Judas Priest

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Re: Judas Priest

Post autor: Abstract »

No całkiem fajny numer. Coś jak Painkiller :P Mam nadzieję ,że pomimo duża część płyty to intra płyta będzie całkowicie heavymetalowa ;)
Deleted User 622

Post autor: Deleted User 622 »

herki pisze:utwór "Judas Rising" jest jak dla mnie jednym z najlepszych w ich historii :oops:
Jest autoplagiatem przede wszystkim :mrgreen: Nawet fani Slayera to wiedzą :laugh
Ostatnio zmieniony wt kwie 22, 2008 4:21 pm przez Deleted User 622, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
reiper
-#Invader
-#Invader

Post autor: reiper »

Ja w tym utworze nie slysze Painkillera, za to kojarzy mi sie z power metalem :). Podoba mi sie, choc nie powalil mnie na kolana. Intro fajne, solo srednie, za duzo chorkow (Nostradamus, Nostradamus) i klawiszy, Halford w doskonalej formie. Mam nadzieje, ze na innych utworach zaspiewa tez falsetem. Brzmienie zjechane, ale to przez sam plik mp3, nie pamietacie juz jak bylo z promosami najnowszego Iron Maiden?
herki pisze:
tomtomala pisze:Painkiller to ich szczytowe osiągnięcie. Płyta kosmos zupełnie odbiegająca od poprzednich produkcji. Judasy więcej nie nagrają takiej płyty i nie ma się co łudzić, że Nostradamus będzie taki. Ja spodziewam się powtórki AoR, która moim zdaniem była całkiem przyjemną płyta. Bez ochów i achów, ale jednak dało się tego posłuchać i to kilkanaście razy :laugh
Nie podzielam spustu nad albumem Painkiller. Owszem jest zajebisty, ale są o wiele lepsze płyty JP :)

A AoR był typowym średniakiem, jednak utwór "Judas Rising" jest jak dla mnie jednym z najlepszych w ich historii :oops:
Popieram, Painkiller to bardzo dobra plyta, lecz wcale nie bije na glowe reszty produkcji.
Awatar użytkownika
Dziku
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Dziku »

AoR >> pseudojudasowe wypociny z Ripperem :P

AoR to byla imo solidna Judasowa robota, dobry album i tyle.
Co do najnowszego utworu, to te klawisze w srodku to dla mnie straszny minus, ten fragment powoduje u mnie odruch wymiotny. Solowki do najlepszych nie naleza( po jednym z najlepszych duetow gitarowych spodziewalem sie czegos wiecej) , ale nie przynosza wstydu. Halford w bardzo dobrej dyspozycji (operowe wokalizy bardzo mi sie podobaja). O ile AoR był poniekad ukłonem w strone starych fanow (starych plyt) tak Nostradamus wydaje mi sie byc adresowany to entuzjastow nowszych odmian metalu (power/speed ? ). Zobaczymy jak to im wyjdzie poki co nie ma sie czym zachwycac, ani nie ma nad czym plakac, utwor jest nienajgorszy mimo wszystko.
norbert
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: norbert »

Stormshield pisze:Gównem stulecia będzie nowe Cryptopsy:
"Po pierwsze chcieliśmy mieć kogoś, kto klawiszami i samplami mógłby dodać muzyce nieco więcej atmosfery. Chcieliśmy czegoś miejscami naprawdę ekstremalnego, ale i niekiedy melodyjnego i z klimatem."
Na MySpace jest jeden kawałek z tej płyty.Nie jest tak źle.Można posłuchać
Awatar użytkownika
likipiki
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: likipiki »

przesłuchałem! ja nie chcę być chamski, ale mam wrażenie, że zbliżająca się płyta (jeśli będzie w podobnym klimacie do tego kawałka) ma za zadanie zbić średnią wieku publiczności do 16 lat ;)
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
Chudy
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Chudy »

herki pisze:A AoR był typowym średniakiem, jednak utwór "Judas Rising" jest jak dla mnie jednym z najlepszych w ich historii
A mnie się bardzo podoba Revolution i uważam, zę jest jednym z najlepszych w ich historii :oops:
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: tomtomala »

Jeżeli to ma być concept album (a zakładam, że tak ma być) to wyciąganie jednego kawałka nic nam nie da. Trzeba spokojnie poczekać na całość - może jest w tym jakiś większy, ukryty sens. Mam jednak nadzieję, że inny niż katowanie nas całą płytą na koncertach jak miało to w przypadku AMLOAD.
Dani Filth
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Dani Filth »

No niezły kawałek. Mogliby tyko mniej razy powtarzać "Nostradamus" bo brzmi to jak "Go! Go! Powers Rangers" :B
Nemesis...as one we stand!!
Matek
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Matek »

osz fak, przesłuchałem. po ostatniej płycie była nadzieje że polubię judas ale to już chyba nieaktualne ;)
sz pisze:wieś, tragedia i muzyka ludowa ;)
delikatnie rzecz ujmując ;)
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: syzygy »

przesłuchałem.
Wstęp- tragedia.
Wchodzą gitary- jest nadzieja.
Refren- nie ma nadziei.

Nostrdamus- our salvation :laugh okropne są te wokale i chórki.
Awatar użytkownika
IM_Power
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: IM_Power »

Judas Priest to wielki zespół od Sad Wings of Destiny do Defenders of the Faith i na Painkillerze ,reszta albumów jest albo średnia albo słaba, ten który jest omawiany jest bardzo słaby, brakuje tego wszystkiego za to ludzie pokochali ten zespół, wiem że oni są symbolem ciągłego rozwoju w heavy, ale bez przesady, faktycznie utwór pisany pod najmłodszą częśc fanów metalu, szkoda, ale ja nie miałem nadzei,sądząć po zapowiedzi, szczerze mówiąc jak tak ma wyglądać cały album, to Turbo i Rocka Rolla będą znacznie lepsze.
Deleted User 804

Post autor: Deleted User 804 »

IM_Power pisze:Judas Priest to wielki zespół od Sad Wings of Destiny do Defenders of the Faith i na Painkillerze ,reszta albumów jest albo średnia albo słaba, ten który jest omawiany jest bardzo słaby
Niezły jesteś, skoro z jednego kawałka w kiepskiej jakości mp3 możesz oceniać cały album. szacun :B

Jak na Judasów kawałek dość mało porywający, choć pewnie to wina jakości tej mp3. Gitary są zapewne świetne, tylko że na razie strasznie nieczysto je słychać, zresztą jak wszystko inne. A co do refrenu to całkiem nieźle wyszedł, zwłaszcza jeśli chcieli mieć wplecione w niego "Nostradamus"
Chudy
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Chudy »

A mnie się ten pisoenek bardzo podoba :B
miki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: miki »

ja się przyznam, że nie rozumiem tej piosenki.. o co w niej chodzi?

dla mnie Judas Priest to 'Angel' i tyle.. rotfl
Matek
-#Nomad
-#Nomad

Deleted User 804 pisze:Niezły jesteś, skoro z jednego kawałka w kiepskiej jakości mp3 możesz oceniać cały album. szacun

Jak na Judasów kawałek dość mało porywający, choć pewnie to wina jakości tej mp3.
ale biadolisz, litości... co ma jakośc mp3 do jakości utworu? to samo pierdolenie było przy katastrofie breega z amolad. też gadali że przez jakość mp3 tak kiepsko odbierany jest ten utwór. jakoś po wydaniu albumu ani trochę lepszy się nie stał. dobre brzmienie nie zmieni kompozycji, która powinna się bronić sama.
Deleted User 804

Post autor: Deleted User 804 »

Matek pisze:le biadolisz, litości... co ma jakośc mp3 do jakości utworu? to samo pierdolenie było przy katastrofie breega z amolad. też gadali że przez jakość mp3 tak kiepsko odbierany jest ten utwór. jakoś po wydaniu albumu ani trochę lepszy się nie stał.
Dla mnie jakość ma znaczenie. Równie dobrze możesz porównywać zjechaną kasetę z płytą CD. Podobnie słyszałem różnice w RoBB któa była dla mnie spora, a że ty tego nie słyszysz nie oznacza że wszyscy o innym zdaniu "pierdolą" czy biadolą. Ewentualnie zainwestuj w nowe głośniki to może usłyszysz różnicę.
Matek pisze:dobre brzmienie nie zmieni kompozycji, która powinna się bronić sama.
Przerób wszystkie kawałki jakie masz na mp3 32kb/s. Różnicy też nie będzie bo obronią się same, a ty będziesz mógł zmieścić wszystko na jednej płycie by móc mieć je zawsze przy sobie ;-)
Deleted User 357

Post autor: Deleted User 357 »

Zmienić "Nostradamus" na "Odin" i mamy nową płytę Manowar. Porażka roku się zapowiada :|
Matek
-#Nomad
-#Nomad

Deleted User 804 pisze:
Matek pisze:le biadolisz, litości... co ma jakośc mp3 do jakości utworu? to samo pierdolenie było przy katastrofie breega z amolad. też gadali że przez jakość mp3 tak kiepsko odbierany jest ten utwór. jakoś po wydaniu albumu ani trochę lepszy się nie stał.
Dla mnie jakość ma znaczenie. Równie dobrze możesz porównywać zjechaną kasetę z płytą CD. Podobnie słyszałem różnice w RoBB któa była dla mnie spora, a że ty tego nie słyszysz nie oznacza że wszyscy o innym zdaniu "pierdolą" czy biadolą. Ewentualnie zainwestuj w nowe głośniki to może usłyszysz różnicę.
Matek pisze:dobre brzmienie nie zmieni kompozycji, która powinna się bronić sama.
Przerób wszystkie kawałki jakie masz na mp3 32kb/s. Różnicy też nie będzie bo obronią się same, a ty będziesz mógł zmieścić wszystko na jednej płycie by móc mieć je zawsze przy sobie ;-)
tak, tak... najlepiej założyć że rozmówca nie wie o czym gada :roll:
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: S1MON »

utwor nie jest zly. czuc styl JP. refren moze taki troche no... ;)
ODPOWIEDZ