07/08/2008 - Warszawa, POL @ Stadion Gwardii
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 07/08/2008 - Warszawa, POL @ Stadion Gwardii
Mi ten odnosnik do przejazdów autokarowych nie działa nie wiem jak Wam 
Zobaczymy, polscy fani Maiden to zdecydowanie najgorsza publika dla tej formacji, dziwię się że tu grają...
- nevlanthiriel
- -#Trooper

Ej spokojnie... Ja sama kupie bilet pod koniec marca. Sa tez na pewno takie osoby ktore np. dopiero teraz zalapaly sobie jakas fuche i tez czekaja na kase. Wyluzujcie bo Wam sie wrzody porobia 
ja kupię po 20 marca
Fakt, też znam kumpli (i to sporo!) którzy po bileciki wybiorą się wiosną, chyba większość tak myśli.. Na ten moment (bez reklamy) mamy pełny Torwar, w marcu sprzedaż osiągnie wartość pojemności Spodka, potem reklama... liczę że w sierpniu będzie te 17tyś.
Chciałbym nawiązać do innej kwestii- w Polsce klasyczny H'n'H nie cieszy się zbytnim powodzeniem.To nie Czechy których Ozzy, Sabbs , Kiss, Manowar czy Gamma Ray nie omijają na trasce...o Judasach nie wspomnę ! Bileciki sprzedają się bardzo dobrze, Polska scena jest do bólu zamerykanizowana, to nie zasobność kont obywateli tylko gusta muzyczne decydują u nas o popycie... Gdyby koncert Maiden zrobić w Spodku , w marcu bylby sold out! Inna sprawa to nasi rodzimi fani, cóż w 75% to koszulkowcy, EDEK na klatę i MP3 , ot co! :buahaha:
Chciałbym nawiązać do innej kwestii- w Polsce klasyczny H'n'H nie cieszy się zbytnim powodzeniem.To nie Czechy których Ozzy, Sabbs , Kiss, Manowar czy Gamma Ray nie omijają na trasce...o Judasach nie wspomnę ! Bileciki sprzedają się bardzo dobrze, Polska scena jest do bólu zamerykanizowana, to nie zasobność kont obywateli tylko gusta muzyczne decydują u nas o popycie... Gdyby koncert Maiden zrobić w Spodku , w marcu bylby sold out! Inna sprawa to nasi rodzimi fani, cóż w 75% to koszulkowcy, EDEK na klatę i MP3 , ot co! :buahaha:
moje dwie siory dziś kupiły bilety , ja mam juz od stycznia
Up The irons
Ja też się wybieram,ale biletu nie kupie wcześniej niż w kwietniu/maju, więc luzz
Jak dla mnie paradowac w koszulkach IM ostatnimi czasy to obciach.... Bilecik mam od grudnia zaplacilem 100zl

Taki wynik byłby katastrofą, która mam nadzieję - nie nastąpi. Jeżeli sprzeda się tylko 17 tyś biletów to myślę, że nie ma co się nastawiać, że jeszcze kiedykolwiek nas odwiedzą, niestety.faust pisze:liczę że w sierpniu będzie te 17tyś.
Chyba sobie kpisz.faust pisze:Bileciki sprzedają się bardzo dobrze
Gdyby koncert Maiden zrobić w Strzegomskim Centrum Kultury to byłby sold out w styczniu, ale co z tego? Maideni to zespół który wyprzedaje (albo prawie wyprzedaje) stadiony, szczególnie że obecna trasa cieszy się ogromną popularnością. Prosty przykład - Paryż, gdzie dwa koncerty w Bercy wyprzedały się dużo szybciej niż jeden w 2006.faust pisze:Gdyby koncert Maiden zrobić w Spodku , w marcu bylby sold out!
co do tych fanow-koszulkowcow - szczera prawda. ale to oni zadecydowali w duzej mierze o wyprzedaniu Mety. chodzi mi glownie o dzieciaki, ktore maja duzo kasy, chca byc fajne, bo nosza mroczne koszulki, i przy wszystkim zgadzaja sie, ze Hetfield wywala mega solowki na perkusji...a w ich oczach Meta to wiekszy lans i stopien wtajemniczenia mroku niz Maideni. tylko teraz kwestia tego, czy zalezy nam, by taka dzieciarnia byla na koncercie, czy nie? ilosc czy jakosc? badzmy jednak dobrej mysli, ze prawdziwi fani sprzeza dupy i wykupia jak najwiecej biletow sie da. ja swoj kupuje za tydzien, dopiero teraz mi sie udalo wyciagnac jakas kase na to (z konsekwencja dluzszej splaty dlugow, ale sa rzeczy wazne i wazniejsze:)).
aaaa, no i nie rozumiem zagrywki LN, ktore teraz zintensyfikowalo promocje mety (widze wiecej billboardow i plakatow, nie wiem jak w mediach, nie ogladam telewizji i nie slucham radia), kiedy juz koncert sie wyprzedal. i po co to niby?
aaaa, no i nie rozumiem zagrywki LN, ktore teraz zintensyfikowalo promocje mety (widze wiecej billboardow i plakatow, nie wiem jak w mediach, nie ogladam telewizji i nie slucham radia), kiedy juz koncert sie wyprzedal. i po co to niby?
wiele osób czeka z zakupem do ostatniej chwili i wtedy moim zdaniem sprzedaż ruszy. Trzeba by sie zorganizować i porozlepiac plakaty po miastach Polski. Jest nas przecież dużo i jesteśmy z całej Polski. W kupie siła! Zorganizować plakaty i akcje rozklejania ale tak w czerwcu
-
The Burczax
- -#Moonchild

ja np. tak czekam, dopiero po Mecie zamierzam kupić, jeśli będę mógł jechać. Miałem wybór między Maiden a Metą, wybrałem Metallice z prostej przyczyny, po prostu do Chorzowa mam znacznie bliżej niż do Wa-wy. Ale może się uda jeszcze na Ironów pojechać.Sortis pisze:wiele osób czeka z zakupem do ostatniej chwili
Ja mam blizej chyba nawet na Metallice ale nigdy nie podobała mi się na tyle by jechać na koncert 
co do koszulek IM to też nie chodzę
może nie obciach ale nie pasuje mi 
ja żeby być na Iron Maiden musiałem sobie załatwić wojsko, dziś sie dowiem czy sie udało jak nie wymeldowuje sie z domu
co do koszulek IM to też nie chodzę
ja żeby być na Iron Maiden musiałem sobie załatwić wojsko, dziś sie dowiem czy sie udało jak nie wymeldowuje sie z domu
Mającw na myśli sprzedaż biletow mowiłem przecież o Czechach! Taa Metka to kapela dla dzieci tych bardziej "na bakier" z tradycją... Na Maiden sprzedaż ruszy gdzieś maj/czerwiec! Natomiast co do promocji ze strony SANKTUARIUM- to nasz obowiązek, ja jestem gotow do pomocy. Na RockMetalShop mamy nowy wzorek koszulki z trasy Maiden!
Wielu ludzi wybiera się po bileciki w maju i czerwcu. Po Metce wielu będzie chcialo porownać obie kapele. Ja dla przykladu, nawet ojca na koncert zabiorę (on kocha Stonsow!)- przekonam seniora do Harrisa i Kolegow!
Wielu ludzi wybiera się po bileciki w maju i czerwcu. Po Metce wielu będzie chcialo porownać obie kapele. Ja dla przykladu, nawet ojca na koncert zabiorę (on kocha Stonsow!)- przekonam seniora do Harrisa i Kolegow!
Serio ma dla Ciebie to jakieś znaczenie? Bo to że dla zespołu to oczywiste, że maja to gdzieś. Co za różnica czy będzie masa mhrotchnych dzieciaków czy masa mhrotchnych śmiesznych metali? Tzn różnica jest taka tylko, że z dzieciakami będzie "łatwiej" postępować i taki Ci sie nie postawi zapewne.jaxa_fett pisze:tylko teraz kwestia tego, czy zalezy nam, by taka dzieciarnia byla na koncercie, czy nie? ilosc czy jakosc?
Przesadzacie na razie z tymi biletami, do koncertu szmat czasu, masa osób wybierała między MAiden a Metalicą na chwile obecną żeby kupić bilet. Miejmy nadzieje, że za chwile LN zacznie promować koncert Maiden tak jak MEtalici (To jest tak proste że metalika sprzedałą się szybciej będąc reklamowaną, a Maiden nie, że mi aż rece opadają jak to czytam. Sprzedało sie to co widać na ulicy i w mediach) i sprzedaż ruszy, albo po prostu ludzie musza sobie zarobić na ten koncert. Zrobiło się wiekie halo że bilety się kończą na Mertalice i większość, w tym ja, wybrało najpierw zakup biletu na Metalice. Z Maiden wszyscy jeszcze zdążą, więc nikt nie wpada w panikie i jak widać kupno sobie odkłada.
bez sensu takie wieczne gadanie, jak to sie źle sprzedaje.
hm...dziwi mnie to podejscie , tych koszulkowcow , to , ze koncert wyprzedany jest na dlugo przed dniem w ktorym sie odbywa to chyba o czyms swiadczy co nie ? To swiadczy o silnej mimo uplywu lat i nagrywaniu slabych plyt ( st.anger , load i reload to rock na najwyzszym poziomie ale i tak nic specjalnego ) pozycji na scenie , a zwlaszcza w naszym kraju , chociaz tak na prawde byc moze to Machine Head jest wieksza gwiazda na tym koncercie to spokojnie moge stwierdzic , ze srednia wieku wcale nie bedzie wynosiola 15 lat , zreszta mysle ,ze Ci co beda to sami zobacza. Na pewno pojawia sie oldschoolowcy w adidasach katanach z telewizorami Mety ( chocby ja ) , koszulkach MH czy Metallica , skads w koncu te zespoly tych fanow maja i swoje albumy sprzedaja . A nasz kraj dobitnie dowiodl tak jak na Nightwish tak i na Metallica , ze DA SIE .jaxa_fett pisze:co do tych fanow-koszulkowcow - szczera prawda. ale to oni zadecydowali w duzej mierze o wyprzedaniu Mety. chodzi mi glownie o dzieciaki, ktore maja duzo kasy, chca byc fajne, bo nosza mroczne koszulki, i przy wszystkim zgadzaja sie, ze Hetfield wywala mega solowki na perkusji...a w ich oczach Meta to wiekszy lans i stopien wtajemniczenia mroku niz Maideni. tylko teraz kwestia tego, czy zalezy nam, by taka dzieciarnia byla na koncercie, czy nie? ilosc czy jakosc? badzmy jednak dobrej mysli, ze prawdziwi fani sprzeza dupy i wykupia jak najwiecej biletow sie da. ja swoj kupuje za tydzien, dopiero teraz mi sie udalo wyciagnac jakas kase na to (z konsekwencja dluzszej splaty dlugow, ale sa rzeczy wazne i wazniejsze:)).
I tak faktem jest też, ze koncert Maiden praktycznie w ogole nie jest promowany . Ale czas niby jeszcze jest...
i jeszcze jedno , czy dla kogokolwiek ma to znaczenie czy na koncercie beda 50-letni staruszkowie czy 15 letnie metalowczyki ? Dla mnie nie , liczy sie przedewszystkim wystep kapeli na ktora wszyscy tam przyszli a nie to kto ile ma lat .
- panzerschreck
- -#Lord of the flies

Niektóre wypowiedzi, to o koszulkowcach itd. jest conajmniej żałosne. Moda na Maiden w moim mniemaniu skończyła się ze 4 lata temu, wtedy widziałem mnóstwo osób którzy wozili się w koszulkach, nie wiem czy ich słuchali, teraz nie widzę prawie nikogo. A jak już to starszych, żadnej dzieciarni. Śmieszy mnie takie podejście- koncert się nie sprzedaje to wina kinder metali. Teraz mam często wrażenie, że słuchanie Maiden to obciach. Godne zaśmiania się jest również porównywanie koncertu Metallici do IM- w XXI wieku Meta zagrała w Polsce aż jeden koncert, a IM pięć. Może mały przesyt? Ja jestem tego najlepszym przykładem- byłem na 2 koncertach IM i po prostu najzwyczajniej w świecie mi się nie chce jechać na ten bo setlista niestety nie zapowiada się rewelacyjnie i odsłuchiwanie tych samych "hiciorów" po raz kolejny mnie nie jara. A Meta to Meta, IM nigdy nie będzie miało tej pozycji choćby nie wiem ile samolotów sobie kupili i ile tras wspominkowych zrobili. Większość wypowiedzi jest w stylu Nomada- Meta pozabierała nam fanów IM, koncert Mety jest zły. Gdybym miał możliwość wybierania pomiędzy IM a Metą wybrałbym na pewno Metę. Określenia, że Meta to zespół dla dzieciaków niech niektórzy zostawią dla siebie, bo po 2 ostatnich albumach Iron Maiden odnoszę wrażenie, że dla dzieciaków to jest jednak inny zespół. Polska to nie Skandynawia i nie dziwię się, że po paru dniach nie ma sold out. Pieprzycie o tej sprzedaży, chociaż do koncertu zostało 5 miesięcy. W sumie piszcie sobie, tak samo jak inni piszą o czapkach Bruce'a itd.
Pozdrawiam 
Nicotine-Valium-Vicodine-Marijuana-Ecstasy and Alcohol
Wedlug mnie Meta jest 100% bliższa popkulturze, Maiden to żywa legenda rocka,wlaściwie tak są postrzegani- sprawdzić to wszędzie można, na youtube- są filmiki z dzienników informacyjnych, media poświęcają grupie masę czasu, rownież sądzę , że LN podejdzie do sprawy poważnie, w wielu krajach Maideni mają rownie wielką lub większą pozycję na scenie niż Meta- Skandynawia, Wlochy czy Ameryka Południowa... Na bravewords pojawily się datki części#2 tour po USA, wypas!
To już coś... Myślę, że w Polsce nie będzie inaczej jeśli chodzi o sprzedaż! Pamiętajmy jeszcze o czymś, Meta to przedstawiciel przemyslu amerykańskiego, największe lobby showbizu na Ziemi... Ironi nie mają nawet w polowie takich możliwości promocyjnych jak tamci. Dla mnie osobiście liczy się w glownej mierze pozycja Ironów na świecie, ta jest imponująca, Polska- no coż , tak "wspaniali" jak Doda I Mladek jeszcze nie są... Taka specyfika regionalna.

To już coś... Myślę, że w Polsce nie będzie inaczej jeśli chodzi o sprzedaż! Pamiętajmy jeszcze o czymś, Meta to przedstawiciel przemyslu amerykańskiego, największe lobby showbizu na Ziemi... Ironi nie mają nawet w polowie takich możliwości promocyjnych jak tamci. Dla mnie osobiście liczy się w glownej mierze pozycja Ironów na świecie, ta jest imponująca, Polska- no coż , tak "wspaniali" jak Doda I Mladek jeszcze nie są... Taka specyfika regionalna.
- panzerschreck
- -#Lord of the flies

Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę co ty właściwie piszeszfaust pisze:Wedlug mnie Meta jest 100% bliższa popkulturze, Maiden to żywa legenda rocka,wlaściwie tak są postrzegani- sprawdzić to wszędzie można, na youtube- są filmiki z dzienników informacyjnych, media poświęcają grupie masę czasu, rownież sądzę , że LN podejdzie do sprawy poważnie, w wielu krajach Maideni mają rownie wielką lub większą pozycję na scenie niż Meta- Skandynawia, Wlochy czy Ameryka Południowa... Na bravewords pojawily się datki części#2 tour po USA, wypas!
Nicotine-Valium-Vicodine-Marijuana-Ecstasy and Alcohol
A Metallica zagra jakieś nowe kawałki których nie ma na ich płytach?panzerschreck pisze:setlista niestety nie zapowiada się rewelacyjnie i odsłuchiwanie tych samych "hiciorów" po raz kolejny mnie nie jara
p.S setlista jest rewelacyjna
P.S 2 Iron Maiden rulezzz