Judas Priest

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Re: Judas Priest

Post autor: Abstract »

Też jestem po jednym przesłuchaniu płyty. To nie ten Judas który znamy z poprzednich dokonać. Brzmią nie tak jak zawsze. Oczywiście wokale Halforda na plus, podobnie solówki ale ogólnie płyta wypada jak narazie średnio. Znajdą się oczywiście całkiem sensowne kawałki ale brak typowych koncertowych killerów :(
Awatar użytkownika
Szajba
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Szajba »

moje zdanie po przesłuchaniu połowy płyty(nie licząc solówki w Death) :
Obrazek
już nie mam tu najwięcej postów :roll: :evil:
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: slayer »

"bollywood metal" ale i jednoczesnie "kaszana metal" i najslabszy judas priest metal" a to wszystkoo <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< metal z Kraśnika. : )))))))))))
Jazz is not dead, it just smells funny.
Matek
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Matek »

ale się zeszmacili.... eh..... już nawet nie chodzi o to czy muzyka słaba czy nie. oni poprostu w tej stylistyce są żałośni. lata świetlne za poprzednim albumem.
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: tomtomala »

Nie no posłuchałem tej płyty kilkakrotnie i wskazówka ze źle przeszła na tragedia.

Jak to się ma do innych płyt, do czegoś co od 30 z górą lat budują? Nijak. Tu jest wolno, bez ognia. Do Painkillera to ma się jak piącha do nosa. Takiej miernoty dawno nie słyszałem.

Najlepsze jest to, że po przesłuchaniu paru bootów z tej trasy słyszę, że zespół jest w mega formie. Na płycie w ogóle tego nie słychać. Nic. Nie no absolutna masakra. Odstawiłem i na razie wracać nie zamierzam.
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: slayer »

moze to fake :lol:
Jazz is not dead, it just smells funny.
Awatar użytkownika
jesper
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: jesper »

... słucham tej płyty od kilku dni i cholera w międzyczasie zrobię sobie obiad, zjem go etc. a muzyczka leci w tle , mnie akurat nie nudzi ale z drugiej strony nie przykuwa większej uwagi - nie wiem czy Judasi dali dupy , wielkim ich fanem nie jestem a zdania wielbicieli będa w tej kwestii podzielone dlatego nie powiem że to słaby album - krótko mówiąc straszny patos wali z tej płyty a powinien być ogień ...
Deleted User 357

Post autor: Deleted User 357 »

Raz na razie przesłuchałem i miałem problem żeby doczekać do końca,może ze 2 kawałki podczas tego przesłuchania mi jakoś wpadły w ucho,ogólnie tragedia,co było do przewidzenia od kiedy zapowiedzieli jak ten album będzie wyglądał;]
Deleted User 622

Post autor: Deleted User 622 »

Judasy sie skonczyły na Rocka Rolla ;)
Matek
-#Nomad
-#Nomad

nie no, aż takiej tragedii jak można sie było spodziewać to nie ma ;) jest pare kawałków które wpadają w ucho. może jakby nostradamusa nagrała jakaś niemiecka popierdółka to by było wydarzenie. ale od legendy jaką niewątpliwie jest Judas Priest chyba można wymagać czegoś więcej. jakiś tam sobie poziom wcześniej wyznaczyli a teraz schodzą bardzo poniżej.
Awatar użytkownika
Dziku
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Dziku »

Plyta to raczej ciekawostka z dyskografii JP. Lubie wszystkie ich plyty (oprocz Demolition) i tak zostanie, ale to jedna z dwoch płyt z Robem na wokalu, ktorej nie zawsze bedzie mi sie chcialo sluchać, tak tez mam z Jugulatorem. Ogolnie to AoR lepiej mi sie podszedl znacznie
Deleted User 622

Post autor: Deleted User 622 »

Dziku pisze:ale to jedna z dwoch płyt z Robem na wokalu, ktorej nie zawsze bedzie mi sie chcialo sluchać, tak tez mam z Jugulatorem
Na Jugu śpiewał fenomenalny Tim Owens :>
Matek
-#Nomad
-#Nomad

ja odwołuję to co wcześniej napisałem. płyta jest tragicznie tragiczna. nawet Rycerz, jak go dzisiaj spotkałem, to powiedział że ją ignoruje, a to coś znaczy ;)
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Mr.Hankey »

Jak dla mnie największe rozczarowanie ostatnich miesięcy. Pierwsza płyta słaba, druga nudna jak cholera. Bardzo mnie rozczarowali Judasze... Po dobrym AOR spodziewałem się podobnego poziomu, a tu taka klapa. Nie ma żadnego kawałka, o którym z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że mi się podobał.
Awatar użytkownika
reiper
-#Invader
-#Invader

Post autor: reiper »

slabi jestescie... mi sie album podoba. Nie powiecie chyba, ze takie Prophecy (wraz z intrem), Exiled czy Alone sa slabe?
miki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: miki »

powiem, że są słabe :)
Matek
-#Nomad
-#Nomad

Razi3l pisze:Nie powiecie chyba, ze takie Prophecy (wraz z intrem), Exiled czy Alone sa slabe?
są słabe. jak jescze za pierwszym czy drugim przesłuchaniem exiled i alone wydawały mi się fajne mimo wrażenia że gdzieś to już słyszalem to z każdym następnym potęgowało się tylko to wrażenie ;) do posłuchania na raz te kawałki są. zresztą o czym Ty mówisz? nawet jakby były genialne to nadal są 3 kawałki na dwie płyty :lol:
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: tomtomala »

Razi3l pisze:Nie powiecie chyba, ze takie Prophecy (wraz z intrem), Exiled czy Alone sa slabe?
3 kawałki na trylion jakie się znalazły na tych dwóch klockach. Dla mnie najsłabsza płyta Judasów ever. Nie wiem czy zwróciliście uwagę na perkusję - czasami mam wrażenie, że gra automat.
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Abstract »

Wg mnie całkiem sensowny album ale faktycznie bez rewelacji. Jest na czym "ucho zawiesić" ale sa też totalnie niepotrzebne kawałki (intra!). Co do perkusji to własnie całkiem dobrze brzmi i podoba mi się to co Travis gra.
Awatar użytkownika
Szajba
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Szajba »

piątek 22:20 w TVP Kultura, transmisja koncertu z Japonii
już nie mam tu najwięcej postów :roll: :evil:
ODPOWIEDZ