzy ludzi
ubrudzone kredo!
czym więcej jesteś niźli bezdusznym mięsem?
wariat!
rak pożerający Swą rasę od wewnątrz
miej się na baczności!
nie czeka Cię szacunek w płaczących niebiosach
Jestem na drodze
jej cel - piekło
poprzez moc woli
ukończę
pracę diabła
atak sępów!
niech piekło uwolni górującą moc
nie opłakujcie moi bracia!
Jesteście bez przeznaczenia w oślepiającym świetle
żołnierze!
na ołtarzu uwolnienia ukrzyżujcie kurwę
radujcie się!
pijcie za ukrzyżowanie
ponieważ nie ma już ucisku!
zarżnijcie kurwę!
niechaj krwawi,
niechaj szlocha
niechaj umrze na zawsze
poderżnijcie gardło!
niechaj gniją
niechaj płacą
niechaj spróbują własnej krwi
niechaj czołgają się!
pod tymi zwłokami
Ja będę ucztował
ponieważ nie pozostaje nadziei dla pokręconego tłumu
Mithrasie!
wnieś Swój miecz sądu, uwolnij żelazny deszcz
zagrzmij w bęben
żadna ziemska moc
nie zatrzyma Cię
Sekhmecie!
manifestacjo Mut
strażniku Ma'at
wzywam w imię najwyższej boskości
by wypluć ten zaraźliwy pył życia
Jestem na drodze
jej cel - piekło
poprzez moc woli
ukończę
pracę diabła
-
Deleted User 357
ło matko,a to podobno teksty power metalowe są głupie :laugh Toć większych głupot jak powyżej jeszcze chyba nie widziałem :buahaha: Brzmi jak bełkot pijanego menela :laugh
-
Dani Filth
- -#Long distance runner

Tekst dobrze koresponduje z muzyką i przesłaniem płyty, i oto chodzi 
A jakie jest przesłanie tego tekstu?
fakt, text głupi jak moje wczorajsze posty na forum
już nie mam tu najwięcej postów

-
Dani Filth
- -#Long distance runner

Szacun bracie, wreszcie to dostrzegłeśSzajba pisze:fakt, text głupi jak moje wczorajsze posty na forum
To wrzucam jeszcze komentarz Nergala do "Christgrinding..."herki pisze:A jakie jest przesłanie tego tekstu?
''Jest bardzo gorący dzień w Jeruzalem. Razem z mymi towarzyszami idziemy w dół Via Delorosa. Mój umysł dryfuje ku myślom o "Pasji Chrystusa" i "Ostatniemu Kuszeniu Chrystusa" przywołując obrazy tego najbardziej znanego spektaklu w historii ludzkości. Czy jestem poruszony? Wcale. Nie ma katharsis, żadnego śladu żałości dla człowieka, który został ukrzyżowany w towarzystwie dwóch złodziei. Jeruzalem. Początek nowej ery. Wzmaganie się masowej nienawiści. Źródło słabej, błędnej kultury. Prawdziwe serce ciemności''.
Przesłanie wydaje się oczywiste
Nie zgadzam się, bo KATHARSIS jest. Nowy singiel Dody tak się nazywa.
Wielkie dzięki!Dani Filth pisze:Christgrinding Avenue / Aleja Miazgi Chrystusowej
- Ironkostek
- -#Trooper

Synuś, to albo się zgadzasz albo nie pochwalasz? zdecyduj się, bo to stwierdzenie przeczy wszelkim prawidlom logiki.Abandon pisze:Mógł...
a Nergal poprostu się zbłaźnił.
A dlaczego wcześniej tego nie robił? Odpowiedź jest prosta - Gdynia była ostatnim koncertem, więc nie musiał sie obawiać, że jego czyn, który z punktu widzenia prawa może być uznany za przestępstwo, spowoduje odwołanie kolejnych koncertów.
Byłem na Behu w Katowicach i już się ucieszyłem, że Adaś trochę zmądrzał. Nie gadał za bardzo nic głupiego a tu takie zachowanie godne dresa z zakazanej dzielnicy.
Nergal jesteś wieśniakiem - przykro mi to mówić...
No i Gdynia to rodzinne strony Nergala.
No to prawda, błazenada jakich mało. Nie wiem co mu strzeliło do głowy. Szkoda, bo mimo wszystko uważam go za bardzo inteligentnego człowieka. A przynajmniej uważałem :/
- Ironkostek
- -#Trooper

Jako student prawa nie mogłem sobie odmówić przyjemności sprawdzenia konsekwencji grożących teoretycznie naszemu Adasiowi
Oto odpowiedni fragment kodeksu karnego:
Art. 196. Kto obraża uczucia religijne innych osób, znieważając publicznie przedmiot czci religijnej lub miejsce przeznaczone do publicznego wykonywania obrzędów religijnych, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
Oto odpowiedni fragment kodeksu karnego:
Art. 196. Kto obraża uczucia religijne innych osób, znieważając publicznie przedmiot czci religijnej lub miejsce przeznaczone do publicznego wykonywania obrzędów religijnych, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
Nie, Twoje teksty dzieki ich ilosci byly nawet zabawne ;]Szajba pisze:text głupi jak moje wczorajsze posty na forum
A Nergal to wieśniak od początku do końca. Zawsze tak twierdziłem, mam szacun za muzykę. ale jako człowiek, jest dla mnie na poziomie Katharsis jakie osiągnęła Doda na swoim singlu.
Jazz is not dead, it just smells funny.
Ty, koleś, odpiermandol się od Dody.slayer pisze:A Nergal to wieśniak od początku do końca. Zawsze tak twierdziłem, mam szacun za muzykę. ale jako człowiek, jest dla mnie na poziomie Katharsis jakie osiągnęła Doda na swoim singlu.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

A ja ostatnio jadlem razem z Doda i Radziem obiad - siedzialem metr od nich.herki pisze:Ty, koleś, odpiermandol się od Dody.slayer pisze:A Nergal to wieśniak od początku do końca. Zawsze tak twierdziłem, mam szacun za muzykę. ale jako człowiek, jest dla mnie na poziomie Katharsis jakie osiągnęła Doda na swoim singlu.