Slipknot

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
panzerschreck
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Re: Slipknot

Post autor: panzerschreck »

Dość daleko temu nowemu utworowi do najlepszego kawałka Slipknot- "Pulse of the Maggots" ;)
Nicotine-Valium-Vicodine-Marijuana-Ecstasy and Alcohol
Matek
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Matek »

panzer masz chrapkę na tytuł największego marudy forum? ;>

im więcej słucham tego kawałka tym lepszy mi się wydaje (pulse... nie ma startu nawet :P ). nie obraziłbym sie jakby cała płyta była na tym poziomie
Awatar użytkownika
panzerschreck
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Matek pisze:panzer masz chrapkę na tytuł największego marudy forum? ;>
No coś Ty, daleko mi do marudzenia, w przeciwieństwie do niektórych (palcyma nie będę wskazywał ;) ) :lol: Slipknot to nie jest kapela na której płytę czekam z pełnymi majtami- czy wydadzą coś niezłego, czy coś słabego, mało mnie to ruszy, więc tu nie ma co marudzić, pozostaje stwierdzić fakt :razz: A poza tym "Pulse of the maggots" to naprawdę niezła rzecz, więc jak coś wytrzymuje porównanie, ale mimo wszystko jest słabsze, to i tak nieźle :razz:

EDIT: I kto tu marudzi- Pulse jest kosmiczny, tam jest najlepsza solówka wykpiwająca (tak to się pisze?) wszystkie skale, harmonie itd. ;-)
miki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: miki »

najlepszych piosnek Slipknocika jest dużo. czołówka 'Sic', 'P=S', 'Eyeless'!!!!!!!
można w kółko

ten nowy album to dla mnie jedna z najbardziej oczekiwanych premier muzycznych w życiu! a z metalowych to na pewno nr 1. cóż. 'all hope is gone' jest klawe, ale mam nadzieje, że to nie będzie najlepsza rzecz na płycie.

ważny dzień 30 czerwca. wtedy wyjdzie singiel promujący - takie 'Duality' :)
Matek
-#Nomad
-#Nomad

panzerschreck pisze:
No coś Ty, daleko mi do marudzenia, w przeciwieństwie do niektórych (palcyma nie będę wskazywał ;) ) :lol: Slipknot to nie jest kapela na której płytę czekam z pełnymi majtami- czy wydadzą coś niezłego, czy coś słabego, mało mnie to ruszy, więc tu nie ma co marudzić, pozostaje stwierdzić fakt :razz: A poza tym "Pulse of the maggots" to naprawdę niezła rzecz, więc jak coś wytrzymuje porównanie, ale mimo wszystko jest słabsze, to i tak nieźle :razz:

EDIT: I kto tu marudzi- Pulse jest kosmiczny, tam jest najlepsza solówka wykpiwająca (tak to się pisze?) wszystkie skale, harmonie itd. ;-)
ale ja tak po całokształcie :P tak się zastanawiam czy czasem z forum onetu tu nie trafiłeś :lol: to mało ambitne, tamto skończyło się na kill'em all, a jeszcze inne passe. takie moje luźne spostrzeżenie, że poszerza nam się grono ludzi którzy wszystko wiedzą najlepiej ;]
Awatar użytkownika
panzerschreck
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Matek pisze:
panzerschreck pisze:

ale ja tak po całokształcie :P tak się zastanawiam czy czasem z forum onetu tu nie trafiłeś :lol: to mało ambitne, tamto skończyło się na kill'em all, a jeszcze inne passe. takie moje luźne spostrzeżenie, że poszerza nam się grono ludzi którzy wszystko wiedzą najlepiej ;]
Zbyt długo słucham muzyki i zbyt dużo jej przesłuchałem, żeby pochopnie jarać się byle czym (ogólnie, nie o Slipknocie) ;) Mnie interesuje tylko towar pierwszego sortu, a po prostu oczka w moim sitku do przesiewania ziaren od plew są naprawdę malutkie ;) Ale mogę Ci wymienić z 10 płytek z tego roku które mnie naprawdę zachwyciły i na które nie narzekam ;) Bozia obdarzyła mnie takim a nie innym słuchem, nic na to nie poradzę- nie wiem czy wiem najlepiej, ale wiem, że wiem dobrze :lol: Taki lajf, ja nikomu nie każę słuchać niczego- ja tylko wyrażam swoje zdanie, ktoś chce się katować nowym Moonspellem- jego sprawa ;)
Matek
-#Nomad
-#Nomad

panzerschreck pisze:ale wiem, że wiem dobrze
no :lol: nie ważne zresztą ;)
Awatar użytkownika
panzerschreck
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Tak mnie dissujesz, a takie głupie błędy robisz :lol:
Matek
-#Nomad
-#Nomad

ale co to zmienia? :P
miki
-#Clansman
-#Clansman

czy Slipknot powinien reklamować Burger Kinga? a może kupić samolot?

dyskutujmy :)

wymarozne setlisty, vol.3 vs IOWA :)
Awatar użytkownika
jesper
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: jesper »

... jeżeli chodzi o SLIPKNOT to mam ich jedna płytę IOWA i choć często jej nie słucham to jak już odpalę w odtwarzaczu nie ukrywam że ostro materiał ten kopie po ryju a brzmienie ZABIJA :!: jednak z drugiej strony jest coś w tych utworach co mnie totalnie wku@#%! wręcz wydaje sie męczące i nie ukrywam że IOWA w całości przesłuchałem może że trzy razy , faktem jest że kawałki są cholernie intensywne i nie wiem czy to nie jest ten element który w tym przypadku mnie jednak odpycha.

Pierwszej płyty nie trawię kompletnie natomiast vol 3 w moim odczuciu zdecydowanie bardziej stonowana na dłuższa metę także nie przypadła mi do gustu, nowy utwór słyszałem i także czekam na pełny album - mordę ilu tu się dzieje i pomimo intensywności utwór miażdży a nie nudzi ... no, poczekamy zobaczymy [usłyszymy] :twisted:
Awatar użytkownika
likipiki
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: likipiki »

panzerschreck pisze:A poza tym "Pulse of the maggots" to naprawdę niezła rzecz, więc jak coś wytrzymuje porównanie, ale mimo wszystko jest słabsze, to i tak nieźle :razz:
żeby jeszcze 'pulse' wytrzymywał konkurencję z takim 'sic' czy 'duality', to by było fajnie. ;]

a nowy kawałek jakiś taki niezapamiętywalny.
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: slayer »

mocny średniak, zwyczajowy
Jazz is not dead, it just smells funny.
Awatar użytkownika
panzerschreck
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Matek pisze:ale co to zmienia? :P
Nic, a coś musi zmieniać? Może potwierdza, że wiem najlepiej :razz:
likipiki pisze:
panzerschreck pisze:A poza tym "Pulse of the maggots" to naprawdę niezła rzecz, więc jak coś wytrzymuje porównanie, ale mimo wszystko jest słabsze, to i tak nieźle :razz:
żeby jeszcze 'pulse' wytrzymywał konkurencję z takim 'sic' czy 'duality', to by było fajnie. ;]

a nowy kawałek jakiś taki niezapamiętywalny.
No właśnie miałem napisać- Duality jako zwiastun był ciekawszy od tego ;) A Pulse jest świetny ;)
Awatar użytkownika
likipiki
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

panzerschreck pisze:Nic, a coś musi zmieniać? Może potwierdza, że wiem najlepiej :razz:
najlepiej, to lepiej od wszystkich innych. a to miejsce podobno zarezerwowane dla mnie :lol: ;)

panzerschreck pisze:No właśnie miałem napisać- Duality jako zwiastun był ciekawszy od tego ;) A Pulse jest świetny ;)
pulse jest bardzo ok. ale nie wiem czy jest sens przypisywania ideologii do jazgotu gitary :P
miki
-#Clansman
-#Clansman

panzerschreck pisze:No właśnie miałem napisać- Duality jako zwiastun był ciekawszy od tego
ale ten wałek nowy to nie jest zwiastun. nowoalbumowe 'Duality' pojawi się 30 czerwca
Awatar użytkownika
panzerschreck
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Internet w komórce pisze:
panzerschreck pisze:No właśnie miałem napisać- Duality jako zwiastun był ciekawszy od tego
ale ten wałek nowy to nie jest zwiastun. nowoalbumowe 'Duality' pojawi się 30 czerwca
Inaczej- pierwszy wałek z nowej płyty. Jak Trójka wychodziła, pierwszym jaki ja usłyszałem było Duality- porównanie w tym przypadku na korzyść Duality ;)
likipiki pisze:
panzerschreck pisze:Nic, a coś musi zmieniać? Może potwierdza, że wiem najlepiej :razz:
najlepiej, to lepiej od wszystkich innych. a to miejsce podobno zarezerwowane dla mnie :lol: ;)
Nie pochlebiaj sobie, czasem się tak nie znasz, że aż żal :razz: Jedziesz na starej opinii :razz:

likipiki pisze:
panzerschreck pisze:No właśnie miałem napisać- Duality jako zwiastun był ciekawszy od tego ;) A Pulse jest świetny ;)
pulse jest bardzo ok. ale nie wiem czy jest sens przypisywania ideologii do jazgotu gitary :P
To nie ideologia- po prostu słychać co słychać ;) A słychać ciekawie i zdecydowanie inaczej od wtórnych solówek w oklepanych skalach ;)
Awatar użytkownika
likipiki
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

panzerschreck pisze:Nie pochlebiaj sobie, czasem się tak nie znasz, że aż żal :razz: Jedziesz na starej opinii :razz:
zdetronizować się nie dam i na przykład...
panzerschreck pisze:To nie ideologia- po prostu słychać co słychać ;)
...teraz uśmiechnę się, poklepię Cię po plecach i przeciągnę się zrelaksowany, mając świadomość, że tyranobójstwa w moim królestwie nie będzie :lol: :lol: ;)
Awatar użytkownika
panzerschreck
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

likipiki pisze:
panzerschreck pisze:Nie pochlebiaj sobie, czasem się tak nie znasz, że aż żal :razz: Jedziesz na starej opinii :razz:
zdetronizować się nie dam i na przykład...
panzerschreck pisze:To nie ideologia- po prostu słychać co słychać ;)
...teraz uśmiechnę się, poklepię Cię po plecach i przeciągnę się zrelaksowany, mając świadomość, że tyranobójstwa w moim królestwie nie będzie :lol: :lol: ;)
Tyranobójstwa nie, bo ja rewolucjonistą nie jestem- umrzesz śmiercią naturalną :lol:
Awatar użytkownika
likipiki
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

w moim interesie jest utrzymywać Ciebie w tym przekonaniu :)
ODPOWIEDZ