Lao Che
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Lao Che
zaorać
a ja myslalem, ze: a) napiszesz mi to samo w temacie o CC b) stwierdzisz,ze pijany jestem
- Elevatorman
- -#Clansman

ooo wreszcie miesiąc czekać ino trzeba tylko niecały
- panzerschreck
- -#Lord of the flies

Jak zastylizowałElevatorman pisze:ooo wreszcie miesiąc czekać ino trzeba tylko niecały
Powstanie Warszawskie to jedna z płyt mojego życia, bo trafiła na podatny grunt, czyli na moją zajawkę II WŚ i sama w sobie jest genialna
Nicotine-Valium-Vicodine-Marijuana-Ecstasy and Alcohol
ja to w ogole ich koncerty jakos srednio przyjmuje, widzialem te w tv, na dvd i wole ich oblicze plytowe. Aczkolwiek nie widzialem ich osobisciepanzerschreck pisze:że nic nie pamiętam i nie mogę sobie tego wybaczyć
Mysle, ze PW to jest album bez konkurencji, zostawiam jak obraz w muzeum. Najnowsza bede porownywal do jedynki, ktora co jak co tez bardzo lubie.
Ostatnio zmieniony czw sty 31, 2008 12:25 am przez slayer, łącznie zmieniany 1 raz.
Jazz is not dead, it just smells funny.
- hail_the_leaf
- -#Invader

Powstanie Warszawskie to jedna z najlepszych polskich płyt dla mnie.
Ale prawdziwą moc to na żywo nabierają.. widziałem dwa razy na Woodstocku, coś pięknego, niesamowite przeżycie.
Ale prawdziwą moc to na żywo nabierają.. widziałem dwa razy na Woodstocku, coś pięknego, niesamowite przeżycie.
- panzerschreck
- -#Lord of the flies

Na mnie Powstanie w ogóle dziwnie działa- wjeżdża mi na stan emocjnalny niesamowicie, wkręcam się jak młody pelikanslayer pisze:ja to w ogole ich koncerty jakos srednio przyjmuje, widzialem te w tv, na dvd i wole ich oblicze plytowe.panzerschreck pisze:że nic nie pamiętam i nie mogę sobie tego wybaczyć
Mysle, ze PW to jest album bez konkurencji, zostawiam jak obraz w muzeum. Najnowsza bede porownywal do jedynki, ktora co jak co tez bardzo lubie.
Jasne, ze warto 
zupelnie cos innego i blagam nie kaz mi tego stawiac jakos pod PW, bo nic nie da sie do Powstania porownac. Ale Koli to na maxa ciekawy projekt, konwencja hip hopowa moznaby powiedziec, a w to wplatanych bardzo duzo motywow, z roznych dziedzin sztuki. Preisner, Grechuta, cytaty z filmu "Wniebowzięci". Naprawde szkoda, ze nie miales tych 10zl.
A co do stanu emocjonalnego, to mysle, ze nie tylko Ty jeden tak odbierasz te plyte. Ludzie, ktorzy zakochali sie w PW, ktorzy sluchaja jej ze lzami w oczach maja dokladnie tak samo. Poprzez prawdziwa historie, fakty , znow cytaty album staje sie filmem dokumentalny, krecanym bezposrednio przez samych powstancow.
zupelnie cos innego i blagam nie kaz mi tego stawiac jakos pod PW, bo nic nie da sie do Powstania porownac. Ale Koli to na maxa ciekawy projekt, konwencja hip hopowa moznaby powiedziec, a w to wplatanych bardzo duzo motywow, z roznych dziedzin sztuki. Preisner, Grechuta, cytaty z filmu "Wniebowzięci". Naprawde szkoda, ze nie miales tych 10zl.
A co do stanu emocjonalnego, to mysle, ze nie tylko Ty jeden tak odbierasz te plyte. Ludzie, ktorzy zakochali sie w PW, ktorzy sluchaja jej ze lzami w oczach maja dokladnie tak samo. Poprzez prawdziwa historie, fakty , znow cytaty album staje sie filmem dokumentalny, krecanym bezposrednio przez samych powstancow.
- panzerschreck
- -#Lord of the flies

Porównywać nie zamierzam, bo jak sam napisałeś nie ma sensu. Tylko przy następczyni PW po prostu gdzieś mi to będzie siedzieć, bo te emocje są zbyt silne, żeby je oddzielić od tej nazwy
A co do Koli- coś tam czytałem przy okazji wywiadu z Lao Che, co to mniej więcej było, więc raczej bym się nie zaskoczył. Przejdę się jutro i może jeszcze będzie
Warto, nawet jesli w formie ciekawostki - przy takiej cenie 
- panzerschreck
- -#Lord of the flies

Przypomnij, jak to było...?slayer pisze:Warto, nawet jesli w formie ciekawostki - przy takiej cenie
Jaki zespół taka cena???
bylem nawet raz na ich koncercie, widziałem też ten występ dla telewizji. i chociaż byłem bardzo pozytywnie nastawiony, ba wręcz chcialem żeby mi się spodobali, no ale nic z tego
jakoś kompletnie mnie to nie pociąga, nie umiem powiedzieć co jest nie tak z lao che... bo tak,wiem, to ważna plyta, fajnie ze ktoś to przypomniał, przejmujące itp. itd. ale ta forma jest jakaś taka nieprzystępna dla mnie. no nie wiem, może kiedyś jeszcze zmienię zdanie
widziałem ich na żywo gdy grali wspólną trasę z armią. grali w porządku, ale bez rewelacji, spodziewałem się więcej i że mnie trochę do siebie przekonają
widziałem ich na żywo gdy grali wspólną trasę z armią. grali w porządku, ale bez rewelacji, spodziewałem się więcej i że mnie trochę do siebie przekonają
owszem, ale chciałem się też przekonać do lao che i na dobre sprawdzić o co z nimi tyle zamieszania
może następnym razem 
Dobry ten nowy kawałek.
całego powstania nigdy nie słuchałem. znam ich z poszczegołnych kawałków i koncertów. dlatego może mam sceptyczną opinię i nie mogę ich do końca ocenić, nie znając całości. może w przypływie dobrego humoru się za to zabiorę