07/08/2008 - Warszawa, POL @ Stadion Gwardii

Wszystko na temat nowego tournee oraz koncertu w Polsce!

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: 07/08/2008 - Warszawa, POL @ Stadion Gwardii

Post autor: RALF »

Mandrake pisze:
faust pisze:Fascynująca dyskusja, ale- bilety na Maiden są dużo tańsze u nas to priorytet, w 2005 Mystic kazał płacić jak za U2 a proma była zerowa...To cud że tyle osob się pojawilo, mimo wszystko...
Nie wiem czy dobrze rozgryzłem to "kulawe" zdanie, ale chciałbym wskazać, ze w 2005 roku 100zł za bilet na Mystic festival to była naprawdę świetna cena! Nie zapominaj że oprócz Maiden było kilka prężnych kapelek. Teraz za sam Nightwish trzeba zapłacić 120zł, a za sam Maiden 130zł... Bilet na U2 kosztował 150zł. Nie wiem jakich masz bogatych starych ale różnica 50zł na bilecie to trochę kasy jest. Więc nie gadaj że Mystic kazał płacić za Maiden + inni tak jak za U2.

W ogóle przez Ciebie znienawidziłem słowo "frekwencja" :lol:
"Frekwencja", co z tego...te prężne kapele mogły grać w Mega- Klubie... :buahaha:
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: tomtomala »

sekcjazwlok pisze:Wg mnie Meta nie przyciagnie teraz duzej liczby osob(40 tys max) gdyz z niczym nowym nie przyjezdza
Nie zgodzę się. Według ostatnich pogłosek z obozu Mety nowy album ma się pojawić w lutym 2008 roku.
Awatar użytkownika
Madril
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Madril »

Przecież i tak większość ludzi idących na taki koncert nie ma pojęcia z jakim materiałem przyjeżdża zespół. Oni wiedzą tylko, że koncert. :mrgreen:
Mandrake
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Mandrake »

faust pisze:"Frekwencja", co z tego...te prężne kapele mogły grać w Mega- Klubie... :buahaha:
1. chodziło mi o to, że w prawie każdym poście spuszczasz się nad tą nieszczęsna frekwencją, albo piszesz, że można by przenieść koncert do Torwaru, Spodka co jest bezsensem.
2. osobno może i te zespoły mogą grać w klubach, ale razem wzięci do kupy stworzyli bardzo dobry skład jak na festival w Polsce, i jak mniemam przyciągnęli sporo ludzi.
3. To tylko mała refleksja, bardziej mi chodziło o głupotę jaką walnąłeś z tym porównaniem cen biletów.

Zakończyłem dyskusję z Tobą. EOT
Why so serious?
CubeX
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: CubeX »

Jak jest z miejscami siedzącymi? Czy przy zakupie biletów trzeba sobie zażyczyć bilet na sektor, czy też zakupując wejśćiówkę na płytę, można sobie przycupnąć na ławeczkach?
Awatar użytkownika
Madril
-#Moonchild
-#Moonchild

CubeX pisze:Jak jest z miejscami siedzącymi? Czy przy zakupie biletów trzeba sobie zażyczyć bilet na sektor, czy też zakupując wejśćiówkę na płytę, można sobie przycupnąć na ławeczkach?
Ktoś chyba mówił, że ławeczek to już tam nie ma i trzeba na betonie siedzieć. Bilety nie mają określonego miejsca.
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Madril pisze:Ktoś chyba mówił, że ławeczek to już tam nie ma i trzeba na betonie siedzieć. Bilety nie mają określonego miejsca.
czyli nie muszę mówić poproszę bilet na płytę/sektor :?:
Awatar użytkownika
Madril
-#Moonchild
-#Moonchild

Invader pisze:czyli nie muszę mówić poproszę bilet na płytę/sektor :?:
Nie, rodzaj biletów jest jeden.
CubeX
-#Trooper
-#Trooper

Madril pisze: Ktoś chyba mówił, że ławeczek to już tam nie ma i trzeba na betonie siedzieć. Bilety nie mają określonego miejsca.
Ostatni raz na stadionie Gwardii byłem 15 sierpnia 19996 roku. Sławek Drabik (Włókniarz Częstochowa) zdobył tam wtedy tytuł Indywidualnego Mistrza Polski na żużlu, pokonując Tomasza Golloba. To były piękne chwile. A ławeczek było full. Musiało się trochę zmienić widocznie.
Awatar użytkownika
piter
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: piter »

Mysle że nie bedzie problemu z frekwencją - gwardia mieści max 25-30 tys a śląski 60tys więc Ln już założyło że na maidenach ludzi bedzie mniej niz na metallice co nie zmienia faktu że oba koncerty mogą zostać wyprzedane całkowicie.
sądze że atutem sa też ceny jak i fakt że LN robi lepszą promocję i ma lepszą sieć sprzedaży niz mystic który bilety na Nightwisha nie dość że sprzedaje po 120 zl to jeszcze można je kupuić tylko kilku punktach w kraju i na allegro - bilety LN można za to kupić w sieci ticketpro (ciekawe że bilety z LN nie pojawiły sie w innych bileteriach tj ewentim)
herki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: herki »

Borys1978 pisze:Gdzie będą spać- domyśla się ktoś?
Nie wiem czy mam dobre info, ale raczej w łóżkach.
Chudy
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Chudy »

Mnie też się tak wydawało ale nie miałem oficjalnego potwierdzenia.
herki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: herki »

Oficjalnie potwierdzam.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

piter pisze:Mysle że nie bedzie problemu z frekwencją - gwardia mieści max 25-30 tys a śląski 60tys więc Ln już założyło że na maidenach ludzi bedzie mniej niz na metallice co nie zmienia faktu że oba koncerty mogą zostać wyprzedane całkowicie.
sądze że atutem sa też ceny jak i fakt że LN robi lepszą promocję i ma lepszą sieć sprzedaży niz mystic który bilety na Nightwisha nie dość że sprzedaje po 120 zl to jeszcze można je kupuić tylko kilku punktach w kraju i na allegro - bilety LN można za to kupić w sieci ticketpro (ciekawe że bilety z LN nie pojawiły sie w innych bileteriach tj ewentim)
:laugh masz rację , ja jadę na oba koncerty, Maiden zobaczę po raz 3ci.
Awatar użytkownika
Piwowarus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Piwowarus »

Madril pisze:Ktoś chyba mówił, że ławeczek to już tam nie ma i trzeba na betonie siedzieć
Ale jednak patrząc chociażby na Google Earth, to na stadionie miejsca siedzące są różnokolorowe. Zaryzykował bym stwierdzenie, że jednak krzesełka są.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Piwowarus pisze:
Madril pisze:Ktoś chyba mówił, że ławeczek to już tam nie ma i trzeba na betonie siedzieć
Ale jednak patrząc chociażby na Google Earth, to na stadionie miejsca siedzące są różnokolorowe. Zaryzykował bym stwierdzenie, że jednak krzesełka są.
Można stać na ławkach :rocx :guns
CubeX
-#Trooper
-#Trooper

Bilet do Wawki zakupiony, do Pragi zamówiony. Można snuć palny okołokoncertowe. Już zaczynam, coby wszystko na ostatni guzik dopiąć :D
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

CubeX pisze:Bilet do Wawki zakupiony, do Pragi zamówiony. Można snuć palny okołokoncertowe. Już zaczynam, coby wszystko na ostatni guzik dopiąć :D
Gratuluję ja jutro 2 zakupię...w Łodzi, załatwię przejazd i ....fruuu :buahaha:
Mirdaroh
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Mirdaroh »

Nie wiem czy w Łodzi możesz zamówić bilet do Pragi.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Mirdaroh pisze:Nie wiem czy w Łodzi możesz zamówić bilet do Pragi.
Niiie, o Gwardii myślę ;-)
ODPOWIEDZ