porównywałem na googlach (w tej samej skali) stadion Śląski i Gwardii i z zaskoczeniem zauważyłem że wielkość boiska jest w obu wypadkach IDENTYCZNA różnica jest w tym co dookoła. Niemniej jeddnak na płycie Gwardii bedzie mniej miejsca bo scena musi być bliżej środka boiska - na Śląskim jest więcej miejsca z tyłu. http://www.rockmetal.pl/koncerty.html?c ... on_Gwardii http://www.rockmetal.pl/koncerty.html?c ... ion_Slaski
oczywiscie trzeba sobie przełączyć na "satellice" aby zobaczyć zdjęcie zamiast mapy
najlepiej porównuje się na 2 lub3 kreseczce od góry,
na pierwszej kreseczce zdjecie jest niedostepne
taa... kurna... przyjadą chopaki do stolicy kraju UE Zawitają do państwa organizującego Euro 2012 i zagrają na przepięknym stadionie wybudowanym i wyrestaurowanym specjalnie pod Euro
widman pisze:Kurde, albo tak jak mowicie - przypomnienie PRL albo zwyczajna kpina i cięcie kosztow.
no ale to to samo
Daszek prawie dorównuje temu słynnemu staremu ze stadionu Polonii.
ta... Taki stadion to aż wstyd... stolica
Grali tu Meta, Waters, T. Turner czy Aerosmith ...To i Maiden zagra. Jak słyszę to zrzędzenie - mam dość! A od kiedy Polska jest żródłem stadionów, wszystko ledwie w posadach stoi.., bilety bardzo drogie nie są organizator musiał więc na czymś zaoszczędzić ...a Maiden nawet na klepisku show da bomba!!! :rocx
Faust ale chyba widziałeś lepsze stadiony w Polsce no nie ? Dla mnie wybór tego stadionu to jest żart i wiocha jakaś. Mogliby by ten gig zrobić w innym mieście i na normalnym obiekcie a nie zawsze się upierają, że albo śląsk albo stolica
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
Też bym wolał żeby np zrobili w Krakowie - ale wybór jest tylko między Śląskiem a Warszawą z 2 powodów
1/ za Śląskiem przemawia to że mieszka tam kupe ludzi i w ogóle południe Polski jest bardziej zaludnione - na Śląsk łatwo dojedziesz z Krakowa i Wrocłewia
2/ za Warszawą - woj Mazowieckie jest najbardziej zaludnione w Polsce, a Wawa to największe miasto, łatwo dojechać z Łodzi, a pozz tym środek Polski - poza tym warszawiacy mają dużo kasy to łatwiej im bilety sprzedać
organizatorzy musza pamiętać że poza kosztem biletu na koncert jest też koszt i czas dojazdu- więc dlatego w/w 2 lokalizacje sa najbardziej popularne i już się przyzwyczaiłem że tam jest najwiecej koncertów - ja z dwojga złego zdecydowanie wole Śląsk bo mam tam bliżej i do Warszawy jeżdże tylko na wyjatkowe koncerty tj IM.
a sam obiekt stadionu Gwardii jest ok jeżeli chodzi o tych co idą na płyte - a jak ktoś woli trybuny to ma gorzej.
Wnetrze przypomina mi kotlownie w mojej szkole podstawowej, tylko smierdzi tam troche bardziej. Po bokach rozpadajace sie drewniane drzwi prowadzace do szatni gdzie Maiden bedzie sie przebierac.
Faust ale chyba widziałeś lepsze stadiony w Polsce no nie ? Dla mnie wybór tego stadionu to jest żart i wiocha jakaś. Mogliby by ten gig zrobić w innym mieście i na normalnym obiekcie a nie zawsze się upierają, że albo śląsk albo stolica
zgadzam się... ale już lepszy śląski ....
A poza tym Stadion Śląski ma jednak klasę w porównaniu do tego.... czegoś...