trasa Helloween i Gamma Ray

Archiwalny dział o koncertach, imprezach, zlotach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Re: trasa Helloween i Gamma Ray

Post autor: gumbyy »

salvis pisze:to nie wystarcza wam temat o Helloweenie do użerania się który lepszy ? ;-)

przecież nikt i tak nikogo nie nawróci nagle na Derisa czy Kiske, więc po co to wszystko? a wszyscy znaja wasze ustosunkowanie do obu. ;-)
No ale ja przecież nic o Kiske nie pisałem :)

Wypowiedziałem się na temat "Deris jest najlepszym wokalistą heavy metalowym" co dla mnie jest bzdurą porównywalną do tego, że Ziemia jest płaska ;)
Nie wnikam w to, że ktoś woli Hello. z Derisem, Hansenem, czy Kiske na wokalu. to są dwie różne sprawy :)
www.MetalSide.pl
salvis
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: salvis »

nie mów, że nie wiedziałeś ;-)

Obrazek

:B
"Każdego dnia rodzi się jakiś głupiec i wy się nie spóźniliście"
Awatar użytkownika
Ironkostek
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Ironkostek »

gumbyy pisze:
salvis pisze:to nie wystarcza wam temat o Helloweenie do użerania się który lepszy ? ;-)

przecież nikt i tak nikogo nie nawróci nagle na Derisa czy Kiske, więc po co to wszystko? a wszyscy znaja wasze ustosunkowanie do obu. ;-)
No ale ja przecież nic o Kiske nie pisałem :)

Wypowiedziałem się na temat "Deris jest najlepszym wokalistą heavy metalowym" co dla mnie jest bzdurą porównywalną do tego, że Ziemia jest płaska ;)
Nie wnikam w to, że ktoś woli Hello. z Derisem, Hansenem, czy Kiske na wokalu. to są dwie różne sprawy :)
Od kiedy czołowy oznacza za najlepszy?! Czytać ze zrozumieniem :razz:
Evil
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Evil »

gumbyy pisze:Nie wnikam w to, że ktoś woli Hello. z Derisem, Hansenem, czy Kiske na wokalu. to są dwie różne sprawy :)

nawet 3 :B
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Ironkostek pisze:Od kiedy czołowy oznacza za najlepszy?! Czytać ze zrozumieniem :razz:
Ok moja pomyłka... co nie zmienia faktu, że Deris nie jest CZOŁOWYM wokalistą heavy metalowym :) Wiele lepszych głosów jest w metalu :)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Ironkostek
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Ironkostek »

Ok. Ja uważam, że jest, Ty, że nie. Dalszy spór nie ma najmniejszego sensu, bo i tak jeden drugiego nie przekona :cool:
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Ironkostek pisze:Ok. Ja uważam, że jest, Ty, że nie. Dalszy spór nie ma najmniejszego sensu, bo i tak jeden drugiego nie przekona :cool:
Widzisz...tutaj nie chodzi o to, co Ty, albo ja uważamy. Bo to są nasze gusta. Tutaj chodzi o co innego. O rzeczywistość i obiektywne spojrzenia na zadany temat. A fakty są takie, że Deris ma przeciętny głos i przeciętne umiejętności wokalne. Wielu heavy metalowych śpiewaków ma o wiele lepszy głos od niego. I musisz z tym się pogodzić. Oczywiście w dalszym ciągu może to być dla Ciebie czołowy wokalista w metalu :)
www.MetalSide.pl
Evil
-#Long distance runner
-#Long distance runner

na pewno czolowy w stylistyce heavy power ;P a obiektywizm i tak nie istnieje :)
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Evil pisze:na pewno czolowy w stylistyce heavy power ;P
No o takiej cały czas rozmawiamy, bo przecież nie ma sensu porównywać do wokalistów thrashowych :) Derisowi do czołówki wiele brakuje :)
Evil pisze:a obiektywizm i tak nie istnieje :)
Wbrew pozorom istnieje :) Nie wierzysz?

Można nie lubić zespołu HammerFall, a obiektywnie trzeba przyznać, że Płyta "Glory to the Brave" wniosła bardzo dużo do heavy metalu :) Możesz nie lubić tego grania, a musisz przyznać, że to ważna płyta itp. To jest przykład obiektywnego podejścia do muzyki :)
www.MetalSide.pl
Evil
-#Long distance runner
-#Long distance runner

gumbyy pisze:
Evil pisze:na pewno czolowy w stylistyce heavy power ;P
No o takiej cały czas rozmawiamy, bo przecież nie ma sensu porównywać do wokalistów thrashowych :) Derisowi do czołówki wiele brakuje :)
Evil pisze:a obiektywizm i tak nie istnieje :)
Wbrew pozorom istnieje :) Nie wierzysz?

Można nie lubić zespołu HammerFall, a obiektywnie trzeba przyznać, że Płyta "Glory to the Brave" wniosła bardzo dużo do heavy metalu :) Możesz nie lubić tego grania, a musisz przyznać, że to ważna płyta itp. To jest przykład obiektywnego podejścia do muzyki :)
sluchaj jak ktos nie lubi takiego grania to i tak nie uzna jej za waznej hehe
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Evil pisze:to i tak nie uzna jej za waznej hehe
I będzie nieobiektywny... proste.
www.MetalSide.pl
Deleted User 357

Post autor: Deleted User 357 »

Ironkostek pisze: Twoja morda to żart stulecia
Kultury trochę...

A tak w ogóle,to nie chce mi się powtarzać,więc po prostu zgadzam się ze wszystkim co w tym temacie napisał gumbyy.
Awatar użytkownika
Lucy
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Lucy »

No... niedługo będziemy sobie jechać "twój stary śpiewa gorzej" i.t.p.

O obiektywizmie ciężko mówić, w muzyce, w metalu takim na przykład, można założyć, że osoba która zna więcej kapel i nagrań ma co porównywać i może wyciągnąć sensowniejsze wnioski,. Natomiast wasze ciągłe powtarzanie, że moja racja jest mojsza wynika raczej z przeświadczenia, że macie i lepsze porównanie i lepszy gust. :roll:

Tyle, że na przykład, jeżeli słuchanie głosu Derisa sprawia mi największą przyjemność, to dla mnie on będzie najlepszy i będę go bronić jak niepodległości. :guns

Oczywiście jest też kwestia na ile się opierać na wiedzy o muzyce (które zespoły są popularniejsze, które nie docenione, kto się na kim wzorował), a na ile oprzeć się na własnych odczuciach (jaka muzyka sprawia, że czujesz się tak a nie inaczej). No ale to nie ten temat.

Żal mi, że nie byłam na koncercie, ale pocieszam się, że ma być Sabaton niedługo w Polsze! :beer
Evil
-#Long distance runner
-#Long distance runner

czytaj caly czas Sabaton.pl...ale na Sabaton w polsce poczekasz do jesieni 2008 ...ale z nie bylekim tu wpadna to Cie moge zapewnic :)
Awatar użytkownika
Lucy
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Evil pisze:czytaj caly czas Sabaton.pl...ale na Sabaton w polsce poczekasz do jesieni 2008 ...ale z nie bylekim tu wpadna to Cie moge zapewnic :)
Grunt, że wpadną :solo
Evil
-#Long distance runner
-#Long distance runner

wpadna nawet do twojego miasta...i ja tam wpadne :) cieszysz sie ? hehee
Awatar użytkownika
Lucy
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Evil pisze:wpadna nawet do twojego miasta...
Ale nie do Studia, prawda? :shock:
Evil pisze:i ja tam wpadne :) cieszysz sie ? hehee
Prosta sprawa, przecież cię od wakacji nie widziałam :D

Kurczę, przejrzałam setlistę, strasznie mi żal March of Time i tego medleya... :sad: W okolicach koncertu śniło mi się, że miałam prawo jazdy, wsiadłam w samochód i uuu... :laugh
Evil
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Shalotka pisze:March of Time i tego medleya... :sad:
medley byl taki sobie :p ale byly syte momenty , a march byl swietny !!
Shalotka pisze:Evil napisał/a:
wpadna nawet do twojego miasta...

Ale nie do Studia, prawda? :shock:
niespodzianka ... bedzie bardzo pijacka impreza ;P
Awatar użytkownika
Lucy
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Evil pisze: march byl swietny !!
Chodzi za mną ten kawałek.
Evil pisze:niespodzianka ... bedzie bardzo pijacka impreza ;P
Na wałach :!:

:B
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Żelazny pisze:A tak w ogóle,to nie chce mi się powtarzać,więc po prostu zgadzam się ze wszystkim co w tym temacie napisał gumbyy.
Miło mi :)
Shalotka pisze:Tyle, że na przykład, jeżeli słuchanie głosu Derisa sprawia mi największą przyjemność, to dla mnie on będzie najlepszy i będę go bronić jak niepodległości. :guns
No prosta sprawa... gust jest indywidualną sprawą każdego słuchającego muzyki ( w tym przypadku Hello.). Tutaj sobie sama oceniasz co wolisz bardziej, co bardziej się Tobie podoba itp. Prawda? :)

Drugą sprawą są umiejętności i talent muzyków (a w tym przypadku Derisa). Prawda?
Shalotka pisze:strasznie mi żal March of Time i tego medleya...
"March..." strasznie wymęczony przez D., a medley fajnie wyszedł :)
Shalotka pisze:wynika raczej z przeświadczenia, że macie i lepsze porównanie i lepszy gust. :roll:
Trochę bzdura... bo gust to każdy ma swój, pisałem o tym wcześniej. On nie ma tutaj nic do rzeczy. Co do porównania... to coś w tym jest. Bo jeśli znam 100 wokalistów z różnych płyt, a ktoś kto zna takich 1000 to ma szersze porównanie i łatwiej może ocenić. Ja nie wnikam kto ile zna albumów/wokalistów itp. Piszę to co słyszę :)
www.MetalSide.pl
ODPOWIEDZ