DVD - Live After Death

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
wojteq
-#Moonchild
-#Moonchild

Re: DVD - Live After Death

Post autor: wojteq »

MM mamy, mamy :) , ale w sumie ode mnie średnio z dojazdem, no i co jak się okaże, że akurat w Sz-nie nie ma i będzie w poniedziałek na przykład, poza tym razem z dvd idzie płytka Dio, no i sądziłem, że będzie w sobotę u mnie, ale to nic, poczekam te 3 dni spoko, i tak mam we wtorek zaliczenie jeszcze, więc nie mógłbym się w pełni cieszyć dvd
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Abstract »

Ja wybiorę się prawdopodobnie jutro do MM w Czeladzi. Jak wrażenia z materiału zamieszczonego na DVD?
Awatar użytkownika
Piwowarus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Piwowarus »

Jesper, ile zapłaciłeś za to DVD? Ja widziałem je dziś w Empiku, ale było po 90 zł, a w Saturnie w Arkadii jeszcze nie wyłożyli. No ale poczekam do jutra, bo w MM, albo Saturnie będzie tańsze.
Awatar użytkownika
jesper
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: jesper »

... zapłaciłem 65zł [widać nawet cenę na pierwszej fotce].

... co do wrażeń to wstępnie odpaliłem koncert aby sprawdzić jakość dźwięku i obrazu, tak więc dźwięk w 5.1 brzmi potężnie choć trochę sztucznie plastikowo, natomiast obraz na 100% jest lepszy niż na VHS czy tych bootlegowych DVD jednak na kolana nie powala - szczerze mówiąc nic dziwnego widać więcej nie dało się już z tych taśm wycisnąć - osobiście i tak jestem cholernie zadowolony.

... tak jak napisałem koncert odpaliłem tylko w celach poglądowych [ok.10 minut] a tymczasem zabieram się za materiały a drugiej płyty bo nie ukrywam że te mnie zdecydowanie bardziej interesują - wiadomo koncert widziałem co najmniej kilka razy.
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Mr.Hankey »

jesper pisze:zapłaciłem 65zł
Taniocha. Jutro może też się wybiorę.
Awatar użytkownika
Dziku
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Dziku »

Mam takie pytanie do ludzi z Warszawy: jak najlepiej dojechac do MM w wawie (dowolnego) metrem lub autobusem ?
herki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: herki »

Dziku pisze:Mam takie pytanie do ludzi z Warszawy: jak najlepiej dojechac do MM w wawie (dowolnego) metrem lub autobusem ?
Z centrum tramwajem 8 lub 10 w stronę os. Górczewska. Wysiadasz przystanek przed pętlą.

Ewentualnie z centrum np. E-2, 171, 507, 190, 125, 105, 106 do przystanku Bemowo- Ratusz, a stamtąd albo z buta, albo podjechać przystanek tramwajem :)
Awatar użytkownika
Dziku
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

ok dzieki ! a moze ktos chce sie jutro ze mna tam wybrac w okolicach poludnia ?

Piwowarus, w ktorym empiku widziales ?
Awatar użytkownika
Premus
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Premus »

Ja dzis byłem w MM w Kaliszu niestety gosciu mnie załamał-oświadczył ,iz mają wstrzymane przyjecie towaru i najwcześniej bedzie dvd w poniedziałek :evil:
Awatar użytkownika
Piwowarus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Piwowarus »

Dziku pisze: Piwowarus, w ktorym empiku widziales ?
W Arkadii, ale sądzę że w tym głównym przy Marszałkowskiej jutro też pewnie będzie.
Jak będziesz już w Warszawie i pewnie najpierw przyjedziesz gdzieś do centrum, to sprawdź najpierw w Saturnie w Złotych Tarasach. Nie będziesz musiał nigdzie dalej jechać, a cena powinna być taka jak w Media Markt.
Awatar użytkownika
Dziku
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Pojde tam w pierwszej kolejnosci, ale kobitka powiedziala ze nie powinno byc dostawy az do poniedzialku. Chce to zalatwic w tym tygodniu, poki mam bilet miesieczny. Dzwonilem wieczorem do MM przy Al.Krakowskiej i powiedzial mi gosc ze kosztuje tam 75 zl
Awatar użytkownika
Madril
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Madril »

W MM na Górczewskiej dziś ok. 14 jeszcze nie było...
Dziku, jak kupisz jutro to daj znać gdzie i za ile, może po południu się bryknę... :)
Awatar użytkownika
Dziku
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Kupie jutro na pewno, w najgorszym przypadku przeplace w empiku.

EDIT: okej zakupione u zdziercow z empiku za 90 zl. W saturnie rano nie mieli. Co do pierwszego wrazenia:

- koncertu nie wypada nawet osobno polecac, najwiekszy moment w historii heavy metalu. Jesli chodzi o remaster to obraz zabija, a dzwiek w stereo jest na prawde bardzo dobry, lepszy niz te koncerty z TED. Szczegolnie gitary duzo zyskaly. Czekam az bede mial mozliwosc obejzenia tego w 5.1

-dodatki ... nie ma sie co oszukiwac tu moglo byc lepiej. RiR kuleje od strony obrazu (ktory co chwila denerwujaco skacze) dzwiek jest ok, ale do zachwytu daleko, glowny dokument jest fajny, sporo anegdotek z zycia Maidenow, ale szkoda ze objal tylko czasy powerslave'a , bo po 40 minutach az sie prosi zeby przeszli do omawiania SiT, Behind The Iron Curtain oglada sie ze łzami w oczach, 'Ello Texas ma kilka fajnych wypowiedzi Bruce'a i 'Arrego ale nic nowego nie wnosi. Poza tym standard teledyski+foty+artwork

Mimo tego co napisalem o drugim dysku to wydawnictwo oceniam na olbrzymiego plusa, glownie za LAD i BTIC. Mam nadzieje ze ewentualne wydanie Maiden England zrekompensuje lekki niedosyt.
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Metalophil »

jesper pisze:... zapłaciłem 65zł [widać nawet cenę na pierwszej fotce].
a to dziwne, bo ja w tym samym sklepie dałem 69,90. Co do wrażeń - dla mnie rewelka, chociaż jest kilka błędów na DVD 2 - np. w `Ello Texas na próbie dźwięku zespół gra Wrathchild, a napisy głoszą że to 'Introduction to The Trooper", ponadto nie zawsze napisy zgadzają się ze słowami, ale to pierdoła i szczegół. Do DVD 1 nie mam zastrzeżeń żadnych. A - i jeszcze mały mankament - na tym Rock In Rio obraz się strasznie trzęsie w górę i w dół - mam wrażenie że na bootlegowym DVD z tym koncertem jakość była troszkę lepsza.
Mirdaroh
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Mirdaroh »

Na bootlegowym masz pełny zapis koncertu. Na oficjalnym niestety brakuje paru piosenek.
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Abstract »

Ale trzeba przyznać ,że rzeczywiście świetne wydawnictwo. Bardzo ciekawe materiały na drugiej płycie ,szczególnie Behind The Iron Curtain :)
Beaver
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Beaver »

A duza jest roznica w mixie 5.1 Shirley'a od Birch'a?
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Beaver pisze:A duza jest roznica w mixie 5.1 Shirley'a od Birch'a?
Jest, ale "in Plus", jestem filmem zaszokowany... :rocx :!: :laugh
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

jakim filmem ? :)
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Mr.Hankey »

Czy na mixie 5.1 słychać publiczność, czy jak w oryginale jest ona wyciszona?
ODPOWIEDZ