Somewhere Back In Time World Tour '08
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

Re: Somewhere Back In Time World Tour '08
Przeproszam za offtopa, ale w 2000 roku to jeszcze była w polsce końcówka ery kaset, kompakty dopiero zaczynały swoje panowianie, więc proszę mi nie mówić o odtwarzaczach mp3 wtedy...
nie porównywałem maiden z dth, bo jak napisałem to dwie różne bajki (tak samo jeśli chodzi o oprawy koncertów. nie porównywalem tu tych zespołów, tylko napisałem że maideni nie mają żadnych spektakulranych fajerwerków, za które musieliby ciagnąć wielką kasę). chodziło mi o pewne podejście do swojej działalności i do grania koncertów. nie mam też poglądów w stylu 'polscy fani są najfajniejsi i muszą u nas zagrac choćby za darmo!'. po prostu zrobiło mi się przykro przy okazji refleksji jaki ten zespół zrobił się nastawiony na zysk. nie mam im tego za złe, ani nie mam pretensji, stwierdzam po prostu przykry fakt.
bardzo chciałbym, żeby do nas przyjechali i nie widzę powodu dlaczego nomad zawsze robisz z siebie cierpiętnika
bardzo chciałbym, żeby do nas przyjechali i nie widzę powodu dlaczego nomad zawsze robisz z siebie cierpiętnika
Przecież w Polsce nie sprawdzają kodów - a w Szwecji jak najbardziej.HAMMERS pisze:Będę pamiętał na przyszłość. Choć nie wiem czy z takiej fotki ktoś dałby rade podrobić. Na RHCP mi nie uwzględniło bo mi sie farba z kodem zamazała, ale udało się i wszedłem na stadion:) Szymon widzę, że na Meksyk atakujesz. Lecisz na własną rękę czy z biura na wakacje?
Mało czytasz.adam IM pisze:większej bzdury to już dawno nie czytałem![]()
![]()
moj podpis to zwykly lans, tak naprawde nigdzie nie jadeHAMMERS pisze: Szymon widzê, ¿e na Meksyk atakujesz. Lecisz na w³asn± rêkê czy z biura na wakacje?
Wicker nie napisal, ze tego nie bylo tylko ze nie byly jeszcze AZ TAK POPULARNE. I to prawda, ja pierwszy raz do czynienia z p2p mialem gdzies na przelomie 2001/2002, jasne ze istanialo wczesniej, ale wtedy wiekszosc ludzi w Polsce siedzialo na modemach i zasysanie mp3 wcale taniej jak kupno plyty nie wychodzilo. Wiekszosc mp3 pochodzila poprostu z wymiany. Dodatkowo pamietam ze gdzies w 96/97 roku plyta CD kosztowala jakies 50pln, nagrywarka CD ze 2 tys pln. Nie kazdego bylo stac, wiec automatycznie nie bylo takiej masowki jak teraz. Moze toche za bardzo w czasie sie cofnalem, ale w 2000 tez nie bylo takiej skali zjawiska jak teraz....WICKER MAN napisa³/a:
35.000 egz. to sprzedaz, a raczej liczba zamowionych plyt Brave New World. Zloto osiagnela ona 2.5 roku po premierze, ale wtedy jeszcze nie byly popularne mp3 player'y czy tez sieci p2p. Oczywiscie piractwo internetowe ograniczylo znacznie sprzedaz plyt na calym swiecie, a polski rynek dotknelo to jeszcze mocniej niz na zachodzie Europy co swiadczy o tym, ze przecietny Polak ukradnie muzyke jesli tylko bedzie to proste i latwe - nawet nie zastanawiajac sie nad tym, ze tylko kupujac oryginal pokazuje, ze szanuje i docenia artyste.
wiêkszej bzdury to ju¿ dawno nie czyta³em
z glownej
przygotowania trwaja

przygotowania trwaja

i jest konkurs na imie samolotu, ja bym proponował "Ace in High"
ale tylko dla FCwojteq pisze:i jest konkurs na imie samolotu, ja bym proponował "Ace in High"
FLIGHT OF ICARUS ?
Na koncercie RHCP sprawdzali kody, miałem problem żeby wejść bo miałem zamazany:/ Ale w końcu mnie wpuscili. Byłem w tym roku na wszystkich koncertach na Śląskim i tylko na tym sprawdzali kody, ale on był najpóźniej to pewnie poszli z technologią do przodu.Da5id pisze:HAMMERS napisał/a:
Będę pamiętał na przyszłość. Choć nie wiem czy z takiej fotki ktoś dałby rade podrobić. Na RHCP mi nie uwzględniło bo mi sie farba z kodem zamazała, ale udało się i wszedłem na stadion:) Szymon widzę, że na Meksyk atakujesz. Lecisz na własną rękę czy z biura na wakacje?
Przecież w Polsce nie sprawdzają kodów - a w Szwecji jak najbardziej.
Jakby nie zagrali to bym się cieszył! Przynajmiej by się skoczyło za połowe taniej na 1 gig lub nawet 2 w niemczech. A tak to 450zl bilet i 3 dni męczenia się:/faust pisze: w rozpisce trasy na oficjalnej brak WACKEN , ciekawe...
A w jaki sposób to sprawdzali? Jakieś czytniki mieli czy jak?HAMMERS pisze:Na koncercie RHCP sprawdzali kody, miałem problem żeby wejść bo miałem zamazany:/ Ale w końcu mnie wpuscili. Byłem w tym roku na wszystkich koncertach na Śląskim i tylko na tym sprawdzali kody, ale on był najpóźniej to pewnie poszli z technologią do przodu.
Tak czytnikami na kod najeżdżali i albo potwierdzało albo nie:) Mi nie potwierdziło, bo miałem zamazany:/
Na Genesis też sprawdzali.
Ja stałem 1 w kolejce i mi nie sprawdzili zreszta bilet po takiej ulewie nie nadawał się do sprawdzenia, a widzieli że stałem od rana i zmokłem cały razem z biletem to chyba sobie dali spokój i mnie wpuścili hehe:)
no to kolejna data potwierdzona
Dwa dni potem u nas, a potem Bratyslawa
Dwa dni potem u nas, a potem Bratyslawa
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Przy okazji w press releasie promujacym Gods of Metal znalazla sie niechcacy niepotwierdzona jeszcze data trzeciego koncertu w Brazylii:
Tue 4th March, Curitiba, Brazil Pedreira Stadium
http://www.worldstadiums.com/stadium_pi ... eira.shtml
Dziwne, ze graja we wszystkich najwiekszych brazylijskich miastach poza Rio...
Potwierdzone europejskie daty (wytluszczone), a takze te, ktore zostana ogloszone na dniach:
JUNE:
Fri 27th - Bologna, Italy - Gods of Metal Fesitval, Arena Parco Nord
Sun 29th - Madrid, Spain - Rock In Rio
JULY:
Tue 1st - Paris, France - Palais Omnisports de Paris-Bercy
Wed 2nd - Paris, France - Palais Omnisports de Paris-Bercy
Sat 5th - London, England - Twickenham Stadium
Wed 9th - Lisbon, Portugal - Super Bock Super Rock Festival
Wed 16th - Stockholm, Sweden - Stockholm Stadium
Fri 18th - Helsinki, Finland - Helsinki Olympic Stadium
Sat 19th - Tampere, Finland - Ratina Stadium
Tue 22nd - Trondheim, Norway - Lerkendal Stadium
Thu 24th - Oslo, Norway - Valle Hovin Stadium
Sat 26th - Gothenburg, Sweden - Ullevi Stadium
Sun 27th - Horsens, Denmark - Horsens Gods Bane Pladsen
AUGUST:
Sat 2nd - Wacken, Germany - Wacken Open Air
Tue 4th March, Curitiba, Brazil Pedreira Stadium
http://www.worldstadiums.com/stadium_pi ... eira.shtml
Dziwne, ze graja we wszystkich najwiekszych brazylijskich miastach poza Rio...
Potwierdzone europejskie daty (wytluszczone), a takze te, ktore zostana ogloszone na dniach:
JUNE:
Fri 27th - Bologna, Italy - Gods of Metal Fesitval, Arena Parco Nord
Sun 29th - Madrid, Spain - Rock In Rio
JULY:
Tue 1st - Paris, France - Palais Omnisports de Paris-Bercy
Wed 2nd - Paris, France - Palais Omnisports de Paris-Bercy
Sat 5th - London, England - Twickenham Stadium
Wed 9th - Lisbon, Portugal - Super Bock Super Rock Festival
Wed 16th - Stockholm, Sweden - Stockholm Stadium
Fri 18th - Helsinki, Finland - Helsinki Olympic Stadium
Sat 19th - Tampere, Finland - Ratina Stadium
Tue 22nd - Trondheim, Norway - Lerkendal Stadium
Thu 24th - Oslo, Norway - Valle Hovin Stadium
Sat 26th - Gothenburg, Sweden - Ullevi Stadium
Sun 27th - Horsens, Denmark - Horsens Gods Bane Pladsen
AUGUST:
Sat 2nd - Wacken, Germany - Wacken Open Air
Pięknie , tylko czekać aż potwierdzą , ciekawe czy na wschodzie Europy też zagrają 
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Tzn. na wschod od strefy Schengen? Tego nie wiem, ale jakis koncert/y w naszej okolicy na pewno beda - podejrzewam, ze jakos w okolicach Wacken.
a ten termin nie jest juz zajety ?WICKER MAN pisze:Sun 29th - Madrid, Spain - Rock In Rio
blisko Wacken? hmmm...
czyli Szczecin?
Zajęty przez co, bo nie za bardzo rozumiem?Budziol pisze:a ten termin nie jest juz zajety ?
Mi nie sprawdzali. A może sprawdzali? O_o Nie pamiętam, widocznie stary już jestem.HAMMERS pisze:Na koncercie RHCP sprawdzali kody, miałem problem żeby wejść bo miałem zamazany:/ Ale w końcu mnie wpuscili. Byłem w tym roku na wszystkich koncertach na Śląskim i tylko na tym sprawdzali kody, ale on był najpóźniej to pewnie poszli z technologią do przodu.