Przypomnij mi co studiujesz? XDSzajba pisze:"here in poland, we have the bestes fans in the world"
07/08/2008 - Warszawa, POL @ Stadion Gwardii
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
El Dorado
Re: 07/08/2008 - Warszawa, POL @ Stadion Gwardii
jaxa_fett pisze:Polska jest w pewnym sensie na uprzywilejowanym miejscu jesli chodzi o koncerty, ze wzgledu na unikalna atmosfere na koncertach, ktorej nie uswiadczyli chyba nigdzie w takim stopniu.
Proponuję zejść na ziemięjaxa_fett pisze:poza tym inne zespoly tez cieplo wspominaja wystepy u nas, chociazby ostatnio Apocalyptica, wokalista podziekowal nam za atmosfere, ze nigdzie sie z taka nie spotkal czy cos w ten desen.
Polska publiczność = przeciętna publiczność.
A zespoły w każdym miejscu gdzie koncertują mówią o tym jak wspaniale zostali przyjęci, że tutaj jest najlepiej itp. Standard
A jeszcze zastanów się dlaczego Polskę omijają trasy takie jak: U.D.O. & Primal Fear, czy Helloween & Gamma Ray ? No dlaczego
www.MetalSide.pl
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

Ale jakoś większość zespołów o większym statusie i popularności jakoś nie opuszcza polski... Więc mówienie tutaj o mało znanych zespołach jest trochę niereprezentatywne.gumbyy pisze:A jeszcze zastanów się dlaczego Polskę omijają trasy takie jak: U.D.O. & Primal Fear, czy Helloween & Gamma Ray ? No dlaczego
JMM wiesz, faktem jest, że Iron Maiden czy Metallica to zespoly duzo bardziej znane od Hellowena czy U.D.O. ale tym drugim nie można odmówic statusu, szcególnie Hellowenowi(którego swoją drogą nie za bardzo lubie) a i GammaRay grali u nas na chyba pierwszym Mystic Festivalu jako headliner
już nie mam tu najwięcej postów

- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

Statusu nie odmawiam, ale nie są to żadne gwiazdy, które można by porównać z Maiden czy Metallicą które grają koncerty w polsce. Jakoś tak wszyscy najwięksi w ostatnich latach grali u nas- Gilmour, Genesis, Pearl Jam, Red Hot Chilli Peppers, więc cięzko mówić, że polska jest omijana...
Venom nie grał :/
Żywiołowa publika? Przejedź się do Szwecji albo Grecji (albo do jakiegokolwiek innego południowego kraju) na koncert, żeby zobaczyć co to jest żywiołowa publika.Szajba pisze:faktem jest ze u nas jest bardzo zywiołowa publika, i bardzo mozliwe zespół na prawde lubi u nas grac
xDSzajba pisze:"here in poland, we have the best fans in the world"
Hehe, true.Szymon pisze:stawiam piataka ze bruce w wawie wyskoczy ze swoim tekstem w tonie: " kiedy pierwszy raz tu bylismy to rzadzili zli ludzie, ale jestescie zajebistym narodem i pogoniliscie im kota" Dorzuci cos o wolnosci i pare innych bzdetow. Ci co rozumieja angielski beda posikani i ze lzami w oczach beda wiwatowac, a Ci co nie rozumieja angielskiego tez beda wiwatowac
Każdy na którym byłem nie licząc Czech.ClouD pisze:Narzekacie, narzekacie.
Podajcie mi przykład koncertu, w którym Bruce powiedział do fanów coś w rodzaju "Poland, we salute you!" wobec kraju, w którym byli.
Zgadzam się w 100%. :beer Co ciekawe - polską publiczność najczęściej wychwalają Ci, którzy w życiu nie widzieli koncertu za granicą.gumbyy pisze:Proponuję zejść na ziemięFantastyczna polska publiczność to mit. Nic takiego specjalnego u nas nie ma. Proponuję odwiedzić koncerty za granicą i przekonać się samemu. A patrząc na frekwencję koncertową w ostatnich latach to mogę śmiało powiedzieć, że jest co raz gorzej.
Polska publiczność = przeciętna publiczność.
A zespoły w każdym miejscu gdzie koncertują mówią o tym jak wspaniale zostali przyjęci, że tutaj jest najlepiej itp. Standard![]()
-
Satil Devan
- -#Wrathchild

Jak tak wam się nie podoba, to wypierdzielać za granicę do greków i innych południowców, skoro tam koncerty to miód, cud, ambrozja i boska orgia. Oczywiście to bardzo polskie, dostać coś świetnego, a narzekać jak diabli. O_o
Mkay.Satil Devan pisze:Jak tak wam się nie podoba, to wypierdzielać za granicę do greków i innych południowców, skoro tam koncerty to miód, cud, ambrozja i boska orgia.
Tzn. co dostać? O_oSatil Devan pisze:Oczywiście to bardzo polskie, dostać coś świetnego, a narzekać jak diabli. O_o
-
Satil Devan
- -#Wrathchild

Kilo cukru z Carrefoura.Pieczeń rzymska pisze:Tzn. co dostać? O_o
Średnio śmieszne.Satil Devan pisze:Kilo cukru z Carrefoura.Pieczeń rzymska pisze:Tzn. co dostać? O_o
-
Satil Devan
- -#Wrathchild

To nie miało być śmieszne.Średnio śmieszne.
To co miałeś na celu pisząc o tym cukrze?Satil Devan pisze:To nie miało być śmieszne.
uff, myslalem, ze mnie zabijecie za moj blad z tym wokalista Apocalyptici, a tu chyba ja tylko zauwazylem...sorry, piszac to bylem wczorajszy...xD chodzilo mi jak cos o tego powiedzmy lidera, blondyna, nie pamietam jak sie nazywa...
a przykladem moze byc chociazby roznica w tym, co sie dzialo na koncercie Nightwisha z ktorego wydali ostatnio jakos dvd. nie chodzi mi o zespol i muzyke jaka graja, ale koncert byl w hali czy klubie, ktory pomiescil od cholery osob, a ograniczali sie oni do machania glowami i krzyczeniem na poczatku utworow, ze im sie podoba. moze to montaz, moze nie, ale po ujeciach z publiki - wg mnie marnie. a koncert byl z tego co pamietam gdzies w skandynawii.
mowcie co chcecie, ja sie ciesze ze tak mowia, nawet jesli nie jest to cala prawda, ale jakas czesc prawdy na pewno w tym jest, i koncerty w naszym kraju zdecydowanie sie roznia, jesli chodzi o klimat, zaangazowanie publiki. i mowcie co chcecie, ale ja sie bede tego trzymal:)
a przykladem moze byc chociazby roznica w tym, co sie dzialo na koncercie Nightwisha z ktorego wydali ostatnio jakos dvd. nie chodzi mi o zespol i muzyke jaka graja, ale koncert byl w hali czy klubie, ktory pomiescil od cholery osob, a ograniczali sie oni do machania glowami i krzyczeniem na poczatku utworow, ze im sie podoba. moze to montaz, moze nie, ale po ujeciach z publiki - wg mnie marnie. a koncert byl z tego co pamietam gdzies w skandynawii.
mowcie co chcecie, ja sie ciesze ze tak mowia, nawet jesli nie jest to cala prawda, ale jakas czesc prawdy na pewno w tym jest, i koncerty w naszym kraju zdecydowanie sie roznia, jesli chodzi o klimat, zaangazowanie publiki. i mowcie co chcecie, ale ja sie bede tego trzymal:)
-
Deleted User 357
Nie różnią się. Uwierz na słowojaxa_fett pisze:ale jakas czesc prawdy na pewno w tym jest, i koncerty w naszym kraju zdecydowanie sie roznia, jesli chodzi o klimat, zaangazowanie publiki. i mowcie co chcecie, ale ja sie bede tego trzymal:)
-
Satil Devan
- -#Wrathchild

Twój brak zdolności do domyślania się. Tym postem tylko to potwierdziłeś.To co miałeś na celu pisząc o tym cukrze?
Po prostu uważam, że tekstów "Jesteście najlepsi, rządzicie!" nie należy traktować dosłownie, a rozumieć je jako "No, dobry koncert, naprawdę nieźle się bawimy!". Zauważcie, że Bruce nie zawsze tak mawiał, a już szczególnie tuż przed swoim odejściem z bandu.jaxa_fett pisze:mowcie co chcecie, ja sie ciesze ze tak mowia, nawet jesli nie jest to cala prawda, ale jakas czesc prawdy na pewno w tym jest
Może i D5 nie ma zdolności do domyślania się, ale Ty chyba nie masz zdolności czytania ze zrozumieniem.Satil Devan pisze:Jak tak wam się nie podoba, to wypierdzielać za granicę do greków i innych południowców, skoro tam koncerty to miód, cud, ambrozja i boska orgia. Oczywiście to bardzo polskie, dostać coś świetnego, a narzekać jak diabli. O_o
nie uwierze. Chorzow od Ostravy roznil sie ogromnie. i tyle:)
Bo Czesi mają małe jądra.
Pierdolisz jakieś bzdury o tym, że "dostajemy coś świetnego, a narzekamy jak diabli", zupełnie ignorując fakt, że nikt nie narzeka na występ Maiden w naszym kraju, tylko na polską publikę - ogólnie. To jak to jest - Twoim zdaniem publiczność dostaniemy?Satil Devan pisze:Twój brak zdolności do domyślania się. Tym postem tylko to potwierdziłeś.To co miałeś na celu pisząc o tym cukrze?