Najlepszy studyjny album Maiden
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
The New Frontier
- -#Prodigal son

Re: Najlepszy studyjny album Maiden
wybralem brave bo od niej zaczynalem. wogole tylko kilka plyt jest ktore mi sie nie podobaja
-
RazorTongue
- -#Charlotte

Virtual XI - za to ze nie bylo BRUSIA 
With so many pawns, can you find a true player ?
Nie zaglosuje w tej ankiecie bo takiej plyty nie ma, jest grupa takich plyt czyli 'TNOTB' 'Piece of Mind' 'FOTD' 'TXF' 'BNW' i 'DoD', '7 syn' moze sie zaliczac ale dlatego ze jest to najrowniejsza plyta, nie ma zadnego minusa, ale tez nie ma zadnej piosenki, ktora by miala takie znaczenie jak piosenki z powyzszych albumow
oczywiscie reszta 5 nie jest zla ale nie ma tego czegos co reszta
oczywiscie reszta 5 nie jest zla ale nie ma tego czegos co reszta
TXF - Najrównejsza płyta Maiden, niema piosenki kturą bym przeskoczył z nudów. A pozatym na wokalu jest Błazia 
Mam dysortografie, prosze nie bić za błędy...
Dla odmiany ... Piece of Mind , z sentymentu i żeby chociaż miał ten jeden głosik
Dla mnie to najlepszy ich album, z Flight of Icarus na czele, i zawsze będzie na pierwszym miejscy. Kolejne pozycje zmieniają się od czasu do czasu a aktualna lista to
2. SSOASS
3.BNW
4.FOTD
2. SSOASS
3.BNW
4.FOTD
Brave New world. była to moja pierwsza płyt i uważam że nie ma naiej słabych piosenek. Lubie cięzki brzmienie, a właśnie taki jest BNW, poza tym uważam że ten album ma najlepszą okładke ze wszystkich.
Sanktuarium Fan-Club Registered Member - 068
----
Ostatnio zmieniony śr kwie 23, 2008 8:12 pm przez miki, łącznie zmieniany 1 raz.
dlugo sie zastanawialem ale i tak Brave New Wrold nic nie przebije.......jest to moja pierwsza plyta, i czuje do niej wyjatkowy sentyment.....ale takze pod wzglegem muzycznym jest genialna.....
Dla mnie wybór jest łatwy -SSOASS -za spójność i brak słabych momentów.
Infinite dreams, I can`t deny them...
Dobrze to ująłeś. Ja nie umiem wybrać. Cholerny mam z tym problem ;-) Ale może zagłosuję na... [Piece Of Mind, The Number Of The Beast czy Dance Of Death?].Rainmaker. pisze:Najlepszy studyjny album... na to pytanie nigdy tak naprawdę nie będzie odpowiedzi.
Hm... Piece Of Mind wyszło ostatnio z cienia moich płytek IM na półce i niesamowicie do mnie "przemówiło" [o czym pisałam już w temacie o niej].
Dance Of Death jest dojrzała, piękna, no i na niej właśnie jest Dance Of Death, Paschendale, Journeyman...
The Number Of The Beast - klasyk. No i geniusz się nań znajduje - Hallowed Be Thy Name.
Ok, gdybym mogła to bym nie głosowała w ogóle, ale zagłosuję [nie powiem na co :-P] bo mam wyrzuty sumienia, że daję komentarz, a nie daję głosu ;-)
Pozdrawiam.
glosuje na killers... nie wiem wlasciwie dlaczego.. jakos tak z czasem stala sie moja ulubiona plytka.. nie ma tam slabego kawalka.. no i ma jakis taki surowy klimat bez zbednych dodatkow... tresciwie czyli tak jak lubie... ale tuz za nim dance of death i x-factor
Ludzie! Oczywiscie ze BNW - zupełnie nowy styl, dosłownie rewolucja - odrodzenie Iron Maiden!!!
- likipiki
- -#Lord of the flies

Na tym forum (i nie tylko) na temat mojej ulubionej płyty wypowiadałem się miliony razy. Teraz krótka - The X Factor 
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
1.Powerslave - Jak dla mnie najostrzejsza i najszybsza. Surowe brzmienie i Genialne zakończenie TROTAM
2. Somewhere In Time - Świetne brzmienie, dodano syntezatory. Świetny wokal Bruca no i sentyment gdyż jest to pierwsza płyta jaką kupiłem
3. Seventh Son Of A Seventh Son - Bardzo dobra płyta na podstawie bardzo dobrej książki. Wspaniałe utwory i jak dlamnie najlepsze teksty.
2. Somewhere In Time - Świetne brzmienie, dodano syntezatory. Świetny wokal Bruca no i sentyment gdyż jest to pierwsza płyta jaką kupiłem
3. Seventh Son Of A Seventh Son - Bardzo dobra płyta na podstawie bardzo dobrej książki. Wspaniałe utwory i jak dlamnie najlepsze teksty.
Brave New World - bo ją lubie 
Seventh Son of a Seventh Son - to dopiero były czasy...
The crack of doom is comin' soon...
Brave New World - jest niesamowita poprostu, brzmi jak taki powrót do życia.
-
Iron Blaze
- -#Charlotte

NIe wiem sam czemu ale wybralem FEAR OF THE DARK
(chociaz wybral bym wszystkie)
UP THE IRONS
UP THE IRONS
TNOTB - za wszystko , a zaczełoo się od Fear...

hmm uważam, ze wszystkie to dobra odpowiedz...NIe wiem sam czemu ale wybralem FEAR OF THE DARK
Jazz is not dead, it just smells funny.
Dance of Death - mysle ze ta plyta jest jedna z takich ktora wraz z czasem bedzie stawala sie coraz lepsza w odczuciu sluchacza. Na poczatku sluchalem jej bo chcialem posluchac nowych kawalkow maiden ale teraz slucham tej plyty z prawdziwa przyjemscia. Teraz slucham dzien w dzien przed snem tej plyty i coraz bardziej mi sie ona podoba
Na dzis jest moja NAJ plyta maiden